Ciechocinek kolejowy szpital uzdrowiskowy od 16.02.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
beja61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lip 2012 21:19

Re: Ciechocinek kolejowy szpital uzdrowiskowy od 16.02.2016

Post autor: beja61 »

Dzięki , aż się boję jechać :|
forumowicz

Post autor: forumowicz »

madzia66+ pisze:Wirówki? po 2 tygodniach ludzie rezygnowali bo były niesprawne.Ale zabiegi przepadły.Bo owszem mieliśmy ale albo wrzątek,albo lodówka.Były zepsute.
To bardzo nieładnie, że zabiegi przepadały :(
mustang1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 20:04
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mustang1 »

[quote="Teodor"][quote="StrapOn"]Dobrze że łazienka jest na miejscu w budynku głównym, a nie gdzieś na zewnątrz ;) bo byłoby to spore utrudnienie dla kuracjuszy :roll:[/quot
A to zależy ,bo jak 3y osobowy ,to wychodek na zewnątrz kolo grzybka :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

madzia66+ pisze:Jestem już w domu.Wspaniałych ludzi poznałam.Ale sam "szpital"niestety nie polecam.Nie podaję nowych pokoi które są wyremontowane [ja byłam w starych]ale tamte są tak samo zaniedbane jak były nasze niestety.Koleżanki mi pokazały.Nikt tego nie sprząta[brak ludzi].3 tygodnie-zaraz następni-pod prysznic strach wejść.To chyba oszczędności!!![na zasadzie-może się uda]Ręczniki?zabierz ze sobą,Jeden dają na 3 tygodnie i sprawdzają co tydzień pokój czy jest,obiecując ze będą[nie były].Wirówki? po 2 tygodniach ludzie rezygnowali bo były niesprawne.Ale zabiegi przepadły.Bo owszem mieliśmy ale albo wrzątek,albo lodówka.Były zepsute.Rehabilitantki dwoiły się aby to wyjaśniać i przepraszać nam.ale "góra "wiedziała o tym.Dużo by pisać.To jest moje 2 sanatorium.Na pewno nie chciałabym tam wrócić.

Kochani takie niedociągnięcia należy zgłaszać do NFZ-u lub ZUS-u. Zrobią porządek.
madzia66+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2016 14:50
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: madzia66+ »

Po co?Przecież obiecano to naprawić na zebraniu.Czas,oszczędności.może się uda dalej.I tak można kolejne tygodnie.Komercyjny,może skorzysta.Z Zus,nfz może przeżyje.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Wierzcie mi, że te instytucje robią kontrole i jeśli dostaną skargi które zostaną potwierdzone nie przedłużą umowy na następny rok. Tak się stało z Gołdapią ( Lublin nie przedłużył umowy). W kasztanowym dworze w Rymanowie po kontroli której byłem świadkiem i rozmawiającym z komisją poczyniono spore zmian dotyczące żywienia (był catering a teraz gotują na miejscu) i nie tylko. Warto zaryzykować.
forumowicz

jan19557 pisze:Wierzcie mi, że te instytucje robią kontrole i jeśli dostaną skargi które zostaną potwierdzone nie przedłużą umowy na następny rok.
I co z tego, jeśli za te niedociągnięcia kuracjusz nie dostaje rekompensaty?
Jeśli pacjent zgłosi niedogodność, nawet gdy uznają jego rację, to może symbolicznie ukarzą kogoś z personelu, ale pacjentowi nie dadzą żadnego bonusu 8-)
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: wyspiarka »

No ale sytuacja się poprawi (Jan wie to z doświadczenia)... i pomożemy w ten sposób następnym Kuracjuszom.
Kto wie... może w innym sanatorium właśnie my będziemy tymi, którzy przyjadą już po " sanatoryjnej rewolucji" ;-)
forumowicz

wyspiarka pisze:...pomożemy w ten sposób następnym Kuracjuszom.
Tak, to również się liczy :)
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: wyspiarka »

Też tak myślę...
Inni (w ten sam sposób) pomogą nam ;-)
Pozdrawiam!