WIELKOPOLSKI NFZ - czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: WIELKOPOLSKI NFZ - czas oczekiwania

Post autor: forumowicz »

Witam Małgorzato 1985 dwukrotnie otrzymałam przydział z NFZ wielkopolski , na skierowaniu lekarz zaznaczyła //preferowany teren nadmorski // w obu przypadkach otrzymałam Kołobrzeg i Ustkę z dwumiesięcznym wyprzedzeniem. Wiem że są osoby w naszym NFZ które wybierają sobie terminy i wypasione kurorty , ale to już jest inna bajka i ja ze swoim charakterkiem ;) do niej nie pasuję
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

malgorzatas pisze:Może lekarz zaznaczyć że klimat nadmorski...ale NFZ i tak rządzi się swoimi prawami...życzę powodzenia :kwiat:
Moja znajoma miała zaznaczone przez lekarza wyjazd nad morze do Kołobrzegu i do Perły Bałtyku. Dostała!!! Nie wiem czy NFZ zasugerowało się tym co lekarz napisał, czy to czysty przypadek. No, ale jednak cuda się zdarzają! :D :D :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Haniu :kwiat: trzymam kciuki żeby się udało :( marzenia się spełniają. ..życzę powodzenia...Gosia
anetamaje
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2014 23:06
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: anetamaje »

Witam :D choć miałam w trzech wypadkach zaznaczone w skierowaniu nadmorskie to byłam w Ustce i Bobolinie(Dąbki) a raz w Nałęczowie teraz też nadmorskie i zobaczymy co dadzą :D jeszcze trochę czekania jest bo ponad rok
Magdalenka1985
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2016 12:25

Post autor: Magdalenka1985 »

witajcie.Dostałam dziś numerek do przeglądarki.Dowiadywalam się wcześniej w NFZ ze na 99% zostanę zakwalifikowane na tzw. szpitalne leczenie uzdrowiskowe (turnus 28 dni bezplatny) ze wzgl na moją chorobę jaka jest RZS.S tu nagle okazalo sie ze jestem w kolejce do uzdrowikowego leczenia sanatoryjnego gdzie okres oczekiwania to 18 miesięcy i numerek mam 59 000. Był ktoś z Was w podobnej sytuacji? czy jest możliwość odwołania się? Mojej poprzednie pobyty zawsze odbywały się właśnie w ramach 28 turnusów.
forumowicz

Widać ,że się komuś jak uda to uda u mnie było to tak- pierwszy wyjazd lekarz wpisał (sprawy z nadciśnieniem ) nad morze ,wysłali gdzie ? w góry jasne. Drugi wyjazd lekarz pyta gdzie wpisać ,mówię pisz pan nad morze bo ktoś nie doczytał może za pierwszym razem czy coś i się uda, wysłali gdzie? no jasne znowu w góry .Trzecie podejście lekarz pyta tym razem gdzie ? o nie myślę sobie widać w NFZ mają metodę wysyłania odwrotnie gdzie chce pacjent ,więc mówię dla przekory pisz pan w góry no i gdzie mnie wysłali tadam dostałem nad morze .Teraz czekam na czwarte podejście lekarz już że śmiechem pyta gdzie wpisać miejsce ,kazałem wpisać znowu góry by dostać się nad morze . Jak dostanę skierowanie wpiszę czy moja metoda się sprawdziła. Nie mniej z podziwu wyjść nie mogę, że ktoś wpisuje konkretny ośrodek i dostaje kilka razy z rzędu tak jak chciał ,jestem pełen podziwu bo u mnie to nawet region się nie zgadza a co dopiero konkretny obiekt :)serdeczności dla wszystkich :).
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

U nas to samo, nadciśnienie , skierowanie zaznaczone nad morze. Przydział w góry. Co zrobić.Pojechaliśmy
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Pamiętacie może okres jaki jest od złożenia wniosku do otrzymania powiadomienia o przydzieleniu numerku w kolejce?
Magdalenka1985
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2016 12:25

Post autor: Magdalenka1985 »

Wielkopolski NFZ wyrabia się w te 30 dni. moje dwie znajome dostaly Pismo z numerem po nie calych 20 dniach od daty dostarczenia do NFZ.
forumowicz

Tak zdecydowanie się w tym temacie wyrabiają(30 dni ) ,że by tylko jeszcze to faktycznie przyspieszyło wyjazd :)
ODPOWIEDZ