ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Post autor: margot »

A co jeśli kobieta po 50 -tce się ośmiesza :?:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja nigdy nie miałam z tym problemów. Mimo iż powiedzenie mówi: "Nie szata zdobi człowieka" to jednak bywa tak, że ta szata czasem może oszpecić gdy jesteśmy ubrani nie stosownie do sytuacji lub wieku.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Myślę , że nie powinno się polegać tylko na swoim guście bo można zaliczyć wpadkę i wtedy młodsi i starsi mają niezły ubaw ;)
forumowicz

Czy kobieta po 50-tce nie może założyć mini? Ależ może.Sama czasem taką noszę i nie wyglądam jak w powiedzeniu "Z tyłu liceum, z przodu muzeum". Po pierwsze nie może być to zbyt krótka mini, bo mini też ma różną długość. Po drugie musi być z dobrej tkaniny, po trzecie musi mieć dobrane odpowiednie buty, no i rzecz najważniejsza nogi muszą być "nienaganne". "Nienaganne" to wg mnie takie które nie tylko są zgrabne, ale też bez "pajączków". Zimą mini wygląda ładnie do wysokich kozaczków. Kiedy kozaczki nie są zbyt wysokie, nie sięgają kolanka wówczas możemy je "przedłużyć" getrami. Latem gdy nasze nogi nie są opalone możemy zastosować trik w postaci pończoch lub rajstop do złudzenia przypominających opaleniznę. Gdy kobieta nie ma zbyt długich nóg, a przy takich mini wygląda najkorzystniej, może je wydłużyć butem na wysokim obcasie. Naturalnie "porywając" się na mini po 50-tce nie należy zapominać iż kobiety o tęższych gabarytach nie wyglądają korzystnie natomiast szczupłe niejednokrotnie wyglądają lepiej od koleżanek wiele lat młodszych :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Uroda x rozum = constans.

Prawo Beckhapa
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Czytając Wasze wpisy szanowne panie ,dochodzę do paru wniosków-może mylnych, a to że, recenzentami ubioru i wyglądu kobiet są....kobiety, ubierają się, malują żeby wzbudzić zazdrość, a być może wprowadzić konkurencję u ...innych kobiet. używają-mam nadzieję-markowych kosmetyków, ciuszków, butów, bielizny etc, po co- by koleżanka z pracy była zazdrosna, a sąsiadka nie spoglądała bo by ją...zalała z zawiści że ona takich nie ma, albo ją na nie nie stać itd, itp, a ja głupi - mimo swojego wieku, myślałem że robicie to dla......Nas, Menów ;) :mrgreen: - może jednak ktoś wyprowadzi mnie z błędu i wleje troszkę optymizmu :?: :shock: :shock:
forumowicz

Och Andrzeju, sądząc po roku 1955 obok imienia myślałam, że cokolwiek wiesz o NAS kobietach, tymczasem Ty niewiele wiesz. Oczywistym jest, że kobiety przede wszystkim chcą podobać się mężczyznom, ale ubierają się tak na prawdę... dla kobiet. No może nie dosłownie, ale na pierwszym miejscu jest: "Co ludzie powiedzą", ale nie dzieje się to wbrew nam samym, bo gdybyśmy w "tym" czy "tamtym" nie czuły sie dobrze, gdyby "to" czy "tamto" nam się nie podobało to pewnie nie kupiłybyśmy "tego" czy "tamtego", ale zawsze z tyłu czaszki jest myśl: "Ciekawe co ... "ona" powie jak mnie zobaczy w tej sukience", "pewnie z zazdrości aż zzielenieje" itd, itp. Wy czyli mężczyźni w tym modowym labiryncie jesteście na końcu, ale podobać się Wam czyli mężczyznom to nie koniecznie wystroić się w ciuchy od najlepszych projektantów ;)
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013 20:52 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

P.Andrzeju prawdziwego mężczyznę poznaje się po kobiecie u jego boku.
forumowicz

Ja także uważam, że o kobiecie świadczy jej mężczyzna :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Haniu, dziękuję za obszerną wypowiedź, okazuje się że uczymy się przez całe życie - dopisek u dołu tekstu rozumiem że jest to wypowiedź autorska :?: ;) co do drugiej wypowiedzi, to mam pytanie- przy którym boku i w jakiej...pozycji :?: :?: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ