Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
wesola55
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2016 16:40
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Post autor: wesola55 »

ja jade 05 06 ale inowroclaw)))
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

OSTRZEŻENIE> Nie dajcie się wrobić w opłaty za parkowanie. Jest dużo miejsca od strony kościółka za friko. Nie przyznajcie się, że przyjechaliście samochodem.
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 18:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Hanita »

co do parkowania - pytają na początku czy będzie się parkowało - przyznałam się ale jak poszłam płacić za dwa dni za tv i parking to skasowali tylko za tv :) parkowałam w sumie przed budynkiem po prawej stronie i nikt nie pytał. Wyjeżdżałąm, przyjeżdżałam i zero zainteresowania. Ale ludziska mają karki za przednią szybą świadczące o wniesionej opłacie. Są też zainstalowane szlabany z czytnikiem kart z dwóch stron choć na razie nie działają. Wieść gminna niesie , że od końca maja zus i nfz ma być kwaterowany w nowo otwartych po remontach Helu i Hutniku. Czy to prawda sprawdzą ci co przyjadą od czerwca. Miejsc do parkowania jest sporo i pod parkanem przy lesie i od strony kościoła. Myślę, że wiele się zmieni jak okrzepną po oddaniu innych budynków.
Pogoda jest teraz iście wiosenno letnia. Coraz więcej ludzi na ławkach wystawiających twarze i wszelkie kończyny do słoneczka.
Życzę miłego pobytu dobrze dobranych zabiegów i fajnego towarzystwa.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W Hutniku widziałem, że jeszcze układają jakieś granity na ścianach i posadzki więc raczej nie ma szans na szybkie otwarcie. Ja słyszałem , że dopiero pod koniec roku. Dowiem się więcej ale to i tak raczej smutna wiadomość dlatego, że ten budynek nie posiada nawet jednego balkonu.
ja-ona
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2016 16:38
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: ja-ona »

UFFF pocieszyłeś mnie Janie :)
Zdecydowanie wolę większy hotel :) i pokój z balkonem :)

Mam pytanie odnośnie bankomatu czy jest gdzieś w Wieńcu i jaki ?
I czy w sklepiku w barze i innych miejscach można płacić kartą?
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2015 10:47
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: ola66 »

Witam miłe towarzystwo ..
Budynek Hutnik ja mi wiadomo był remontowany żeby go przeznaczyć na sale konferencyjne oraz własną pralnie ...( takie plany zeszłego roku były ).
W Jutrzence 3 i 4 piętro miało być przeznaczone na kuracjuszy ZUS i NFZ
Znając życie to kto wie jak na samym końcu Dyrekcja postanowi ..
Janku może pustki na parkiecie były bo Osoby ZUS wyjechały :):) Miłej zabawy !!!
Miłego dnia życząc
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ludzi jest dużo ale dość wiekowych i w dodatku małżeństwa.
Planowano otwarcie Hutnika na 15.05 ale rozmawiałem dziś z szefową recepcji i powiedziała, że otwarcie będzie najpewniej czerwiec-lipiec.
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 18:44
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Hanita »

Bankomat jest w głównym holu na przeciwko wind - jakiś "dziwny" tzn. nie euro net tylko jakiegoś banku raczej niszowego -nie pamiętam jaki. W aptece można było płacić kartą :) natomiast w barze w restauracji płaciłam gotówką. W barku w głównym holu chyba można płacić kartą. W recepcji też opłaty można wnosić kartą. We Włocławku najbliżej od strony sanatorium bankomat jest w Biedronce (przy przystanku autobusowym w stronę Wieńca) też nie euro net.
I potwierdzam piętro 3 to był ZUS a 4 piętro to NFZ. Miałam okazję też poznać apartament na 2 piętrze - całkiem okazały salonik sypialnia i przestronna łazienka. Pewnie na każdym piętrze w pionie są takie apartamenty :)
monikazus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 kwie 2016 12:11
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: monikazus »

hej, na skierowaniu do sanatorium mam napisane, że będę zakwaterowana w Jutrzence. Z tego co tutaj wyczytałam, że będzie otwarcie Hutnika mam pytanie - będę na pewno w Jutrzence, nie chce do HUTNIKA :( :(
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wczoraj rozmawiałem z robotnikami i powiedzieli, z do 16.05 mają termin zakończenia prac i raczej dotrzymają a na piętrach już wstawiają meble więc może się zdarzyć , że otwarcie będzie już od czerwca . Poza tym na miejscu będzie część zabiegów suchych bo mokre będą w Zakładzie Przyrodo Leczniczym odległym około 250 m. przez park bo podziemnego przejścia chyba nie ma.
ODPOWIEDZ