Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: forumowicz »

Sztani nie wiem czy żle widzę ,ale nigdzie nie czytam by Elunia obiecywała powiedzieć że poinformuje nas gdzie jedzie :kwiat: A jesli byli kibice i dobrze życzyli to moim skromnym zdaniem informacja ,że kolezanka dostała przydział mieści się w Twoim "A" i "B" szczerosci. :D
Pozdrawiam cieplutko :kwiat:
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 wrz 2013 21:12
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: szczensliwyGosc »

Witam .
Sam składałem prośbę o zamianę ośrodka z ZUS. Prośbę skierowałem do dyrektora ZUS ,który mnie kierował.
Wyjaśniłem swój punkt widzenia co do ośrodka do którego nie chcę jechać ,i prosbę o zamianę na inny. I się udało ZUS ma wszystkie nasze papiery po komisji lekarskiej i już nic nie trzeba dołączać.
Mnie się udało, i zamienili mi ze Stróży do ........Krynicy Morskiej. Istotna różnica .
Trzeda próbować i odpowiednio argumentować.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Mój znajomy dostał skierowanie na październik, wniosek składał sam,do Gołdapi. Ponieważ nie chciał tam jechać ze względu na termin i ośrodek, zwrócił listownie skierowanie razem z pismem. Wyjaśnił w nim,że nie chce jechać do tego sanatorium , ponieważ ośrodek ma słabą opinię dotyczącą rehabilitacji. A dwa lata temu był w Ciechocinku i tam po rehabilitacji odczuł znaczną poprawę. A jest po operacji na przepuklinę kręgosłupa. I o cudzie!! Po miesiącu dostał skierowanie do Ciechocinka do sanatorium Gracja na styczeń b.r.!!! Czyli jak widać można!!! :) Strasznie był zdziwiony!!!! :o :shock:
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzysieekKKK20 »

Witam wszystkich :) :) :) :) :) :) No i byłem na komisji z ZUS-u :D :D . Orzecznik poprzeglądał papiery, wykonał badania :) :) :) :) Spokojnie bez żadnych nerw :) :) :) i Dostałem :) :) :) :) :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

krzysieekKKK20 pisze:Witam wszystkich :) :) :) :) :) :) No i byłem na komisji z ZUS-u :D :D . Orzecznik poprzeglądał papiery, wykonał badania Spokojnie bez żadnych nerw :) :) :) i Dostałem
Gdzie i kiedy wybierasz sie na rehabilitację?
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cieplice 16.08.2016
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

krzysieekKKK20 pisze:Witam wszystkich :) :) :) No i byłem na komisji z ZUS-u :D :D . Orzecznik poprzeglądał papiery, wykonał badania :) :) :) :) Spokojnie bez żadnych nerw :) :) :) i Dostałem :) :) :) :) :)
Gratuluję!
A za gratulację ;) mam nadzieję, że mi opiszesz co nieco o Domu Zdrojowym ,interesuje mnie parking, net i TV której nie oglądam więc nie wykupuję (możliwy konflikt z sublokatorem).
Pozdrawiam.
a byłbym zapomniał jadę tam 27.10 też z ZUS.
Dodam jeszcze, że otrzymałem skierowanie bez stresu czyli nie byłem na komisji, przysłali mi skierowanie po złożeniu wniosku po 3 tygodniach do domu.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

:kwiat: xzibi gratulacje :)
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

dam znać napewnooooo
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Gratuluję Krzysiu i xzybi przydziału i po stresie co Panowie ? :)
ODPOWIEDZ