Kiedy skierowanie?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
aisab591
Na forum od: 26 kwie 2016 18:41
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Kiedy skierowanie?

Post autor: aisab591 »

Witam serdecznie na forum ,mam pytanie.Kiedy dostaje się skierowanie na wyjazd,jak się ma numer skier.ok 2200.Czy dopiero jak się wyzeruje i wtedy przysyłają skierowanie ,jak wcześnie 1 tydz.2 lub 3, nie wiem ,nie mogę się dodzwonić.W połowie maja mam urlop zdrowotny ,na który będę musiała pójść,pewno nie zaskoczy z sanatorium.Mam sytuację patową ,w
pracy są problemy kadrowe.Czy ktoś może mi przybliżyć schemat jak i kiedy przysyłają skierowania,czy jest to przypadkowe.Pozdrawiam cieplutko!!! :)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Kiedy skierowanie?

Post autor: Dzia_dek »

Witaj Basiu na forum.
Nie ma żadnej reguły przy jakim numerze dostaje się skierowanie.
Niektórzy przy nr 200 jeszcze nie mają, inni mają już przy nr np. 600.
Skierowanie na wyjazd musisz otrzymać minimum 14 dni przed rozpoczęciem kuracji.
Czas maksimum nie jest określony zdarza się i 60 i nawet 90 dni przed wyjazdem.
Więc jak widzisz w tych działaniach NFZ więcej jest przypadku niż schematu.
Awatar użytkownika
gracha
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2011 18:43
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: gracha »

dolnośląski nfz- 1 kwietnia 2016 (dzień wcześniej było 175) wpis skierowanie od 9 czerwca czyli dwa miesiące przed wyjazdem, przyszło pocztą tydzień później, ubywało po ok. 200 dziennie czyli za ok. 2 tygodnie powinnaś mieć skierowanie- a wyjazd tak jak powyżej
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

aisab591 pisze:Witam serdecznie na forum ,mam pytanie.Kiedy dostaje się skierowanie na wyjazd,jak się ma numer skier.ok 2200.Czy dopiero jak się wyzeruje i wtedy przysyłają skierowanie ,jak wcześnie 1 tydz.2 lub 3, nie wiem ,nie mogę się dodzwonić.W połowie maja mam urlop zdrowotny ,na który będę musiała pójść,pewno nie zaskoczy z sanatorium.Mam sytuację patową ,w
pracy są problemy kadrowe.Czy ktoś może mi przybliżyć schemat jak i kiedy przysyłają skierowania,czy jest to przypadkowe.Pozdrawiam cieplutko!!! :)
Basia ,może próbuj na początku maja coś ze zwrotów , bo wg kolejki to na maj raczej nie masz szans :(
aisab591
Na forum od: 26 kwie 2016 18:41
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aisab591 »

Dziękuję kochani Wam za odpowiedź ,trochę rozświetliło mój umysł.Trzeba cierpliwie czekać co los przyniesie .Pozdrawiam serdecznie . :P
ODPOWIEDZ