Sanatorium z ZUS
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Sanatorium z ZUS
Ludzie,którzy korzystają z prewencji rentowej ZUS jadą zdrowie poreperować by nie przebywać na zwolnieniach lekarskich lub rentach więc spędzać mają czas tak jak uważają za stosowne oczywiście w ramach rozsądku. Uważam także,że ludzie ze skrajnych przypadków o których pisałaś to w ogóle tutaj nie zaglądają tylko kombinują jak znowu zabawić się w "sanatorium".
Korzystałaś kiedyś z prewencji rentowej?
- peone56
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 kwie 2016 23:19
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 0
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Musiał być taki. Najpierw bardzo ogólnie napisałaś, że "każdy" kto nie zachowuje się jak "pokutnik",KKasia pisze:No popatrzcie jaki odzew (...)
to baluje w sanatorium na czyjś koszt. Nikt nie lubi jak zarzuca mu się, że jest "pasożytem".
Odważne to było co napisałaś, ale teraz już chyba wiesz, że do końca to nie jest tak?
Dobrze, że tym postem trochę rozjaśniłaś poprzednią wypowiedź.
Kasiu i tak właśnie rodzi się stugębna plotka.KKasia pisze:(...) Ja to wszystko od innych kuracjuszy wiem. Może się chwalili a może nie. (...)
Nigdy nie należy dawać pełnej wiary w to co mówią inni.
Na takich wyjazdach jest mnóstwo "bajkopisarzy".
Lepiej sprawdzić to na własnej skórze i wtedy pisać.
- Betina71
- Super Kuracjusz

Śledztwo prowadzisz czy tylko plotkami się zajmujesz i wysłuchiwaniem bajkopisarzy? Pytałam czy korzystałaś z prewencji ale odpowiedzi nie uzyskałam.
Nawiasem mówiąc to współczuję Ci takich znajomych co opowiadają bajki o zdobywaniach skierowań oraz zachowań na turnusach. Nie szkoda Ci czasu na wysłuchiwanie ich i przekazywanie tego dalej?
Pozdrawiam.
- asiulek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 cze 2014 17:02
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 6
- Betina71
- Super Kuracjusz

-
fiolet
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 21:23
- Staż sanatoryjny: 1
Kasiu poDzia_dek pisze:KKasia pisze:No popatrzcie jaki odzew (...)Kasiu i tak właśnie rodzi się stugębna plotka.KKasia pisze:(...) Ja to wszystko od innych kuracjuszy wiem. Może się chwalili a może nie. (...)
1- kto nie opłaca składek - nie jedzie - nikt nie jest "pasożytem" - tylko wyjeżdża za ciężko odkładane (a właściwie zabierane) SWOJE pieniądze.
2- Każdy robi to co lubi - z prewencji przeważnie jadą ludzie w wieku produkcyjnym - czyli "młodzi 20-65l". więc co oni mają robić ? Bawią się, korzystają z każdej miłej chwili - aby zregenerować siły przed powrotem do szarej rzeczywistości.
Ja też mam jak to napisałaś "biodro" i kule i po kilku miesiącach po operacji pierwsze co zrobiłam poszłam na zabawę karnawałową - a co mam leżeć i się nad sobą użalać ? Chcę tak jak większość obywateli w pełni korzystać z życia - bo nie wiem ile jeszcze mi go pozostało ? I nikt mi nie powie, że nie dbam o zdrowie - organizm to taka "bestia", która powie STOP w odpowiedniej chwili - wiadomo, co i ile można a czego nie.
3- czy uważasz, że ZUS ot - tak sobie rozdaje darmowe wczasy ? Chyba wszystkim wszak i wobec wiadomo, że tam przyniesiesz "przysłowiową głowę pod pachą - a i tak odejdziesz z kwitkiem" zresztą jak wielu tu piszących - wystarczy poczytać.
Skomentowałam fakt, że niektórzy czepiają się ciszy nocnej i już huzia na Józia? A co do plotek - osobiście jedną z tych osób od wielu lat znam i to co mówi to prawda.
Dziękuję za dobre słowo.peone56 pisze:Pani Kasiu, proszę niech pani choć odrobinę polubi ludzi. Serdecznie pozdrawiam
Proponuje zakończyć temat - miłego rehabilitowania