Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: p-siak »

W Excelsior dwa razy dziennie/ZUS/, 2015r. tak było.Pozdrawiam.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Jeszcze jedno pytanie: czy jest możliwość przesunięcia pobytu o jeden turnus dalej.Sam prosiłem, ale jak to w ZUS trzeba szybko wybierać.Teraz ze względu na pracę/którą szanuję/ lepszy byłby póżniejszy termin.Do wyjazdu prawie cztery miesiące pozostało.Bardzo dziękuję, pozdrawiam.
Gabart
Na forum od: 09 kwie 2016 16:09
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Gabart »

Witam, złożyłam wczoraj /08.04/ osobiście wniosek w oddziale ZUS-u i zaczynam oczekiwanie na komisję :roll:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

kruszynka pisze:Przepraszam zapytam nieśmiało :oops: :o gdzie jest powiedziane ,że forumowicze mają natychmiast powiadamiać gdzie jadą do sanatorium :o
A może to osobista sprawa i postępują jak chcą no nie? :oops: :oops:
Wszyscy chcieliby zaraz wszystko wiedzieć o rany :P :lol: :lol:
Jeśli jednak trzymamy kciuki za kogoś ,aby mu się powiodło na komisji w ZUS i są pózniej zapytania o miejsce...to godzi się odpowiedzieć :roll:
I to nie jest ciekawość tylko dokończenie tematu :)
Chyba, że ta osoba jest jakiś czas nieobecna to zrozumiałe, że teraz nie odpisze :)
Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

grzegorzgg67 pisze:Jeszcze jedno pytanie: czy jest możliwość przesunięcia pobytu o jeden turnus dalej.Sam prosiłem, ale jak to w ZUS trzeba szybko wybierać.Teraz ze względu na pracę/którą szanuję/ lepszy byłby póżniejszy termin.Do wyjazdu prawie cztery miesiące pozostało.Bardzo dziękuję, pozdrawiam.
Owszem jest mozliwość ale najlepiej będzie jak się udasz do oddziału ZUS,porozmawiasz z Panią,która przydziela lub jest podpisana na Twoim skierowaniu i poprosisz o zmianę terminu skierowania odpowiednio mądrze motywując swoją prosbę :) np.jakimś terminem badania na które czekałeś kilka miesięcy hi hi. Wykaż się inwencją twórczą ha ha :kwiat: Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
lenasto
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2016 20:01
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: lenasto »

Mnie się w zeszłym roku udało przysunąć bez problemu o jeden turnus , ale poszłam osobiscie do NFZ
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

lenasto pisze:Mnie się w zeszłym roku udało przysunąć bez problemu o jeden turnus , ale poszłam osobiscie do NFZ
Jesteśmy w temacie ZUS a Ty piszesz o przesunięciu terminu w NFZ. Jest dobrze czy dział pomyliłas? :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ja nie musiałam żadnej listy podpisywać.To rehabilitanci podpisywali że "zaliczyłam" zabieg ew. pogadankę.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

stokrotka pisze:Ja nie musiałam żadnej listy podpisywać.To rehabilitanci podpisywali że "zaliczyłam" zabieg ew. pogadankę.
Rehabilitanci,wykładowcy,basen podpisywali a ja także musiałam podpisać i potwierdzić obecność każdego dnia :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Byłam 2 razy w sanatorium z ZUS i nikt z kuracjuszy z którymi tam rozmawiałam nawet nie wspomniał że musiał w trakcie poprzednich pobytów podpisywać listy obecności.
Pierwszy raz słyszę o podpisywaniu listy obecności.
Być może tak jest skoro piszecie że podpisywaliście.
Ja byłam w Orliku i Równicy w Ustroniu i było bez podpisów.
ODPOWIEDZ