Skandaliczne dopłaty do jedzenia

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Skandaliczne dopłaty do jedzenia

Post autor: ewiko »

Bułka to nic. Podczas pobytu w Połczynie, kuracjuszka która na posiłki zawsze przychodziła jako pierwsza, zjadała porcje dodatkową, tzn. innego kuracjusza. Nawiasem mówiąc , była to pani która przyjechała leczyć się z .....otyłości. :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Niesamowite :lol: :lol: eh mozna różne zachowania obserwować moja współspaczka :? czekała na sępa aż ktoś zaprosi Ją do barku etc na darmochę masakra :shock:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy

Post autor: Leon43 »

Może małżonek nie dał jej karty do bankomatu albo ma niską emeryturę? ;)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może i tak, lecz sądzę że takie zachowanie to nic innego jak "sposób na życie" :oops:
forumowicz

Macie rację ,kobietka pracuje ma kaskę swoją pracuje na paru niezłych etatach ,ale to tak jak Ewiko pisze doskonały nawet bym powiedziała sposób na zycie :shock:
To ci piszą ze podczas pobytu 21 i więcej dni nic nie wydali po za opłatami sanatoryjnymi ,to ci dziwią się jak można wydać dodatkowy np 1000 zł .Kiedyś zapadłabym się pod ziemię jak bym miała powiedzieć komuś w jednym pokoju :no to rozliczamy te wspólnie uzgodnione zakupy ,jak bym miała przy "koleżance " sanatoryjnej powiedzieć kelnerowi by wystawił oddzielne rachunki :oops:
Dzisiaj chociaż to trochę za pózno już to mówię i nie zapadam się pod ziemię . :D Rozumiem poczęstunek ,do skąpych nie da się mnie zaliczyć ,ale na nieeleganckiego sępa :evil: już nie ma mojej zgody.Nie można zaproponować innej koleżance przechowanie winka na balkonie bo ona go nie ma i udawanie przez parę dni ,że się o tym winie zapomniało,eh książkę można pisać.
Nie wspomnę ,że można dopić czyjś drink ,piwo jak ten ktoś tańczy? niewiarygodne ? ha ha ,ale prawdziwe.Na to mojej zgody tez nie ma ,no i jestem wtedy niemiła po prostu ,nie toleruję chamstwa z uśmiechem na twarzy czynionego! :(
Życzę miłego dnia :D
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No cóż.... samo życie. A przecież nigdzie nie jest napisane, że jadąc do sanatorium trzeba "zwiedzić" wszystkie lokale. Nie mam- nie korzystam. Pozostaje niezawodna przyjaciółka KSIĄŻKA, bądź długaśne, relaksujące spacery, w trakcie których również poznamy fajowych ludzi. Tylko nie próbujmy ich na cokolwiek .... naciągać :lol: :lol: :lol:
forumowicz

kruszynka pisze:Nie można zaproponować innej koleżance przechowanie winka na balkonie...
Winko? W sanatorium? :shock:
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Teodor pisze:
kruszynka pisze:Nie można zaproponować innej koleżance przechowanie winka na balkonie...
Winko? W sanatorium? :shock:
W czasie mojego grudniowego pobytu w Polanicy, na spotkaniu z panią kierownik,padły słowa......i proszę nie nadużywać napojów wysokoprocentowych..... ;) czyli...było przyzwolenie na małe co nie co :lol:
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Kruszynko :serce: nie jestem nowicjuszem w wyjazdach sanatoryjnych.....ale to co przeczytałam....to włos się na głowie podnosi. nie miałam szczęścia ;) spotkać takich ludzi :o i chroń mnie Panie przed spotkaniem takowych :o pozdrawiam bardzo serdecznie :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
lenasto
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2016 20:01
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: lenasto »

Lampka wina tak dla zdrowotności......czemu nie :lol:
a co się tyczy "sępów" też miałam takie różne "przygody" i to mnie nauczyło że nie ma czegoś takiego jak .....póżniej się rozliczymy. Nie jestem sknerą ale .....dobre moje dobre i twoje....tak uważam i tego się trzymam....
ODPOWIEDZ