Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Tusia_1
Na forum od: 14 kwie 2016 10:44

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Post autor: Tusia_1 »

Pindzer, po pokoju nie kojarzę :) ale dziękuję i pozdrawiam wzajemnie!
pindzer
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2015 07:19
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: pindzer »

to było tylko 2 Mariuszów jedliśmy 2 stolik przy oknie
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 18:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Hanita »

No to tylko dołożę słów kilka o zabiegach i mam nadzieję, że kolejni kuracjusze będą "uświadomieni" . A ponieważ mam Internet w pokoju więc puszczam wodze elokwencji :)
Pisano tu już o basenie - są dwie możliwości basen aqva to taki aqva park co prawda bez zjeżdżalni i sztucznej fali ale oprócz przydzielonej gimnastyki (bardzo krótkiej i takiej totalnie lajtowej) można popływać - jest wydzielony akuratny kawałek gdzie można kilka długości pyknąć, są leżanki, łoża z bąbelkami, jest 4 czy 5dużych jacuzzi , jest grota śnieżna nie solna, sauna, płaszcz :) Drugi w budynku ZPL bez bajerów ale gimnastyka bardziej dokładna :)
Zabiegi prądowe to tak normalnie może innowacja polega na tym , że kabiny są oddzielone ściankami i są normalne drzwi a nie kotarki fruwające. Przydzielają też jako zabieg kijki, grotę solną ale grota nie należy się kuracjuszom z zus-u z kuracją narządu ruchu. Niby logiczne. Ja wykupiłam prywatnie . Koszt jednej sesji 8zł a karnet 10 wejść 60 zł. seans 45 minut a stanowisk trochę za dużo około 15. Wejścia co godzinę w Zakładzie Przyrodo Leczniczym . Do tego ZPL można przejść parkiem chyba to nie więcej niż 100 m lub korytarzem z lustrzaną podłogą.
Poprosiłam lekarza o tzw. siłownię -moje doświadczenie z np. Ciechocinka było takie, że można było przechodzić z jednego przyrządu na inny w ramach rehabilitacji np. nóg czy rąk. Tu okazuje się ku zdziwieniu samych instruktorów na sali przydzielany jest od miesiąca jeden przyrząd np. atlas i nie ma przeproś nie pozwalają przejść choćby na chwilę np. na wiosła. Zamieniłam więc ten zabieg. Okłady cieplne to przykładanie woreczków z gorącym piaskiem i przykrycie "derką". Jedni rezygnują inni sobie chwalą - mi pasuje.
Aqva vibron jest zawsze bardzo dobry. :) Są jeszcze kąpiele solankowe bo siarkowe już też narządowi ruchu z zusu nie przysługuje. Wiele gimnastyk ale ja się wymigałam. Jako kuriozum potraktowałam zabieg Rotor czyli zwykłe krzesło dostawione do przymocowanych do klatki rehabilitacyjnej pedałów od roweru. Totalnie bez sensu - krzesło się odsuwa jak mocniej się naprze na pedały bo się zacinały. Zrezygnowałam motywując , że przywiozłam sobie rower więc .... :) edukacje zdrowotne i relaksacja to już tylko dokładka do zasadniczych zabiegów.
Więcej grzechów nie pamiętam :) Życzę trafionych zabiegów i udanego wypoczynku wszystkim Pa
STRZELEC
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2014 21:13

Post autor: STRZELEC »

Witaj Hanitko pisałaś że jesteś w pokoju jednoosobowym możesz napisać jak go załatwiłaś ? bo z ZUS to raczej ciężko o jedynkę :)
ja-ona
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2016 16:38
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: ja-ona »

Hanitka chyba już śpi....
Chociaż dziś piąteczek to może i jakieś tańce były :lol:
pindzer
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

tańce są poniedziałek środa i sobota ;)
ja-ona
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2016 16:38
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: ja-ona »

W moim stanie o kulach to chyba mi tylko pozostanie patrzenie :) Lub ewentualnie ruszanie rączkami i pupą :P
Chyba że to w ramach rehabilitacji i będą kazali :lol:
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 18:44
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Hanita »

witajcie, nie byłam na tańcach :) jeszcze nie - jakoś nie mogę się odważyć. Po prostu myślałam, że już się nagadałam i zamknęłam stronkę... no bo cóż można rzec w takiej chwili :D najpierw małe sprostowanie - tańce są codziennie - ogłaszają i zapraszają przez wewnętrzny radiowęzeł. Bileciki po dychu. Stoi pan ochroniarz? szwajcar? stójkowy ? i przepuszcza :) po okazaniu kwitka. Co dalej nie wiem bom nie poszła. Co do jedynki - fakt jak zadzwoniłam wcześniej i spytałam o jedynkę to pani powiedziała, że absolutnie nie ma rezerwacji. Ale po dłuższej dyskusji wpisała mnie podobno na "czarną " listę i ż może , może. Może się nie przydało bo zeskanowałam i wysłałam dwa zaświadczenia od lekarzy że proszą, wnioskują sugerują o konieczności przydzielenia jedynki. Mam astmę ot co. Tzw zespól Corraro czyli kaszlowy. Potrafię ślicznie długo i namiętnie pokasływać aż po ataki kaszlu - zwłaszcza nocą. Biorę leki wiec bywa różnie. Tu te lasy plus grota solna plus leki i jest nieźle. Więc jedynkę posiadam prześliczną ale.... nie mam towarzyszki :) stąd i trochę mało odwagi pójść samej na te tańce :)
Jak jeszcze pytanka to weteranka hihihihih ale rym odpowie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Hanitko , czego się czaisz :lol: załóż kieckę ,dyskretny makijaż i marsz na tańce. :oops: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
pindzer
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

a w środę ślicznie graja nawet warto iść posłuchać same nogi poniosą ;)
ODPOWIEDZ