turnus rehabilitacyjny z NFZ?
- zaba-12
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 11 gru 2015 18:44
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 5
turnus rehabilitacyjny z NFZ?
Dostałam skierowanie z NFZ na turnus rehabilitacyjny po szpitalu. Ile czasu po powrocie mogę składać o skierowanie ponowne do sanatorium?
-
forumowicz
Re: turnus rehabilitacyjny z NFZ?
-
krzysztof100
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2013 11:38
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ja po powrocie z leczenia szpitalnego (skierowanie z NFZ) złożyłam skierowanie na rehabilitację szpitalną,też dostałam 28 dni rehabilitacji szpitalnej. Między wyjazdami był rok różnicy,ale mogłam mieć przydział wcześniej niż po roku.A składałam 5 miesięcy po powrocie i nie z dlatego,że nie mogłam wcześnie,tylko tak wypadło.Praktycznie mogę już składać kolejne.Wyjazdy szpitalne kierują się innymi kryteriami niż normalne.zaba-12 pisze:Witam
Dostałam skierowanie z NFZ na turnus rehabilitacyjny po szpitalu. Ile czasu po powrocie mogę składać o skierowanie ponowne do sanatorium?
- zaba-12
- Pomocny Kuracjusz

- zaba-12
- Pomocny Kuracjusz

i tak, wróciłam, poszłam do lekarza, stwierdził że po pół roku dopiero mogę składać - tak samo powiedzieli w NFZ. Byłam na turnusie rehabilitacyjnym w szpitalu uzdrowiskowym-leczenie poszpitalne. I bądź tu człowieku mądry... a może jakieś odpowiednie rozporządzenie lub ustawa to reguluje? Z chęcią bym się zapoznała.