weryfikacja

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: weryfikacja

Post autor: forumowicz »

Czapi zadzwoń do lekarza rodzinnego i zapytaj czy już jest wniosek ,wystarczy zadzwonić do rejestracji ,zdarza się ,że utknie wrejestracji tak było u mnie i trzeba się przypomnieć a potam pilnować by sprawnie odesłali ,lub pozwolili odebrać z przychodni i samej ,samemu wysłać pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
czapi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 06:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: czapi »

Tzn.Kruszynko że osobno poczty do domu nie otrzymam ? Tylko jedyny komplet dokumentów przyjdzie do ośrodka (lekarza rodzinnego),a oni to odeślą do NFZ ?
To jak rozumiem , robią tak z automatu bez potrzeby mojego w tym udziału ??? :roll:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Jeżeli mogę się wtrącić :roll: to ja dostałam do domu zawiadomienie o weryfikacji....I dostała też takie pismo moja Pani dr :kwiat:
Tylko warto się pofatygować i samemu zawieść weryfikację....krócej to trwa.....Gosia
Awatar użytkownika
czapi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Tzn. czekać na przesyłkę w domu lub już molestować :mrgreen: przychodnię (p.doktora).
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Czapi,wedle zasady,ze strzeżonego...itd na twoim miejscu poprosiłabym przychodnię o informację,że dotarło i sama dalej pilotowała.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

czapi pisze:Tzn.Kruszynko że osobno poczty do domu nie otrzymam ? Tylko jedyny komplet dokumentów przyjdzie do ośrodka (lekarza rodzinnego),a oni to odeślą do NFZ ?
To jak rozumiem , robią tak z automatu bez potrzeby mojego w tym udziału ??? :roll:
Witaj może być też i z Twoim udziałem lekarz może zlecić jakieś badanie np ,wniosek wraca po 18 miesiącach i mogło się coś zmienić co dotyczy zdrowia pacjenta.Dzwoniąc dowiesz się na jakim etapie jest Twoja sprawa i możesz wpłynąć na szybkość działania przychodni ,konkretnie Twojego lekarza.
Pozwodzenia :) :kwiat:
Awatar użytkownika
czapi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuje za błyskawiczne odpowiedzi.A jutro z rana stoję u wrót przychodni,pytając uprzejmie CO Z MOJĄ WERYFIKACJĄ !!!!
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Dokładnie tak czapi :kwiat: ja pojechałam do Pani dr i zabrałam swoją weryfikację i sama zawiozłam...moźesz też sam wysłać jest to zawsze prędzej...sekretariat zbiera tę wszystkie weryfikację i potem hurtem wysyła i trwa to dłużej.....
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Moja weryfikacja wróciła do lekarza rodzinnego, dokumenty zasadne tylko nie czytelna pieczątka .
Dostałam zawiadomienie pocztą ,zadzwoniłam do rejestracji pani odpowiedziała że dokument podbiją
pieczęcią i odeślą sami .Tak zrobili na drugi dzień dokumentacje wysłali do NFZ drobnostka
ale wystąpił problem ciekawe posty piszcie dalej pozdrawiam :) 8-) :kwiat:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Wienia »

grazynamackowiak pisze:Moja weryfikacja wróciła do lekarza rodzinnego, dokumenty zasadne tylko nie czytelna pieczątka .
Dostałam zawiadomienie pocztą ,zadzwoniłam do rejestracji pani odpowiedziała że dokument podbiją
pieczęcią i odeślą sami .Tak zrobili na drugi dzień dokumentacje wysłali do NFZ drobnostka
ale wystąpił problem ciekawe posty piszcie dalej pozdrawiam :) 8-) :kwiat:
Grażynko co za problem,pytam bo jestem przed weryfikacją.
Chodzi o to ,że nie wiesz co Ci sugerowali jakie miejsce :?:
ODPOWIEDZ