Stróze od 12 kwietnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Stróze od 12 kwietnia

Post autor: asiulek »

Mark :kwiat: z tą nieśmiałością to trochę przesadzasz ;) super, że z wszystkiego jesteś zadowolony, a śnieg :?: też ma swój urok :) życzę, aby kuracja do dnia wyjazdu, była taka udana :) pozdrawiam :kwiat: i wielki szacun....za Twój optymizm :)
MARK50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2014 11:59
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: MARK50 »

Znowu o Stózach pozytywnie , dzis znowu poszlismy na tance i okazało sie ze było nas 8 osób w tym dwu facetow i jak tu czytac takie posty ze wszystko jest zle ze nie ma gdzie potanczyc ze tylko do 21 szej mysle ze jesli ktos chce sie zabawic to nawet do 21 szej moze i moze byc zadowolony jesli naprawde chce sie bawic , wiekszosc siedzi w pokojach i narzeka na wszystko , mysle ze wiecej juz nie bede komentował pobytu w Strózach kazdy ma to na co sobie zasłuzył , ja mysle ze zasłuzyłem sobie na dobry pobyt na odrobine luzu i go mam wiec głowa do góry i byle do konca było tak jak dotychczas a zapowiada sie ze od jutra mają byc jeszcze trzy wieczorki oficjalne choc kto chce moze sie bawic dziennie , pozdrawiam i do miłego , a teraz jeszcze wizyta lekarska o juz jest i byle do jutra i do samego konca :serce: pozdrowienia dla Basienki :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ja tam swoje wiem .Jadąc do sanatorium nie zawsze trafi się na tzw. towarzystwo do wszystkiego.Byłam nie raz to wiem co piszę.Udało się Markowi trafić na zgraną grupę to świetnie.Po Jego myśli.Ale nie zachwycajmy się tym czy tamtym bo to jest zależne od wielu czynników.Niekoniecznie nas samych.
Tańce ,basen i zgrane towarzystwo to nie to czego oczekujemy w sanatorium.To jest tylko dodatkiem .Chyba że ZUS wysłał na siłę bo.... zwolnienie było dłuższe bo nie było możliwości odmowy wyjazdu -jednym słowem .ZUS kazał.
Poza tym, co dla jednego jest super towarzystwem dla drugiego może być wręcz odwrotnie bo....jechał odpocząć ,odstresować się a nie chodzić na imprezki.Woli ciszę i chce pobyć częściej sam.Może ma pracę taką, że wyjazd sanatoryjny traktuje jako rehabilitację i odskocznię od gwaru .
Każdy ma inne oczekiwania ,więc nie można oceniać wypowiedzi osób które zachwalają bądź negują pobyt w Stróżach czy innych sanatoriach.
Pozdrawiam zadowolonych i mniej zadowolonych :kwiat:
MARK50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

No tak Stokrotko kazdy ma swoje racje tyle ze narzekanie nie zawsze jest zgodne ze stanem faktycznym chcr to ide nie to odpoczywam ale nigdy przenigdy nie narzekam czy marudze ze mi nie pasuje , wiec kazdy ma swoją chwile ktora powinien wykorzystac wg własnych potrzeb , pozdrowienia i do miłego
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

MARK 50 i tak trzymaj a każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Tobie się podoba,jesteś zadowolony i to jest najważniejsze. Pozdrawiam :) :kwiat:
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Byłam w sanatoriach kilka razy i z NFZ i ZUS, zawsze mam pozytywne nastawienie do wyjazdu i nigdy nie było tak żebym płakała. Fakt, zdarzało się, że nie z wszystkiego byłam do końca zadowolona.....ale, to przecież trzy tygodnie, trzeba szukać pozytywów, malkontentom wszędzie będzie źle....w zeszłym roku dostałam Szczawno...ile ja się nasłuchałam złego....a tu niespodzianka...było super, pod każdym względem. Kiedy w tym roku ZUS zaproponował mi kilka opcji wyjazdowych....bez zastanowienia wybrałam Szczawno :D , Mark optymista :) cieszę się, że Twój pobyt w Stróżach, mimo wielu mało pochlebnych opinii jest udany :kwiat: Życzę Ci pięknej pogody ciągu dalszego przyjemnych przeżyć :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

asiulek pisze:Byłam w sanatoriach kilka razy i z NFZ i ZUS, zawsze mam pozytywne nastawienie do wyjazdu i nigdy nie było tak żebym płakała. Fakt, zdarzało się, że nie z wszystkiego byłam do końca zadowolona.....ale, to przecież trzy tygodnie, trzeba szukać pozytywów, malkontentom wszędzie będzie źle....w zeszłym roku dostałam Szczawno...ile ja się nasłuchałam złego....a tu niespodzianka...było super, pod każdym względem. Kiedy w tym roku ZUS zaproponował mi kilka opcji wyjazdowych....bez zastanowienia wybrałam Szczawno :D , Mark optymista :) cieszę się, że Twój pobyt w Stróżach, mimo wielu mało pochlebnych opinii jest udany :kwiat: Życzę Ci pięknej pogody ciągu dalszego przyjemnych przeżyć :kwiat:
Malkontentom wszędzie będzie zle i na wszystko będą narzekać ;) . Może nigdzie nie powinni się wybierać i siedzieć w domu skoro wszędzie zle i ludzie nie tacy jakby chcieli. A może zapomnieli przyjrzeć się sobie wnikliwie? Może to w nich tkwi problem? :D
MARK50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziekuje dziewczyny za dobre słowa no coz teraz jestem zmuszony trwac w tym nastawieniu juz do konca choc wcale nie miałem ochoty niczego zmieniac ,jeszcze kilka wieczorkow moze byc nawet w bardzo okrojonym składzie gdzie nikt nie bedzie sie rozpychał nie przeszkadzał kiedy bedzie mozna isc na całosc , w sumie kazde dobre słowo czy zyczenia przyjmuje z wdziecznoscią bo wiem ze płyna głeboko z serca no coz mam tak samo jak zycze to z głebi serca i zawsze tak samo to odczuwam załuje tylko ze wszystkie normalne dziewczyny jak Wy sa tak daleko ale nie wszystko na raz trzeba w moim wieku sie oszczedzac i przyjdzie czas przyjdzie i rada byle nie za pozno , i tym oto optymistycznym akcentem chyba zamkne temat Stróże 12 kwietnia chyba ze mnie ktos znowu przywoła do tablicy i bede zmuszony bronic moich ulubionych stróży , buziaczki i do miłego , wasz Mark50
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Mark,ja Cie przywołuję...ale nie w kwestii Stróży. ;) :lol:
Aneczka64
Na forum od: 14 kwie 2016 06:41

Post autor: Aneczka64 »

Witam wszystkich :) dziękuję Mark za humorystyczne sprawozdania ze słynnych Stróży :) wiem , że Twoje optymistyczne wypowiedzi pozwolą niektórym malkontentom oraz niedowiarkom , na inne podejście do wyborów Zusu - dotyczących naszej rehabilitacji :) :D mam nadzieje , ze sprowokuje Cie do napisania dalszej części felietonów o tytule Stróże 12 kwietnia :serce: pozdrowienia dla P. Basieńki :kwiat:
ODPOWIEDZ