Choroby oczu
- rysia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 lut 2013 18:48
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Choroby oczu
Witam, mam pytanie do forumowiczów,może ktos wie ? czy po operacji oka/zaćma/ przysługuje sanatorium poszpitalne.Dziękuję za odpowiedź. 
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Choroby oczu
Kruszynko,ale profil sanatorium,a umowy NFZ to zupełnie co innego.
Wiele się zmienia w strukturach przydziałów o czym my nawet nie wiemy.Starać się zawsze można,ale operacja zaćmy jest procedurą jednego dnia,a na takie nigdy nie było leczenia szpitalnego w sanatorium uzdrowiskowym.
Wiele się zmienia w strukturach przydziałów o czym my nawet nie wiemy.Starać się zawsze można,ale operacja zaćmy jest procedurą jednego dnia,a na takie nigdy nie było leczenia szpitalnego w sanatorium uzdrowiskowym.
-
forumowicz
Re: Choroby oczu
W tych sanatoriach są zabiegi po operacjach min zaćmy taki chociażby jak Bio-V (solaris) to że jest to zabieg jednego dnia nie przesądza o tym ,że dalej nie trzeba oka leczyc np.Trzeba w wielu przypadkach i te sanatoria mają taki profil leczenia.
Trzeba pytać lekarza jak widzi wskazania wysyła ,mój znajomy własnie jedzie z NFZ do jednego z tych sanatoriów własnie po operacji oka .
Pozdrawiam.
Trzeba pytać lekarza jak widzi wskazania wysyła ,mój znajomy własnie jedzie z NFZ do jednego z tych sanatoriów własnie po operacji oka .
Pozdrawiam.