Horyniec Dom Zdrojowy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kuracjusz1978
Na forum od: 08 lut 2013 19:49

Re: Horyniec Dom Zdrojowy

Post autor: Kuracjusz1978 »

Byłem dwukrotnie w Horyńcu - w 1998 i w 1999 roku, w Domu Zdrojowym i jestem ciekaw czy się coś od tego czasu zmieniło? Wspomnienia mam mieszane. Z jednej strony Horyniec , to naprawdę bardzo mała miejscowość i poza sanatorium trudno liczyć na jakieś rozrywki. Jednak pobyt w sanatorium wspominam bardzo dobrze. Zabiegi odbywały się punktualnie, była możliwość zmiany godziny zabiegu (oczywiście nie wszystkich), jedzenie smaczne i zdrowe, obsługa bardzo miła. W 1998 na kąpiele siarkowe chodziliśmy na drugi koniec Horyńca, a w 1999 roku były już w domu zdrojowym. Nie miałem okazji skorzystania z okładów borowinowych, ale za to miałem kąpiele siarkowe (siarkowodorowe??). Przeczytałem wcześniejsze wpisy i w sumie nie wiem jakie są zasady co do ubioru (lub jego braku) podczas zabiegów. Nikt mnie do niczego nie zmuszał i nikt mi niczego nie sugerował. Kąpiele siarkowe brałem nago i nie było z tym żadnego problemu, woda siarkowa jest mętna, więc i tak niewiele widać :). Od mojego ostatniego pobytu minęło 14 lat i chętnie bym się znowu wybrał. Pozdrawiam kuracjuszy!!
Terezza
Na forum od: 02 kwie 2013 22:30

Post autor: Terezza »

Witam, jak zwykle narzekać to my potrafimy. Bajka to prawdziwe sanatorium a nie SPA.
1. zabiegi extra - chyba przecież o to chodzi :shock:
2.Pokoje odpowiednio wyposażone
3. Wyżywienie super, różnego rodzaju diety ( polecam lekkostrawną na te nasze zmęczone trzustki, wątroby itd. 3 tygodnie odpoczynku dobrze im zrobi) :D
4. Profesjonalna obsługa
5. Opieka medyczna non-stop ( nie na telefon)
6. Rozrywka na poziomie, Pan instruktor bardzo dba, by nikt się nie nudził.
Pozdrawiam i życzę Bajce wszystkiego najlepszego.
Teresa z Warszawy :)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Witaj Terezzo(Tereso) :). Byłem rok temu w Bajce. Pisałem dość dużo, ale nie w temacie Dom Zdrojowy.
Zgadzam się z Twoimi opiniami. Wróciłem zadowolony z tej kuracji.

Kuracjusz1978. W Zdrojowym byłem 7 lat temu. Jeszcze nie było małego basenu. Ale już czynny był Wodny Świat
przy Krusie. Ostatnie miesiące to trochę zamieszania o prawa własności obiektów Zdrojowego. Jaki to będzie miało
wpływ na jakość usług dla kuracjuszy - czas pokaże.. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ