Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Jestem w szoku.Moja teściowa miała operowane kolano.Po wyjściu ze szpitala wziełam kartę wypisu ze szpitala i poszłam do jej lekarza POZ,( z którym zresztą wcześniej była umówiona)w celu wypisania skierowania do sanatorium tzw. rehabilitacja po szpitalu.Wszystko to działo się na przełomie listopada i grudnia .Na początku stycznia Teściowa dostała decyzje i nr 49 tyś z okresem oczekiwania ok. 20 miesięcy.Zadzwoniłam do NFZ-tu i pani kazała mi napisać odwołanie.Zaznaczam że dołączyłam kartę wypisu.Jakie było dzisiaj moje zdziwienie po przeczytaniu pisemka z NFZ-tu.Przytaczam treść - Decyzja została utrzymana w mocy .Jedynie spadł numerek na 45 tyś i okres oczekiwania ok20 miesięcy.Przecież teściowa powinna wylądować w innej krótszej kolejce.Może się jednak mylę.Czy ktoś może wie co powinnam dalej zrobić
Elu,może gdzieś wkradła się jakaś pomyłka? Ponadto ważne jest jaka to była operacja? Uważam że jezeli była taka konieczność to szpital powinien wystawić skierowanie,a nie POZ.
Feli to była endoproteza.Teściowa to wiekowa kobitka ale bardzo sprawna umysłowo.Ma 79 lat śmiga na laptopku , dużo czyta , kino, teatr.Babcia 21 wieku.Prosiła lekarza przy wypisie o skierowanie ale powiedział że nie przysługuje.Z tego co czytałam po takich zabiegach ludziska dostają skierowania do sanatorium.Mam wrażenie że po prostu olali ją ze względu na wiek.Teściowa psychicznie bardzo to przeżywa.Nie wiem jak jej pomóc.Fajna z niej kobita i męża mogę wymienić na nowszy lepszy model , tak teściowej nigdy
Odwołuj się do Dyrekcji NFZ,po endoprotezie bezwzględnie należy się rehabilitacja szpitalna.
Weź jeszcze skierowanie do szpitala na ORO,tylko to już musi bezwzględnie wystawić ortopeda.Po takim zabiegu nie powinna czekać długo w kolejce,bo powinien być tryb pilny.
Nie rozumiem też dlaczego szpital powiedział,że się nie należy i co to znaczy?Ja w takich sytuacjach żądam odmowy na piśmie z uzasadnieniem powodu.
Felicjo nie było mnie przy wypisie, czego bardzo żałuje.Odbierał Teściową mój szacowny małżonek Lekarz ponoć miał powiedzieć że kiedyś dawali takie skierowania a teraz nie dają.W środę mam wolne więc pofatyguje się do jej ortopedy a potem wysmaruje pisemko do pani dyrektor.Dzięki za podpowiedz
Witaj Elu ja mam taka sama sytuacje.Jestem po operacji moja doktor wypisala mi wniosek o sanatorium poszpitalne.Wypisujac wniosek sprawdzała czy się kwalifikuje na ten profil leczenia.Jakie było moje zdziwienie jak otrzymałam informacje ze zakwalifokowali mnie do normalnej kolejki czas oczekiwania 17 mies Pozdrawiam
To co zaczyna sie dziać to już naprawdę przesada .Co komu po rehabilitacji po 17 czy 20 miesiącach od zabiegu.Traktują nas jak śmieci.Za rok Teściowa będzie miała operowane drugie kolano.Jak tak dalej pójdzie to nie wiadomo czy w ogóle doczeka jakiejś rehabilitacji.Na dodatek w 2014 roku mimo sędziwego wieku po raz pierwszy w życiu wyjechała do sanatorium.Niech oddadzą jej kasę to będzie ją stać na prywatna rehabilitacje i to w najlepszym wykonaniu.Jestem bardzo wściekła
Elka ja teraz będę mądrzejsza.Ja mam planowaną nastepna operację.Już na oddziele będę im marudziła o wniosek o rehabilitację poszpitalną.Oni wykorzystują niewiedze pacjentów.Zycze pomyślnego załatwienia tej sprawy
Ela aby dostać rehabilitację poszpitalna wniosek powinien być wystawiony przez szpital lub lekarza specjalistę -popełniłam ten sam błąd poszłam do lekarza POZ i niestety - wyczytałam to na stronie NFZ. Pozdrawiam!
Teściowa powinna mieć wystawiony wniosek na szpitalne leczenie uzdrowiskowe, wtedy wyjeżdża szybko i nic nie płaci. A z tego co piszesz dostała skierowanie do sanatorium, gdzie czeka się tak długo i ponosi częściowe koszty.