Sanatoryjna moda

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Sanatoryjna moda

Post autor: stada-52 »

Jak ważne są buty opowiem Wam z własnego doświadczenia.Nie dość że jestem wysoka,uwielbiam nosić buty na wysokim obcasie,więc na tańce obowiązkowo zakładam szpileczki.Aż tu razu pewnego poprosił mnie do tańca mężczyzna niewysokiego wzrostu.Górna połowa tej pary wyglądała śmiesznie,za to dolna to ho,ho,nóżki "same"chodziły :lol: :lol:
Następnego dnia zmieniłam swój styl:mokasyny,dżins,bawełna.Tak tańczyliśmy do końca turnusu 8-)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

O rany to ja nie będę chadzala na balety, bo nie lubię się świecić.Na wyjazdach to leginsy, tuniczki , szaliczki a na nunie to baletki.Nikomu dziury w nodze nie zrobie a i poszaleć wygodniej. ;)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Princi pisze:A jak ktoś nie chce na tańcach być podeptany
To do walizki w pierwszej kolejności zapakuje glany ;) :lol: :lol: :lol:
Princi , widocznie w Busku chciałaś być podeptana podwójnie ;)

A tak poważnie ...Wszystko zależy od stylu ubierania się. Ja zabieram zarówno stroje sportowe : spodnie dresowe, T - shirty, bluzy polarowe, adidasy , plecak i kijki ( to oczywiście na zabiegi i chodzenie po górach ). Obowiązkowo kurtka przeciwdeszczowa. Na tańce - małe , krótkie ( tj. w kolanko ) sukieneczki, najlepiej takie, żeby nie potrzebowały styczności z żelazkiem :lol: :lol: , ale pójdę też w legginsach i tunice :D . Oczywiście do tego szpilki - kocham szpilki :serce: :serce: :serce:
Jeśli chodzi o świecącą garderobę ...nie moje klimaty :? Natomiast łańcuszek, bransoletka - jak najbardziej :kwiat:
Podsumowując - zakładajmy to, w czym najlepiej się czujemy , oczywiście na wykąpane i delikatnie wyperfumowane ciało :D
Nie zapominajcie o najważniejszym - o uśmiechu i zwykłym ...ludzkim gadaniu ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zapomniałaś dodać Lewku,ze obowiązkowy jest mały,biały,puchaty i na gumce.... ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ulasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2015 17:30
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ulasia »

Powiem krótko strój sportowy,mała czarna delikatna bizuteria drobne perełki na wyjścia baletowe przecież karnawał trwa na resztę dnia czysto schludnie i swobodnie :roll: Bo Jak Cię widzą tak Cię piszą :kwiat: a najważniejsze być soba :serce:
martynaQ
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2016 17:56
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: martynaQ »

stada-52 pisze:Sanatoryjna moda przejawia się nie tylko na tańcach.Bardzo lubię jak kuracjusze podkreślają swoim ubiorem wspólne spotkania przy posiłkach,szczególnie kolacja, w eleganckim towarzystwie wnosi pewien nastrój.
Panom zdecydowanie najbardziej polecałabym koszule,nie koniecznie z marynarką i krawatem,ale sweterek owszem :kwiat: :kwiat: .Bardzo lubię jak panie zakładają ,nawet do skromnych bluzeczek,jakieś dodatki np.korale,łańcuszki,bransoletki :kwiat: :kwiat:
Wg mnie śmiesznie wyglądają panie,które do śniadania zakładają "złote"bluzki ale przy kolacji jak najbardziej tak.Kiedyś miałam taki problem:tuż przed sniadaniem-gimnastyka,stołowka dwuzmianowa-nie było mowy o spóźnieniach,no i zdarzało się usiąść przy stoliku w dresach lub leginsach :o :o
Co o tym myślicie :?: :?:
Witam :) Ja uważam,że to jak najbardziej normalne,przecież to jest sanatorium.W końcu jedziemy po zdrowie przede wszystkim :) Ja tak czytam co piszecie odnośnie strojów i biżuterii i już teraz wiem skąd się biorą tematy dla kabaretów na temat kuracjuszek :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W końcu jedziemy po zdrowie przede wszystkim
A jak się ma zdrowie do wieczornego wyjścia?
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Felice pisze:
W końcu jedziemy po zdrowie przede wszystkim
A jak się ma zdrowie do wieczornego wyjścia?
...zdrowie ma się zawsze dobrze, a może jeszcze lepiej :lol: :) :lol:
Uwielbiam zabieg pt "wyginam śmiało ciało" :roll:
TaKaoNa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 gru 2015 17:32
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: TaKaoNa »

Jeżeli zdrowie komuś pozwala, niech sobie wychodzi, stroje wieczorowe w sanatoryjnych walizkach uważam za przesadę, więcej luzu :shock: :) ;)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

To trzeba wychodzić.Jak się zdrowia nie ma to też trzeba wychodzić, bo parkietoterapia to też zdrowie :lol: :lol: i to szeroko pojęte :oops: .Tak na serio , to trzeba się ubierać tak aby dobrze się czuć.Ja np. stawiam na wygodę, którą dodatkami podkręcam, ale jak ktoś lubi na choinkę to ja nie mam nic przeciwko.Jego małpki , jego cyrk.Czysto i bez amoniaku to podstawa :!: :!: :!: :!:
ODPOWIEDZ