Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca
Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca
-
Hanita
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 09 mar 2013 18:44
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 20
Pisano tu już o basenie - są dwie możliwości basen aqva to taki aqva park co prawda bez zjeżdżalni i sztucznej fali ale oprócz przydzielonej gimnastyki (bardzo krótkiej i takiej totalnie lajtowej) można popływać - jest wydzielony akuratny kawałek gdzie można kilka długości pyknąć, są leżanki, łoża z bąbelkami, jest 4 czy 5dużych jacuzzi , jest grota śnieżna nie solna, sauna, płaszcz
Zabiegi prądowe to tak normalnie może innowacja polega na tym , że kabiny są oddzielone ściankami i są normalne drzwi a nie kotarki fruwające. Przydzielają też jako zabieg kijki, grotę solną ale grota nie należy się kuracjuszom z zus-u z kuracją narządu ruchu. Niby logiczne. Ja wykupiłam prywatnie . Koszt jednej sesji 8zł a karnet 10 wejść 60 zł. seans 45 minut a stanowisk trochę za dużo około 15. Wejścia co godzinę w Zakładzie Przyrodo Leczniczym . Do tego ZPL można przejść parkiem chyba to nie więcej niż 100 m lub korytarzem z lustrzaną podłogą.
Poprosiłam lekarza o tzw. siłownię -moje doświadczenie z np. Ciechocinka było takie, że można było przechodzić z jednego przyrządu na inny w ramach rehabilitacji np. nóg czy rąk. Tu okazuje się ku zdziwieniu samych instruktorów na sali przydzielany jest od miesiąca jeden przyrząd np. atlas i nie ma przeproś nie pozwalają przejść choćby na chwilę np. na wiosła. Zamieniłam więc ten zabieg. Okłady cieplne to przykładanie woreczków z gorącym piaskiem i przykrycie "derką". Jedni rezygnują inni sobie chwalą - mi pasuje.
Aqva vibron jest zawsze bardzo dobry.
Więcej grzechów nie pamiętam
-
ja-ona
- Kuracjusz

- Na forum od: 13 kwie 2016 16:38
- Staż sanatoryjny: 0
Chociaż dziś piąteczek to może i jakieś tańce były
-
ja-ona
- Kuracjusz

- Na forum od: 13 kwie 2016 16:38
- Staż sanatoryjny: 0
Chyba że to w ramach rehabilitacji i będą kazali
-
Hanita
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 09 mar 2013 18:44
- Staż sanatoryjny: 20
Jak jeszcze pytanka to weteranka hihihihih ale rym odpowie.
-
forumowicz
-
pindzer
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 gru 2015 07:19
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5