Przyjaźń po sanatoryjna

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Przyjaźń po sanatoryjna

Post autor: Narewka »

O nadciśnieniu nic nie słyszałam,żeby przeszkadzało.Ale w kopalni są lekarze specjaliści,którzy wiedza,komu to posłuży,komu nie.Mniejedynie po kilkudniach,a raczej nocach w kopali,nieco nasiliły się jakieś reumatyczne bóle,ale przed zjazdem brałam jakiś paracetamol i pomagało.A bać się naprawdę nie ma czego.Nasze leczenie sanatoryjne odbywało się na V poziomie,211 metrów pod ziemią,teraz tylko na III poziomie,czyli 135 metrów.Nie odczuwa się żadnych dolegliwości,no chyba że ktoś na klaustrofobię. Na alergie,sprawy oddechowe pomagało bardzo.Radzę spróbować.
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

Narewko, dla mnie czy to III czy V poziom to już żadna róznica. jestem pod ziemią.:((( ja po prostu lubię czuć grunt pod nogami...ale , czego nie robi sie dla zdrowia. myślę, że spróbuję, bardzo mnie do tego zachęcał lekarz od medycyny pracy, kiedy byłam na badaniach okresowych, a on chyba wie co mówi...:) pozdrawiam cieplutko. Kruszynko, zadzwonię do tej kopalni i dowiem się jak to jest z tym ciśnieniem i innymi przeciwwskazaniami...pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Irenko bardzo dziękuję ,zapytaj jeszcze czy taka młoda piękna 35 latka ;) majaca kłopoty z górnymi drogami oddechowymi ,i oskrzelami może z tego pobytu odnieść korzyśc. :) :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A o nadciśnienie zapytałam ,ponieważ sól dla nadcisnienia to wróg min ,ale czy tylko podczas spożywania?
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

kruszynka pisze:Irenko bardzo dziękuję ,zapytaj jeszcze czy taka młoda piękna 35 latka ;) majaca kłopoty z górnymi drogami oddechowymi ,i oskrzelami może z tego pobytu odnieść korzyśc. :) :)
:lol: :lol: Kruszynko, efekt murowany z takiego pobytu, ale...takie młode, piękne 35-latki muszą sie bardziej pilnować, bo po korytarzach kopalni błądzi Skarbek...mający więcej niż 70 wiosenek :lol:
brigida-69
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:23

Post autor: brigida-69 »

bardzo popieram idee takich przyjazni. Takie ludzkie rozmowy to lepsze od wizyt u psychologa
ODPOWIEDZ