PUSTKOWO 11 MAJ 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Wioleta35
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2016 19:04
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 0

Re: PUSTKOWO 11 MAJ 2016

Post autor: Wioleta35 »

Witam serdecznie :D ja wprawdzie do pustkowa jade dopiero w lipcu ale sledze tutejsze forum :D :kwiat: pozdrawiam :D
LipAsia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2016 23:30
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: LipAsia »

Witaj Donna :) Szkoda, ze z Poznania jedziesz... Szlak mnie juz jasny powoli trafia na ten wyjazd. Podpwiedzcie mi proszę, jak to jest ze zwolnieniem lekarskim? Mam od marca wystawiane przez lekarza POZ. Czy na czas pobytu w sanatorium lepiej mieć od swojego lekarza, czy lekarza z Sanatorium? Wiaze sie to z wypłata zasiłku, na który zapewne będę dłużej czekać, jeśli wypisze mi zwolnienie Lekarz z Sanatorium... nie wiem jak to załatwić :?

Wioleta 35 Witaj, śledz nas ile wlezie, a odechce Ci sie jechać :lol:
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2013 08:51
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Piniu »

Jak dzwoniłem do Pustkowa to poinformowała mnie pani z recepcji że zwolnienie wypisuje lekarz w sanatorium.
Donna
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2016 04:49

Post autor: Donna »

LipAsia nie ma znaczenia od kogo bedziesz miec zwolnienie tylko wczesniej zglos w zakl pracy ze jedziesz do sanatorium i zostaw im ksero skierowania wiec swiadczenie wyplaca Ci w terminie. Musisz tylko pamietac ze musi byc ciaglosc L4
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

[quote="LipAsia"]Witaj Donna :) Szkoda, ze z Poznania jedziesz... Szlak mnie juz jasny powoli trafia na ten wyjazd. Podpwiedzcie mi proszę, jak to jest ze zwolnieniem lekarskim? Mam od marca wystawiane przez lekarza POZ. Czy na czas pobytu w sanatorium lepiej mieć od swojego lekarza, czy lekarza z Sanatorium? Wiaze sie to z wypłata zasiłku, na który zapewne będę dłużej czekać, jeśli wypisze mi zwolnienie Lekarz z Sanatorium... nie wiem jak to załatwić :?

Witaj LipAsia,
nie narzekaj na trasę i ciesz się, że ZUS wysyła w obrębie 200 km /lub trochę ponad/. Jak dostałabyś skierowanie do Horyńca Zdrój .... to dopiero "jazda" :D :D :D
Sprawdzałam połączenie z Pustkowem i wydaje mi się, że fajne jest o 8.44 z Gdańska przez Łobez, Gryfice i o 15.12 jesteś na miejscu. Czyli nieco ponad 6 godzin. No albo tak jak piszesz samochód.
A tak na marginesie, dlaczego nie wybrałaś rehabilitacji bliżej? Jak byłam w naszym gdańskim zus-ie w sprawie sanatorium, panie dały do wyboru termin i miejscowości. Mi akurat Pustkowo pasuje i dlatego wybrałam. Aczkolwiek wolałabym góry. No, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Ważne, żeby towarzystwo było fajne, bo to jednak trochę dni ;) ;)
Pozdrawiam i trzymam kciuki :)
Wioleta35
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Lipasia :D sledze sledze wasz watek :D widze ze juz fajna ekipke tu macie :D ja juz na lipiec tez poznalam wirtualnie mile panie :D wszyscy jestesmy dorosli wiec poglady tez mamy prawo miec rozne tylko wyrazac je w odpowiedni sposob. :D zastanawia mnie wyzywienie nie tyle stol szwedzki bo przeciez sniadania i kolacje kazdy bedzie sobie bral na co ma ochote ale obiady sa takie same dla wszystkich tzn cos smazonego typu kotlety itd. W zwiazku z tym ze dbajac o wyglad nie jem smazonych potraw mozna uzyskac od lekarza zaswiadczenie o mniej kaloryczny zamiennik kotletowy :) :lol: no coz...maz moj sie smieje ze codziennie moge przejsc sie plaza do miasteczka po grejfruty w formie spaceru :D :lol: oczywiscie z grupka znajomych co by samej sie nie szwedac :lol: super jest tez zobaczyc wschod slonca ale czy wypuszcza tak wczesnie z osrodka? Wiem ze zabiegi maja bardzo dobre :-) i to mnie bardzo cieszy i licze ze mi tez bardzo pomoga na schorowane gnatki. Najwazniejsze zdrowko :D i zdrowe podejscie do zycia :D mila i sympatyczna atmosfera w osrodku zalezy tylko od nas.. ale sie rozpisalam ...przepraszam :oops:
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jako że już znam z autopsji temat to podpowiem że obiadki dietetyczne owszem są jeśli lekarzowi się zgłosi dietę. Ale żeby był wybór dań to niestety chyba nie ma takiej opcji. Po prostu na śniadaniach siada się tam gdzie jest wolne z tym co się wybrało a na obiad są przypisane miejsca dla dietetyków i zwyklaczków. ;) Pozostaje pytanie czy lekarz wyrazi zgodę na dietetyczne posiłki tylko dlatego bo ktoś tak ma ochotę czy tylko dla chorych na cukrzycę, otyłość czy problemy gastryczne. Tego nie wiem ale dobry bajer to połowa sukcesu... :D ;) :oops: :roll: :P
Wioleta35
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj :D teraz trudno powiedziec bo nie mam zadnych z tych wymienionych przez ciebie( pana) :D chorob wiec okaze sie tam na miejscu. :D znajoma byla w kolobrzegu i wlasnie byla taka mozliwosc z tym smazonym na wersje lzejsza :D
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

;) )Ciebie) ;) nie (pana) :lol: panowie już dawno wyginęli. Wszystko zależy od dobrej woli lekarza prowadzącego i oczywiście zdrówka. :kwiat:
Wioleta35
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jestem kulturalna. Czy to zle :D :) :lol: :P :roll: :lol: :kwiat: milego dnia i zdroweczka. :D
ODPOWIEDZ