Orlik-Ustroń-Pilne!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Orlik-Ustroń-Pilne!

Post autor: guma1958 »

Kochani!ZUS na [siłę] chce mnie uzdrowić,dali mi 5-dni do wyjazdu na kurację.Proszę wszystkich o informację o ORLIKU w Ustroniu,prośba na cito.Ps. jak tam z baletami o wieczorowej porze i ogólnie jak tam jest!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2019 22:04 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [] netykieta
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Orlik-Ustroń-Pilne!

Post autor: Selene »

Witaj Guma1958 :kwiat:

Jak na cito, to bardzo proszę: http://forum.nasze-sanatorium.pl/search ... 4&fid[0]=3
Całkiem nieźle trafiłeś :D ciągle będziesz mieć pod... górkę a że jesteś... elastyczny, dasz radę :lol:
Życzę udanego pobytu, trafionych i skutecznych zabiegów nadto extra towarzystwa :)

Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

A jeszcze i tutaj: http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... 8&start=40
Masz tu kilka osób ze Sląska, które też jadą w twoim terminie do Orlika :)
Ziuniek
Na forum od: 16 lut 2013 20:12

Re: Orlik-Ustroń-Pilne!Super jest w Zlo

Post autor: Ziuniek »

Ciesz się, że jedziesz do Ustronia. Wróciłem 3-go kwietnia i już bym tam wrócił.Balety w każdym sanatorium i w klubie kuracjusza. Super bawią się w Zlocieniu. Nie wiem, jak jest w Orliku. Zakładam, że ok. Ja byłem w Malwie. Zabiegi tam są na miejscu, ale wyżywienie kiepskie, niedoprawione, monotonne. Nie radzę jechać tam prywatnie, bo dodatki do wyżywienia są mizerne. Gdziekolwiek byłem prywatnie, to wyżywienie było luksusowe. Ponadto jest tam parking, ale płatny 150 zł za turnus. Nawet rozpakować nie mogłem się za darmo, tylko pobrano ode mnie za 20 minut 2 zł. Mam I grupę inwalidzką i są tam miejsca parkingowe dla inwalidów, ale również płatne 150 zł. Swój samochód zaparkowałem w pobliżu Malwy. I jeszcze jedno: od czwartku przed swiętami do niedzieli łącznie nieczynna była kawiarnia. Wszyscy nudzili się bardzo zmuszeni siedziec w pokoikach.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ziuniek ! Zapomniałes dopisać że Malwa i Orlik to dwa przeciwległe bieguny Ustronia.Mam tu na mysli odległości od siebie.Z Orlika do Malwy i Złocienia to kawał drogi.Bliżej Orlika na tzw.tańce jest Kos i Wilga.Troszkę dalej Zdrojowa w Równicy i Klub Kuracjusza przy Równicy.
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2013 12:55

Post autor: mfilip »

Guma1958, ciesz się, ja na to sanatorium czekam od 30X kiedy miałam komisję!! /w tym czasie doszło do drugiego wypadku... Odmów jak nie chcesz jechac i tyle.

Ziunek, fajnie że napisałeś, jak lmnie będą chcieli skasować za parking jeśli autem pojadę to się odwdziecze fajnym artykułem w gazecie... Też mam 1 grupę, niech [...]! :twisted: :ugeek:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020 22:07 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [...] usunięto wulg.
Yaro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2013 23:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Yaro »

guma1958 pisze:dali mi 5-dni
To chyba wrypali Cię w miejsce koleżanki fiolik, która to z powodu pilnej reoperacji nie będzie z nami :( . Jeżeli też nie chcesz być z nami na tym turnusie :? to bij w poniedziałek do Twojego oddziału ZUS i wystosuj pismo o przesunięcie terminu z powodu np: sytuacji rodzinnej i.t.d., i.t.p. ble ble ble. Na 99% nie będzie problemu, sam tak zrobiłem w tamtym roku :lol:
Yaro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

mfilip pisze:Guma1958, ciesz się, ja na to sanatorium czekam od 30X kiedy miałam komisję!! /w tym czasie doszło do drugiego wypadku... Odmów jak nie chcesz jechac i tyle.

Ziunek, fajnie że napisałeś, jak lmnie będą chcieli skasować za parking jeśli autem pojadę to się odwdziecze fajnym artykułem w gazecie... Też mam 1 grupę, niech [...]! :twisted: :ugeek:
A Ty koleżanko nie ciesz się tak na to sanatorium :mrgreen: , bo na pewno pod względem rehabilitacyjnym to będzie jeden wielki [...] :evil: , już ja znam te prywatne zusowskie rehabilitacyje :evil: :evil: :evil: (pic na woda, fotomontaż) Jako, że masz 1 grupę, to dziwię się, że nie załatwiłaś sobie rehabilitacji w trybie pilnym np: w Reptach. Pod względem rehabilitacji, to są tam naprawdę kompetentni i fachowi ludzie :) :serce: :) Co do zaplecza byto-sanitarnego, to już tak samo jak w szpitalu :roll:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020 22:08 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2013 12:55

Post autor: mfilip »

Yaro, nie kozacz!! :twisted: pogodomy na miejscu...a o Reptach to słyszałam same -------

a i wierz mi, że lepiej na kolonii karnej Zusowskiej w Orliku niźli w piekle w którym zyje.... :cry: Także, nawet jak na dzien dobry mnie opłatą przywitają lepiej nizli tu.
Yaro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

mfilip pisze:Yaro, nie kozacz!!
Zobaczysz, po pierwsze przy rejestrowaniu nie podpiszę pewnej rzeczy :!: A dlaczego ? Bo w recepcji w momencie logowania się w sanatorium podsuwają różne kartki do podpisania, między innymi zgodę na zastosowane leczenie :?: :!: A skąd [] ja mogę wiedzieć jaką oni mi zastosują terapię przed zbadaniem przez ichniejszego lekarza/lekarkę, już nigdy nie podpiszę niczego in blanco i wam też radzę. A nie podpiszę tej zgody ze względu na przymusowe zajęcia z "psycholem" refundowane przez ZUS[].
Dla tych co nigdy nie byli na takich przymusowych "zajęciach relaksacyjnych" fundowanych przez ZUS, opiszę tak na szybko, jak wygląda to "pranie mózgów" :
A więc tak
Przy pierwszym razie, kiedy przychodzi się na salę (zwykłe jest to sala do gimnastyki ogónej itp.), a tam są rozłożone materace na których trzeba się położyć (pojedyńczo oczywiście :lol:), i Pani lub Pan PSYCHOLog, [...] pogadankę o tym, że każdy powinien chodzić do psychologów (dalej w skrócie zwanymi "psychol." ) bo każdy ma jakiś problem wewnętrzny ze sobą, bo to , bo tamto :roll: Potem, z reguły mówią, że psychole nie są lekarzami ble ble ble i takie tam, a potem mówią, że te zajęcia są obowiązkowe, bo przeca podpisaliśmy zgodę na leczenie :roll: :!: i straszą NAS, że jeżeli nie będziemy uczęszczali na te zajęcia to wyrzucą NAS z sanatorium i będziemy musieli pokryć koszty pobytu (około sześć tysięcy złotych :!: :roll: ) itp. Potem [...] pogadankę o jakimś np:
< "Indianinie" który cosik przeskrobał w swoim plemieniu i wygnano go na banicję, na jakąś tam górę (jasną ?). Oczywiście donosili mu tam jedzenie i picie, by z głodu nie umarł...ble ble ble. Ale po czasie on i tak umarł :roll: Bo nie było wtedy PSYCHOL.-i :evil: >

I po takiej mniej a więcej pogadance Pan/Pani PSYCHOL. każe wam się położyć wygodnie na materacu, odprężyć i ble ble, a potem włączy płytę z delikatną muzyczką i głosem który [] mniej więcej tak
- " Twooooojaaaaaaa leeeeewaaaaa ręęęęękaaaaa staaaajeeeee sięęęęę cięęęęęężżżkaaaaaa, twojaaaaaa leeewaaa rękaaaaaaa staje sięęęęęę coraz cięęęęężższzzza"- itd. przechodzi do drugiej ręki, nóg, ciała głowy itp. Przez GODZINĘ :!: :!: :!: :!: :!:
Dużo by było tego pisania o tym, ale mi się teraz nie chce :lol:
Dla tego nie podpisuję zgody na leczenie "in blanco" Pozdro :lol: I do zobaczenia :D

mfilip pisze:pogodomy na miejscu...
To już za trzy dni :D
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020 22:11 przez moderator, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ