PUSTKOWO 11 MAJ 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2013 08:51
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: PUSTKOWO 11 MAJ 2016

Post autor: Piniu »

:kwiat: :serce: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: I tak trzymaj, tego nigdy za wiele jak mawiają mądrzy ludzie. Niestety tych kulturalnych robi się nisza, co bardzo smuci. :kwiat:
Adas1990
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 kwie 2016 18:11
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Adas1990 »

Wioleta35 będę chciał zobaczyć twoje niby dobre jedzenia typu kotleciki i śniadania nie wytrzyma nikt nawet tygodnia będziecie dzwonić pi knajpach restauracjach pizzeria by nie jeść ciągle tego samego na obiad mielone codziennie w 20 odsłonach a w Nidziele kurczak
Adas1990
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Danes przez zus nie możesz wybrać sobie ośrodka gdzie chczesz jechać to nie jest nfz zus wysyła tam gdzie ma najbliżej w tym terminie i gdzie pasuje jej sanatorium do obrażeń wiec zadzwoń do zus dowiedz się i dopiero pisz takie ..... bo śmieszne jest ze ktoś nie ma pojęcia a wypowiada się
Adas1990
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Tak wioleta 35 zamiast smażone lżejsze czyli gotowane wiec jak wolisz lekarz nie daje diet Cieszko jest załatwić jeśli nie masz od lekarza przeciwskazan to normalnie jesz to co wszyscy wiec zbędne wysiłki wystarczy zadzwonić i się dowiedzieć powodzenia
Adas1990
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

LipAsia najlepsze połączenie jakie będzie dla Ciebie to z Gdańska do Kołobrzegu gryfice i pustkowo nie ma po co jechać do Łobez za daleko km jedz tak jak najwygodniej tobie
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

[quote="Adas1990"]Danes przez zus nie możesz wybrać sobie ośrodka gdzie chczesz jechać to nie jest nfz zus wysyła tam gdzie ma najbliżej w tym terminie i gdzie pasuje jej sanatorium do obrażeń wiec zadzwoń do zus dowiedz się i dopiero pisz takie ..... bo śmieszne jest ze ktoś nie ma pojęcia a wypowiada się[/quote

Ma pojęcie i to duże. I jest dokładnie odwrotnie jak piszesz!!!!
Z NFZ byłam w marcu w górach, ponieważ góry zaznaczyłam we wniosku. Dokumenty składałam 16 miesięcy przed wyjazdem, bo tyle albo dłużej/w zależności od województwa/ czeka się na tzw. przydział. I tu niestety nie masz wpływu na miejsce. W każdym oddziale NFZ są lekarze balneolodzy i oni wyznaczają, gdzie będziesz skierowany. Dla kuracjusza to "niespodzianka"Możesz próbować zmienić termin albo zrezygnować. Możesz też wcześniej dzwonić do NFZ, bo są tzw. zwroty i wtedy możesz szybciej "skorzystać" z sanatorium uzdrowiskowego. Natomiast z ZUS w ramach prewencji rentowej jadę w lipcu. Aktualnie do końca września jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym i maksymalnie do końca września muszę "odbyć" rehabilitację". W tym przypadku po pozytywnym orzeczeniu lekarza poszłam do pokoju po odbiór skierowania. Pracujące tam przemiłe panie podały mi wolne terminy i miejscowości, i miałam możliwość wyboru. Oczywiście proponowane sanatoria są o profilu leczenia, które dana osoba potrzebuje Skierowanie otrzymujesz natychmiast. No i przede wszystkim na wyjazd czeka się dużo krócej. Zus wysyła do ok. 200 km /chociaż zdarza się i dalej, tak jak u mnie i nie tylko/, natomiast dla NFZ nie ma znaczenia. Wiąże się to z tym, że ZUS zwraca koszty za najtańszy środek lokomocji. No i sanatorium z ZUS masz bezpłatnie :D
LipAsia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2016 23:30
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: LipAsia »

Danae, jestem w nieco innej sytuacji, nie miałam możliwości wyboru i marudzenia z powodów, o których nie chcę tutaj pisać :? Te połączenie Danae, o którym napisałaś, jak wygląda szczegołowo, Gdańsk -Szczecin, potem telepka autobusami? Czy z Kołobrzegu? Właśnie nie wiem gdzie lepiej i wygodniej, a już trzeba podjąć decyzję, czym i jak sie dostać na "te pustkowie :D"
Adas1990
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

LipAsia pisałem jak jechać najlepiej będzie Gdańsk Kołobrzeg gryfice pustkowo lub jak wolisz jedz do szczecina i umów się z kimś kto jedzie z tamtą bo widziałem ze Rafal24 będzie jechać pociągami i autobusem może pomoże
michu
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2016 12:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: michu »

POZYTYWNE NASTAWIENIE TO POŁOWA SUKCESU. CO MA BYĆ TO BĘDZIE. OBY POGODA DOPISAŁA A MA BYĆ :D NO I FAJNE TOWARZYSTWO.
Rafa24
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2016 23:32
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Rafa24 »

Dokladnie by było fajne towarzystwo i pogoda miejmy nadzeje ze będzie dobrze i ci ma być to będzie pory w dół i poszedł
ODPOWIEDZ