Jakie mam szanse na wyjazd z ZUS?
-
forumowicz
Re: Jakie mam szanse na wyjazd z ZUS?
-
ro246bert
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 mar 2013 07:00
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 8
-
ramons
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2013 17:37
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Przede wszystkim więcej zabiegów dają. Byłem wtedy na L4 bądź na świadczeniu rehabilitacyjnym więc nie było problemu z wyjazdem . Ostatnio jednak znajoma starała się o taki wyjazd i podobnie jak ty nie chodzi na zwolnienia chociaż schorzeń ma co niemiara i nic jej z tego nie wyszło . Powiedzieli jej , że chociaż trochę trzeba być na zwolnieniu . Mnie się wydaje że to wszystko zależy od tego na jakiego lekarza w zusie się trafi i jaki humor ma danego dnia . Jeden da skierowanie a drugi nie koniecznie.
Pozdrawiam
- mercedes
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 mar 2012 13:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 17
-
ro246bert
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 mar 2013 07:00
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 8
- syrenka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2009 17:53
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 1 raz
-
ramons
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2013 17:37
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Ja też dostałam skierowanie z ZUS( pierwszy raz złożyłam i bez problemu dostałam) nie będąc na zwolnieniu lekarskim ponad 10lat. W maju 2002r ( 11lat temu) miałam operacje płuca ( tzn. mam teraz jedno płuco) i wtedy przebywałam na L4 ok.4 miesięcy.Od tego czasu jestem pod stałą kontrolą pulmonologa.Co roku robię rtg płuc,spirometrie itp. W tym roku dr zaleciła tomograf klatki piersiowej.Wyszło przemieszczenie narządów śródpiersia , skolioza, lordoza itp. itd. W zasadzie na podstawie wypisu ze szpitala(2002r) i aktualnego " świeżego" (marzec 2013r) wyniku z tomografii Pani doktor przyznała mi rehabilitację w tamach prewencji rentowej.Miałam do wyboru jedną miejscowość ( Wysowa ) i dwa terminy ( wybrałam od 20.06 ). Wniosek do ZUS wysłałam listem poleconym ( 21.03 ). Na komisję zostałam wezwana 9 dni po wysłaniu wniosku.Pozdrawiam cieplutko