Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ela64+ol
Na forum od: 24 lut 2016 09:56
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: ela64+ol »

Witam.Wyjezdzam do sanatorium 12 kwietnia z Zus z Białegostoku.Bylam juz w tym sanatorium i go polecam.Ela [email].pl
ela64+ol

Witam.Wyjezdzam do sanatorium 12 kwietnia z ZUS z Białegostoku.Bylam juz w tym sanatorium i go polecam. Pojawiają sie pewne niedogodności ,które wynagradza jednak piękna przyroda,miłe towarzystwo,a glownie rehabilitacja. Do zobaczenia tymktórzy przyjadą w tym terminie. [email].pl
stan465
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2015 19:30
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: stan465 »

Witam Forumowiczów, jestem w Witalu z ZUS-u, pierwsze wrażenie ok, warunki na 4, wyżywienia 5+, zabiegi bardzo dobre, niestety żadna sieć nie ma zasięgu :cry: trzeba wyłączyć roaming bo każda próba dzwonienia to połączenie poprzez wujka Putina i naliczenie sporej kasy np. PLAY 7 zł za minutę.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Stan jak masz w play możesz wyłączyć tylko roaming międzynarodowy,wtedy pozostaniesz na krajowym i o połączenia łatwiej.Tak miałam ostatnio jak byłam przy czeskiej granicy i pan w play mi to zrobił w ustawieniach. Mogłam normalnie korzystać,a internet mam tylko włączony wtedy na wi-fi.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Witam wróciła z Gołdapi w styczniu i potwierdzam opinię Eli i Stana rehabilitacja super młodzi i bardzo mili rehabilitanci wyżywienie Ok ,okolica piękna
ela64+ol

Jeśli ktos również jedzie do sanatorium Wital W Gołdapi w terminie 12 kwiecien -5 maj 2016 to proszę o kontakt . [email].pl Pozdrawiam forumowiczow .
ela64+ol

Proszę o kontakt osoby ktore jadą do Witala w Goldapi od 12 kwietnia do 5 maja .Ela [email].pl ;) ;) ;)
stan465
Kuracjusz
Kuracjusz

Wital

Turnus 24.02 - 18.03.2016, silna grupa z wi fi, słoneczkowo- tęczowo- dywanowa, zre :D habilitowana, zre :lol: laksowana, umówiona na wspólne wakacyjne balety, kończy turnus niestety :(
A jak było? Budynek wczesny Gierek ale czysto, ręczniki i pościel wymieniane na życzenie, brawo panie sprzątaczki, jedzenie /dieta ogólna/ smaczne -z wyjątkiem leczo i wystarczająca ilość, łasuchy dostawali dokładkę. W recepcji żelazka, w pokojach suszarki do bielizny, czajnik, przedłużacz z rozgałęziaczem. W kawiarence prasa, ciasto, piwo, kawka, kosmetyki itp. Woda ognista ze wschodu po 13 zeta :) do załatwienia w Gołdapi. Przy wjeździe do sanatorium kiosk zaopatrzony we wszystko. W Gołdapi Matrioszka z super jedzonkiem i Jędruś z pysznymi kartaczami. Do miasta kursuje busik. Rehabilitanci w porządku, ich kierownik to prawdziwy Fachowiec! Celowo przez duże F.
Polecam jego zabiegi co ciekawe niechętnie przepisywane przez lekarzy. Dużo wspólnych imprez, ognisk i wycieczek, nie było czasu na nudę. Wi fi tylko przy bibliotece. Telefony- najlepszy zasięg Play, koniecznie trzeba wyłączyć roaming i transmisje danych bo Putin się wcina. Okolica bardzo ładna, jest gdzie spacerować, rowerek mozna wypożyczyć, z wykrywaczem też można polatać. Pomimo najgorszego okresu luty-marzec, nie nudziliśmy się.
Generalnie polecam, co prawda to moj pierwszy pobyt i nie mam porównania, ale słyszałem opinie innych kuracjuszy.
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2014 15:22
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Wital

Post autor: mmaria »

Jak miło super wiadomości, jak mam turnus od 23 czerwca, więc chciałbym zapytać jakie są zabiegi czy jest borowina i kriokomora, masaże, czy borowina naturalna / tak się chwalą/ , czy też plastry.... czy jest szansa na jedynkę, ja jadę z ZUS a Ty byłaś z NFZ, co należy z sobą zabrał ... co jest szczególnie potrzebne... :D z góry dziękuję za informacje. :)
stan465
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: Wital

mmaria pisze:Jak miło super wiadomości, jak mam turnus od 23 czerwca, więc chciałbym zapytać jakie są zabiegi czy jest borowina i kriokomora, masaże, czy borowina naturalna / tak się chwalą/ , czy też plastry.... czy jest szansa na jedynkę, ja jadę z ZUS a Ty byłaś z NFZ, co należy z sobą zabrał ... co jest szczególnie potrzebne... :D z góry dziękuję za informacje. :)
Dla ZUS-owcó borowina tylko w okładach, są masaże, kriokomora, są tez jedynki ale nie wiem jak i czy je załatwić. Ja byłem w dwójce na pierwszym piętrze w budynku głównym, pokój trzyosobowy z dwoma tapczanikami :), 213 polecam, 218 przy bibliotece, masz internet w pokoju. Zabrać dużo humoru, kasy, ciuchy na zabiegi, do spacerów, na tańce i koniecznie laptopa. Podobno latem komary wielkości wróbli :)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ