Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 18:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 20

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Post autor: Hanita »

Marylko wiśta wio :) nie należę do nieśmiałych ale.... jakoś tak mi się porobiło :) zawsze łatwiej z kimś choć też zawsze głosiłam teorię, że co tam zawijam kiece i lecę . W sumie co mi tam chyba dziś zobaczę co i jak to i znowu znajdę pretekst do długiej epistoły :) pozdrawiam ze słoneczkiem , które dziś świcie nam od rana. :kwiat:
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

świeci :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

I tak trzymaj Hanitko :kwiat: :kwiat:
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

falstart :) niema tańców bo jest koncert - pan plumka na pianinie czy fortepianie. Za to poznałam po południu kolejną ścieżkę leśną, którą pomknęłam rowerem . Nawet bardzo nie telepie, wszak mój rower to city bicykle. :) A z ambony na którą się wtarbaniłam dojrzałam zdecydowanie , że .... wiosna jest wszędzie :) :) :)
monikazus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 kwie 2016 12:11
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: monikazus »

ja-ona, to ja Monika. Jadę z Warszawy pociągiem. Napisz prywatną wiadomość do mnie, mój adres [email]
nie mogę wysłać prywatnej wiadomości do Ciebie tutaj.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2018 22:15 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto email
STRZELEC
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2014 21:13

Post autor: STRZELEC »

Witaj Hanitko możesz napisać czy są przepustki weekendowe :) dzięki za Twoje informacje :kwiat:
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

wiem dużo :) ale nie wszystko . Na wstępnym zebraniu towarzystwa sanatoryjnego panie pielęgniarki (naczelne i inne równie ważne) powiedziały, że nie ma żadnych przepustek. Ale.... wiem z doświadczenia, że "idzie to załatwić". Trzeba mieć istotny powód , może jakiś "kwit" co też powoduje, że chcemy przepustkę.Zz drugiej strony w sobotę są zabiegi ale w niedzielę luz blues. Nie ma przypisanych stolików na stołówce wiec nikt nie sprawdzi czy jesteśmy czy nie. Pielęgniarki wieczorem około 22 pukają do pokoju i pytają czy wszystko ok ale jak nikt nie otworzy (bo go nie ma , bo się kąpie, bo nie wygrzebał się z łóżka spod laptopa czy książek) to też nie robią zawieruchy. Chociaż oczywiście widać czy jesteśmy w pokoju bo pokoje są na kartę magnetyczną i jak karta jest włożona w pokoju do czytnika to na zewnątrz pali się zielone światełeczko malutkie. Więc ... po zabiegach w sobotę nawet około 10-11 jest się wolnym i hulaj dusza piekła nie ma. No to takie moje dywagacje i wieści . Pozdrawiam
pindzer
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2015 07:19
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: pindzer »

strzelec ja ci powiem ja je załatwisz bardzo prosto oddziałowa jest trochę inna ma swój świat miałem z nią odczynienia ale i tak stanęło na moim
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Kilka informacji cenowych w Wieńcu: opłata za telewizor 6 zł za dzień, wypożyczenie roweru 5 zł za godzinę, kamikadze w kawiarni pod arkadami 21 zł:) , inne drinki około 14-17 ł,, lody na terenie ośrodka Zielona budka 2 zł za kulkę (taka nie oszukana i dobre ), wejście na tańce 10 zł, wycieczka objazdowa- Płowce, Mysia Wieża, Inowrocław, Gniezno - 45zł. (cały dzień), wycieczka do Włocławka 25 zł.(popołudnie), do Starego Lichenia 45 zł - poprzednia nie doszła do skutku bo ma być co najmniej 40 osób. Wypożyczenie kijków za godzinę 2,50 zł.
To tyle cennika :)
Jaro66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2013 07:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Jaro66 »

Witaj Haniu ja mam termin od 18 sierpnia, ale będę przejeżdżał przez Włocławek do odwiedzę Cię :kwiat: :lol: i zobaczę na własne oczy to cudo :lol:
ODPOWIEDZ