Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: forumowicz »

Aż do skutku i to jest też metoda .Ja jadę .
johny60
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2016 10:09

Post autor: johny60 »

sztani pisze:Witam. Przyznam się szczerze że tym orzeczeniem moim z komisji trochę się podłamałem. Ale będę w dalszym ciągu składał wniosek do ZUS-u, myślę że trafie na życzliwą komisję. pozdrawiam ;) :kwiat:
Już pisałem .odczekaj miesiąc i składaj ponownie . Do skutku. :)[/quote]
Witam. Tak też uczynię. pozdrawiam :)
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

johny60 pisze:
sztani pisze:Witam. Przyznam się szczerze że tym orzeczeniem moim z komisji trochę się podłamałem. Ale będę w dalszym ciągu składał wniosek do ZUS-u, myślę że trafie na życzliwą komisję. pozdrawiam ;) :kwiat:
Już pisałem .odczekaj miesiąc i składaj ponownie . Do skutku. :)
Witam. Tak też uczynię. pozdrawiam :)[/quote]

Witam,
Też bym tak zrobił nie można się poddawać ile razy się upadnie trzeba się podnieść :x
forumowicz

Przepraszam jadę prywatnie to nie tutaj powinnam wpisać.
Niemniej życzę dobrych wyjazdów i do spotkania na trasie może gdzieś:kwiat:
forumowicz

Dzień dobry, niebawem wyjeżdżam do sanatorium z ZUS-u i chciałabym wiedzieć czy mam jakiś wpływ na zalecone przez lekarza zabiegi :?: czy można zasugerować jakie zabiegi są pomocne w moim schorzeniu :?: Wcześniej będąc z NFZ wspólnie z lekarzem dobieraliśmy zabiegi...Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Marylka pisze:Dzień dobry, niebawem wyjeżdżam do sanatorium z ZUS-u i chciałabym wiedzieć czy mam jakiś wpływ na zalecone przez lekarza zabiegi :?: czy można zasugerować jakie zabiegi są pomocne w moim schorzeniu :?: Wcześniej będąc z NFZ wspólnie z lekarzem dobieraliśmy zabiegi...Pozdrawiam :kwiat:
Dzień dobry. ZUS niestety ma ustalone pakiety zabiegów na każde schorzenie i kuracjusz nie ma na nie wpływu. Możesz jednak zasugerować coś lekarzowi prowadzącemu co Ci pomagało jak korzystałaś z zabiegów NFZ-u. Może okaże się,że właśnie takie same będą w ofercie ZUS i o nic nie będziesz się musiała prosić. Pozdrawiam serdecznie i życzę owocnej kuracji,rehabilitacji. :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Marylka pisze:Dzień dobry, niebawem wyjeżdżam do sanatorium z ZUS-u i chciałabym wiedzieć czy mam jakiś wpływ na zalecone przez lekarza zabiegi :?: czy można zasugerować jakie zabiegi są pomocne w moim schorzeniu :?: Wcześniej będąc z NFZ wspólnie z lekarzem dobieraliśmy zabiegi...Pozdrawiam :kwiat:
Gdzie i kiedy wyjeżdżasz z ZUS ?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Marylko ja będę prekursorką :lol: :lol: :lol: przetrę szlaki i opiszę ;) Bilet już kupiony.Miejsce przy stoliku.Tak mam napisane na bileciku :lol: :lol:
forumowicz

Betino wyjazd w czerwcu do Dziwnówka san. Jantar , Elu nie mów ,a może załatwiłaś już jedynkę. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Marylko ,jeszcze nie ale bilecik jak już pisałam zakupiłam, więc sukces.Na 30 maja kurier ponoć po walizę się pojawi :shock: a ja do 29 ciurkiem pracuję :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ