Prywatne sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Prywatne sanatorium

Post autor: forumowicz »

Margot dziękuję .
:kwiat:
Falice wyraziłam swoje zdanie też mi wolno .
Chyba tutaj jest trochę nieprzyjemnie i nowych nie lubią jakby konkurencja? brrrry
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Wolno jak każdemu.Nowych?
Konkurencja w czym?Odczucia też można mieć własne.
forumowicz

A dlaczego mnie atakujesz Felica? oj nieładnie co masz do nowych i ich może niezbyt precyzyjnych pytań?nie chcę z tobą dyskutować bo po co.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Nie dyskutuj,możesz zablokować i nie widzieć moich postów.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

margot pisze:Tausiu bardzo korzystna jest opcja :
prywatna dobra oczywiście :D kwatera w pobliżu wybranego sanatorium i wykupienie sobie wybranych zabiegów ...
polecam bo warto :D :D :D
Może w tej opcji co powyżej przedstawiła Margot warto załatwić skierowanie na rehabilitację w warunkach ambulatoryjnych.
Zakwaterowanie i wyżywienie we własnym zakresie, a zabiegi refundowane przez NFZ.
Trzeba tylko załatwić skierowanie na taką rehabilitację i uzgodnić jej termin w wybranym sanatorium.
Można też po konsultacji z lekarzem już na miejscu wykupić sobie zabiegi dodatkowe.
Mieszkanie poza obiektem sanatoryjnym ma też sporo plusów. ;)
forumowicz

dzz dziękuję :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Tausiu, to nieprawda że nie lubimy nowych forumowiczów, wręcz przeciwnie, w grupie raźniej i weselej. Wspólnie wnosimy wiele nowych, cennych informacji. W wielu tematach. Witam Cię serdecznie w naszym gronie :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Tausiu,każdy z nas był kiedyś nowym forumowiczem :) jest nas tu sporo i chętnie /w większości wypadków / wymieniamy się informacjami, ale nie zawsze nasze gusta i odczucia się pokrywają :? i nie ma co z tego robić afery,każdy ma prawo do własnego zdania.
Wielokrotnie wyjeżdżałam prywatnie do sanatorium i z reguły byłam zadowolona :) w końcu wybierałam to co chciałam. Zawsze miałam zabiegi o jakie mnie chodziło.
Wielu uczestników forum pisało,że kuracjusze prywatni są lepiej traktowani niż z NFZ czy ZUS, dlaczego więc mieliby mieć gorsze zabiegi?
Sanatoria najczęściej oferują w pakiecie 3-5 zabiegów dziennie, tych które oferują 2 nie brałam pod uwagę,chociaż znajomi tak wybrali ze względu na wyjątkowo dobrą cenę i po dokupieniu dodatkowych i tak cena była korzystna.Wybierasz sobie sama sanatorium w okolicy która Ci odpowiada / tu też upodobania są bardzo różne /w oczekiwanym standardzie zakwaterowania i z zabiegami jakich oczekujesz. To wszystko można sobie spokojnie wyliczyć, na stronach sanatoriów są ceny.
My możemy Ci doradzać, znamy różne miejscowości i obiekty,ale jak już pisałam gusta są różne.
Wierzę,że wybierzesz dobrze :) i życzę Ci udanego wypoczynku .
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Tausiu nie przyjmuj wpisów jako ataków.Każdy z nas ma swój styl pisania tak jak w realu każdy z nas jest inny.Przekonasz się z czasem że bułka podana bez serwetki , prosto z ręki nie kiedy jest smaczniejsza niż ta na wykwintnym talerzyku.Wracając do tematu.Ja mam doświadczenie w turnusikach i pakiecikach w pobytach san. nie.Można wygrzebać naprawdę fajne pakiety .Np ja byłam w Swinoujściu w Bursztynie w kwietniu 2 tygodnie za 1400 zł.Szwedzki stół, trzy zabiegi , czyli masaż kręgosłupa , krio miejscowe, wirówka.Mielno turnus 14 dni trzy zabiegi plus basen bez ograniczeń.To tylko takie przykłady.Witaj na pokładzie.Mój staż też jest marniutki :)
forumowicz

I zrobiło się miło :D ;)
ODPOWIEDZ