Krynica Górska Sanatorium BESKID

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
marek43
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2013 16:06

Re: Krynica Górska Sanatorium BESKID

Post autor: marek43 »

gra no nie wiem czy dziewczyny nie chrapią....... :kwiat:
kopernik50
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 22:38

Post autor: kopernik50 »

Chrapanie można wytrzymać ale grzyba w łazienkach i łóżka połamane nie.
kopernik50
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 22:38

Post autor: kopernik50 »

Witam kuracjuszy jakie są dostępne zabiegi w Beskidzie i czy po kąpieli perełkowej dalej nie zmieniają wody przed następną osobą, tak ktoś pisał .Czy można pod budynek dojechać ,żeby bagaże wypakować ....pozdrawiam.
pigula67
Na forum od: 07 kwie 2013 18:14

Post autor: pigula67 »

Witam przyszłych kuracjuszy. Ja właśnie kończę turnus w Krynicy Zdrój sanat.BESKID ul. Piękna 17. Dla mnie porazka. Był to mój pierwszy pobyt w sanatorium i wrażenia mam takie sobie. Baza zabiegowa podstawowa, taka jak w każdym szpitalu :( : basenu brak, borowina i owszem jest ale chyba tylko dla wybranych(miało może kilka osób), kriokomory brak czyli nie ma nic co powinno różnić sanatorium od zwykłego oddz. rehabilitacji. My po przyjeździe mieliśmy tak zimno w pokojach, że nie było mowy o chodzeniu w jednej bluzce dopiero po wielu interwencjach było ok. Pokoje odbiegają od tego co pokazane jest w internecie ale ogólnie mogą być. Personel miły, sympatyczny jedynie właścicielowi nie zależy chyba na tym, żeby zachęcić ludzi do przyjeżdzania do BESKIDU. Może istotny dla jednych a dla innych nie brak kawiarni tzn. jest taka niby kawiarnia( cztery stoły i bufet) ale otwarta była tylko JEDEN RAZ :lol: i wtedy też był jedyny wieczorek taneczny.Może był i post przed świętami chociaż po świętach nic się nie zmieniło, ale napewno wiele osób skorzystałoby z takiego neutralnego miejsca na kawę. Będąc tam można odnieść wrażenie, że się cofnęło w czasie. Przykro mi, że nie są to informacje pocieszające ale takie są moje wrażenia a także innych osób, które były w innych sanatoriach. Zastanawiam jak ZUS godzi się płacić tak duże pieniądze za pobyt w sanatorium o tak niskim standardzie. Pozdrawiam i życzę przyjemniejszego pobytu.
bozia
Na forum od: 04 kwie 2013 12:15

Post autor: bozia »

Bardzo dziekuję za obszerną informacje na temat warunków panujacych w '"sanatorium". Ja wyjeżdżam 4.maja to może juz bedzie ciepło. Jeżeli mogę jeszcze zapytać to proszę o opis pokoi . Jak wyglada przydział pokoi i czy możesz podpowiedzieć na którym piętrze jest najlepiej mieszkać.
gra
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2013 18:02

Post autor: gra »

Hej :mrgreen: więcej scyzoryków to kto? i jak będziesz jechać?Ja autobusem z Kielc o 10,20 we wtorek :P Marku dziewczyny też chrapią.Tym którzy wyjeżdżają wcześniej do zobaczenia na miejscu :)
pigula67

Pokoje przydziela Pani w recepcji ale ja rezerwowałam telefonicznie 2-osobowy bo byłam razem z mężem. Co do pięter to nie wiem ja mieszkałam na 2 i tu łazienki są po remoncie a wyżej jeszcze nie wszystkie. Pokoje 2 i 3 osobowe różnią się tylko ilością osób bo wielkość jast taka sama. Łóżka dla mnie wygodne, nowe. W moim pokoju było 2 szawki przyłóżkowe i duża niby komoda czy szawka z podstawką pod telewizor( bardzo praktyczna bo ma zamykane póleczki a w innym pokoju np. był stary stolik tv i zero miejsca zeby schować kawe czy cukier). Zabiegi są na 1 i 6 piętrze ale jest winda. Ogólnie jest czysto, schludnie tylko nikomu z zarządzających nie zależy na zadowoleniu kuracjuszy i na ich dobrej opinii. Rehabilitanci są bardzo mili i robią co w ich mocy, żeby było jak najlepiej ale warunki są jakie są, a z pustego i Salomon nie naleje. Następnym razem( o ile takowy będzia) będę już mądrzejsza i dowiem się dokładniej na co się godzę tzn. jakie oferują zabiegi bo dla mnie to było najistotniejsze i niestety rozczarowałam się.
Pozdrawiwm
bozia
Na forum od: 04 kwie 2013 12:15

Post autor: bozia »

Witam. Bardzo dziękuje za odpowiedz. Myślę że da się wytrzymać przez te 3 tygodnie. jeszcze by mnie interesowało czy mogę z lekarzem uzgodnić zabiegi . bo np. wodnych nie moge brać. Z Zus-su do sanatorium jade pierwszy raz dlatego nie wiem co mi wolno a czego nie. Do tej pory jeżdziłam z PEFRONu . Jestem osobą pracującą i będe korzystaĆ ze zwolnienia lekarskiego. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
pigula67

Można co nieco uzgodnić lub ewentualnie zmienić w trakcie, Ja byłam pierwszy raz więc byłam zielona jak szczypiorek na wiosne a prawda jest taka,że o swoje trzeba się upominać. Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dziękuje za opinie i informacje aktualny turnus proszę o nowe :?:
ODPOWIEDZ