WIELKOPOLSKI NFZ - czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: WIELKOPOLSKI NFZ - czas oczekiwania

Post autor: grazynamackowiak »

Wielkopolski NFZ weryfikacja wyrobili się w 30 dni , przyznali rehabilitacje w szpitalu uzdrowiskowym 8-)
Po jakimś czasie przekwalifikowali na sanatoryjne , inna weyfikacja :shock:
Oczekuje 18 miesięcy więc kuracja wypada 2017 r okres letni :o
Ostatnio miałam zaznaczone morze, przyznali Połczyn Zdrój ale zadowalająco 8-) :o
Wielkopolskie oczekiwanie inne jeszcze więcej pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

milenista pisze:Widać ,że się komuś jak uda to uda u mnie było to tak- pierwszy wyjazd lekarz wpisał (sprawy z nadciśnieniem ) nad morze ,wysłali gdzie ? w góry jasne. Drugi wyjazd lekarz pyta gdzie wpisać ,mówię pisz pan nad morze bo ktoś nie doczytał może za pierwszym razem czy coś i się uda, wysłali gdzie? no jasne znowu w góry .Trzecie podejście lekarz pyta tym razem gdzie ? o nie myślę sobie widać w NFZ mają metodę wysyłania odwrotnie gdzie chce pacjent ,więc mówię dla przekory pisz pan w góry no i gdzie mnie wysłali tadam dostałem nad morze .Teraz czekam na czwarte podejście lekarz już że śmiechem pyta gdzie wpisać miejsce ,kazałem wpisać znowu góry by dostać się nad morze . Jak dostanę skierowanie wpiszę czy moja metoda się sprawdziła. Nie mniej z podziwu wyjść nie mogę, że ktoś wpisuje konkretny ośrodek i dostaje kilka razy z rzędu tak jak chciał ,jestem pełen podziwu bo u mnie to nawet region się nie zgadza a co dopiero konkretny obiekt :)serdeczności dla wszystkich :).
Hi hi hi...to ci dopiero......
Nie wiem na ile prawdy w tym co opisywałam, ale opowiadała mi to zdarzenie serdeczna przyjaciółka a dotyczyło to jej siostry. Nie mam powodu jej nie wierzyć. Może to po prostu fuks????
Ale ja mam również wpisane morze. Jak ostatnio rozmawiałam w nfz powiedzieli że raczej tak. Tylko termin mi nie odpowiada. Bo mam wyjazd na wrzesień, a ja nie mogę. Musze wykorzystać urlop w wakacje. I tu moja największa bolączka.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ibizka wielkopolska pisze:U nas to samo, nadciśnienie , skierowanie zaznaczone nad morze. Przydział w góry. Co zrobić.Pojechaliśmy
U mnie również nadciśnienie. I też byłam w górach. Ale to było 2 lata temu. Mam nadzieję ze tym razem będzie inaczej.
bea8
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2014 21:05
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: bea8 »

Witam wszystkich z Wielkopolskiego NFZ, czy ktoś wie na jaki miesiąc przydzielane są teraz skierowania?
robert52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 12:49
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robert52 »

Witam wszystkich użytkowników tego forum.
Ja równierz jestem oczekujący w kolejce czekając na skierowanie do sanatorium.
Na liście oczekujących jestem zarejestrowany od 21.01 tego roku jako oczekujący na leczenie kardiologiczne w wielkopolskim NFZ z numerem 52246.
Do dnia dzisiejszego przesunełem się w kolejce o około 9500 miejsc.
Awatar użytkownika
juurr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2016 11:36
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: juurr »

witam
w moim przypadku od listopada 2015 ubyło ponad 20000 nr NFZ Wlkp czyli wyjazd na wiosnę a zaczynałem z nr 52390
pozdrawiam oczekujących :) :) :)
JankaR
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2013 16:35
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: JankaR »

Witam.U mnie od 3.02.2016 spadło o ok. 7000 numerków.Pozdrawiam :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Super trzymamy kciuki za Ciebie i nas wszystkich, spada Tobie ,spada i nam hehe :)
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Coraz gorzej w tej naszej Wielkopolsce się robi, dzisiaj sprawdziłem w przeglądarce skierowań czy już wystartowałem i okazało się że tak ale cyfra to prawie 61 tysięcy. Skierowanie wpłynęło do nich 19.04 dzisiaj czyli 28.04 zaczął się zerować licznik więc na pracę naszego NFZ-u nie można narzekać.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam Wielkpolan! U mnie spadek na dziś ok. 70 osób. Stan na dziś to 9166. Dużo i nie dużo :D :D :D
ODPOWIEDZ