Dom Zdrojowy Cieplice

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Grazka55
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 kwie 2016 17:25
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Dom Zdrojowy Cieplice

Post autor: Grazka55 »

Do xzibi jeżeli chodzi o tv to jest to mały 14 cal telewizorek wykupuje się kabelek za 100 zł na turnus internet jest bezprzewodowy ale tylko na parterze w holach w pokojach niestety nie ma zasięgu z parkingiem z tego co wiem był kłopot na pewno nie ma na terenie tylko na sąsiednich uliczkach i nie wiem jaki był koszt ja celowo nie jechałam samochodem bo i tak by cały miesiąc stał na. Jest tyle wycieczek organizowanych,że na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam pokój nr 26 w Domu Zdrojowym III jest chyba największy i najładniejszy wszyscy nam go zazdrościli :D Na pewno jeszcze kiedyś tam pojadę
Jolasia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2016 17:48
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Jolasia »

:D ja jade 21 lipiec I zdam relacje. Mam skierowanie na Dom Zdrojowy, a sa 3! Ciekawe gdzie mnie zakwateruja ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jolasia pisze: Ciekawe gdzie mnie zakwateruja ;)
W budynku głównym.
Jolasia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

:D dzieki
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Jolasia pisze::D ja jade 21 lipiec I zdam relacje. Mam skierowanie na Dom Zdrojowy, a sa 3! Ciekawe gdzie mnie zakwateruja ;)
Liczymy na to ,że relacja będzie na forum z pobytu :)
Jolasia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

:D szczegolowa, napewno zdam relacje. No I czekam kto jedzie w moim terminie :roll: :kwiat:
STRZELEC
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2014 21:13

Post autor: STRZELEC »

Witam byłem w maju 2014 w Domu Zdrojowym ,pojechałem dzień wcześniej i zakwaterowali mnie w głównym budynku od strony deptaka na tą jedną noc za którą oczywiście musiałem zapłacić jak dobrze pamiętam 110zł, ale w następny dzień przenieśli mnie do pokoju od strony dzwonnicy ,pokój dwuosobowy duży bardzo ładny ,łóżka extra materace podwójne normalnie jak komercyjny i tam zostałem , także co dzień o 6 rano budził mnie dzwon kościelny :D nie sposób było zaspać każdą msze też mogłem celebrować w pokoju bo wszystko było słychać ale to nie była jakaś duża przeszkoda w porównanie z ludzmi którzy byli zakwaterowani w skrzydle z boku tam zresztą był cały ZUS mi się udało zostać w głównym budynku , wszystkie budynki są połączone łacznikami, zabiegi wszystkie na miejscu łącznie z basenem , zabiegi oceniam bardzo dobrze , woda termalna leci z kranu także można ją pić i się kąpać .Tam gdzie ja byłem tz. w głownym budynku od strony kościoła przez cały turnus nie było kontroli pielęgniarki także jak ktoś chciał to nie musiał wracać na noc jeśli była taka potrzeba ,natomiast tam gdzie był ZUS co dzień pani w białym fartuchu biegała po pokojach, drzwi do budynku pani recepcjonistka zamykała ok 22 15 raczej nie można było się spóźniać choć jak ktoś zabłądził :D to pani otworzyła. Cieplice to w zasadzie jeden deptak z kafejkami apteką i fajnym sklepikiem z piwkiem regionalnym , sa też dwa parki jest gdzie pospacerować , polecam wybrać się na zamek Chojnik widać go z sanatorium nie zapomniane przeżycie. Parkingu jako takiego strzeżonego bezpośrednio przy sanatorium nie ma ale z boku od strony deptaka jest dość duży parking także można śmiało parkować ja tam parkowałem i było ok bez opłat. Tańce to chyba najlepsze w kawiarni zdrojowej wstęp 5 zł, nic na razie nie przychodzi mi do głowy jak coś jeszcze chcecie wiedzieć to piszcie .
Awatar użytkownika
Ulaula
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2014 19:57
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ulaula »

Witam :kwiat: :kwiat: :kwiat:

STRZELEC
Dziękuje za wiadomości. Informacje są bardzo interesujące. Do Cieplic wysyła mnie ZUS. Jeśli możesz to napisz, czy miejsca zakwaterowania kuracjuszy z ZUS-u są gorsze (maja gorszy standard, lokalizacje) ? Napisz z jakich zabiegów warto tam najlepiej z korzystać.
Interesuję mnie miejsce parkingowe. Czy wspomniany parking jest niedaleko Domu Zdrojowego? Od której strony tam dojechać? Czy jest płatny?
Miło się czytało twój opis.

pozdrawiam ;) :kwiat:
STRZELEC
Kuracjusz
Kuracjusz

Ja też byłem z ZUS i tak jak pisałem mi się udało zostać w głównym budynku tz od strony wejścia głównego nie pamiętam jak się nazywało to skrzydło gdzie mieszkała większość kuracjuszy z ZUS ale warunki były tam gorsze choćby łóżka tam były zwykłe tapczaniki a u mnie tak jak pisałem no i pokoje dużo mniejsze, co do zabiegów to na pewno warto wziąć basen i bicze szkockie są extra, zresztą wszystkie zabiegi wodne są bardzo dobre , a bym zapomniał Cieplice to jedyne sanatorium w Polsce które oferuje zabieg płukania oka leczniczą wodą termalną /Aerozole/ bardzo fajny zabieg wypłukuje wszystkie toksyny z oczu i poprawia widzenie , polecam naprawdę warto .Parking jest przy samym budynku z boku sanatorium , ciężko wytłumaczyć jak tam trafić , najlepiej zaparkuj gdzieś przy ulicy przjdż do głównego wejścia i się kogoś dopytasz , albo cofnij się od głównego wejścia w stronę deptaka i za pierwszym sklepikiem po lewej stronie wejdź w bramę i to jest tam dalej sobie poradzisz jak tam dojechać :)
STRZELEC
Kuracjusz
Kuracjusz

Najlepiej poproś jak będziesz wcześnie że chcesz zostać w budynku przy recepcji może dostaniesz pokój część ludzi była tam gdzie ja byli tam gdzie ja :) będziesz zadowolona
ODPOWIEDZ