DANIEL USTROŃ 24.04.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: DANIEL USTROŃ 24.04.2016

Post autor: Betina71 »

kapsel pisze:Może wydawać się śmieszne,mam pytanie odnośnie kostiumu kąpielowego.Czy to prawda ,że obowiązuje jednoczęściowy,jak już pisałam jadę po raz pierwszy. ;)
Byłam już 3 razy w sanatorium i nie słyszałam by obowiązywał strój jednoczęściowy jednak wszystkie kobiety takie właśnie mają bo są praktyczniejsze :) Pozdrawiam
kapsel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2016 19:50
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: kapsel »

Trochę pózno na szukanie, nigdy nie miałam a w czym będzie mi przeszkadzał dwu częściowy. :)Czy porostu trochę nie taktownie. :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kapsel pisze:Trochę pózno na szukanie, nigdy nie miałam a w czym będzie mi przeszkadzał dwu częściowy. :)Czy porostu trochę nie taktownie. :kwiat:
To Twoja indywidualna sprawa ale ja nigdy nie widziałam Pań w dwuczęściowych strojach w sanatorium.
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Dlaczego jednoczęściowy :?: po prostu jest bezpieczniej i bez niespodzianek w czasie ćwiczeń w basenie, np. podskoków, ale to oczywiście tylko moje zdanie, pozdrawiam :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Dokładnie tak jak piszą moje rozmówczynie .Kostium na basen w sanatorium ,z tego co widziałam niejednokrotnie, to tylko jednoczęściowy.
W sanatorium bywają panie w odpowiednim wieku -może dlatego .Ale nawet te młodsze są w jednoczęściowym.
Zresztą w sanatorium są zabiegi w basenie .Strój dwuczęściowy to raczej na plażę ew. do opalania.
Jesli w obecnej chwili nie masz kapsel jednoczęściowego i brak czasu na szukanie w sklepach.To bez obaw na miejscu ,przynajmniej tam gdzie byłam można kupić każdy strój i na basen kąpielówki i do krio i inne sportowe.Są sklepiki w okolicy lub na terenie sanatoriów ew. w miejscu gdzie są wykonywane zabiegi.
W dzisiejszych czasach ,o każdej porze roku mozna kupić strój na basen dokladnie wszędzie...choćby i marketach czynnych 7 dni w tygodniu.
Twoja decyzja w czym będziesz na basenie.Dla mnie liczy się komfort bycia wśród innych -nie wyróżniając się -dlatego nie zabrałabym kostiumu dwuczęściowego.
Po prostu ,czułabym się niezręcznie .
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kapsel pisze:Trochę pózno na szukanie, nigdy nie miałam a w czym będzie mi przeszkadzał dwu częściowy. :)Czy porostu trochę nie taktownie. :kwiat:
Będzie Ci niewygodnie i niekomfortowo gimnastykować się w stroju dwuczęściowym ale to Twoja sprawa oczywiście ale jeśli taki wybierzesz to na pewno będziesz się wyróżniała z tłumu ;)
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja co prawda, spotkałam panie w kostiumach dwuczęściowych, ale tylko na pierwszych ćwiczeniach w basenie, potem były w jednoczęściowych :) najbardziej tych zamian żałowali panowie ;)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

asiulek pisze:Ja co prawda, spotkałam panie w kostiumach dwuczęściowych, ale tylko na pierwszych ćwiczeniach w basenie, potem były w jednoczęściowych :) najbardziej tych zamian żałowali panowie ;)
Ha ha to na pewno. Nasza koleżanka powinna się zastanowić na czym jej zależy w basenie-na wyróżnianiu się czy na komfortowej i efektywnej gimnastyce. :D
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Fakt, Betino :kwiat: , ale decyzja należy do niej :) jakiś obraz nakreśliłyśmy, pozdrawiam :kwiat:
kapsel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2016 19:50
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: kapsel »

Dzięki wszystkim za obszerne podpowiedzi,wiedziałam ,że zabrzmi to śmiesznie ale teraz już wiem, że szybciutko trzeba zaliczyć galerię.Nie mam zamiaru robić z siebie pajaca. ;)Po przyjezdzie ja będę innym udzielać rad już nie będę taka niemota :D Pozdrawiam wszystkich :kwiat:
ODPOWIEDZ