Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Felice Czy to znaczy że jeśli ostatni pobyt w sanatorium był 18 miesięcy temu to -teraz jak złożyłam wniosek i już po zakwalifikowaniu i ocenie balneologa mogę dzwonić do NFZ o tzw. "zwroty"
Przepraszam,że się wtrącę choć pytanie było do Felice. Jeśli minęło 18 miesięcy od przyjazdu z sanatorium poprzedniego to możesz dzwonić o zwroty. To z moich obserwacji po przeczytaniu wielu wielu postów w tym dziale. Tak to zrozumiałam ale zdania bardziej doświadczonych kuracjuszy się przydadzą na pewno Tobie.
Na Twoim miejscu bym próbowała dzwonić tylko musisz być przygotowana na bardzo szybki wyjazd
Nie ma za co. Ja czekam na zakwalifikowanie i ocenę balneologa a korzystając z okazji,że to będzie mój pierwszy wyjazd do sanatorium z NFZ to jak otrzymam numerek będę dzwonić o zwroty bo nie bardzo mi się uśmiecha czekać 38 miesięcy na wyjazd. Pozdrawiam.
Betina71 Pakowanie i szybkie wyjazdy" to takie " są w dzisiejszych czasach ,
i też są czasami wskazane dla zdrowia jeżeli mamy takie" prawo " to należy z niego korzystać -jeżeli inni korzystają
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016 23:12 przez nika50, łącznie zmieniany 2 razy.
To mnie jeszcze nie dotyczy bo czekam na numerek dopiero i już czas mi się dłuży ha ha ale z tego co wiem to są ponad 100 tyś. makabra i nie wiem czy nerwów,zdrowia i cierpliwości by mi wystarczyło na czekanie w tej OGROMNEJ KOLEJCE.
Betina71 Może Cie pocieszę ale wielkopolski czas oczekiwania to"niby" 18 miesięcy
po 1 miesiącu oczekiwania spadło około 2 tys numerów , a mój numer na wejściu był ponad 60.000
Z obliczeń to podany termin przez NFZ- nijak się ma do tych "18 miesięcy "
nika50 pisze:Betina71 Może Cie pocieszę ale wielkopolski czas oczekiwania to"niby" 18 miesięcy
po 1 miesiącu oczekiwania spadło około 2 tys numerów , a mój numer na wejściu był ponad 60.000
Z obliczeń to podany termin przez NFZ- nijak się ma do tych "18 miesięcy "
Nika masz rację. Ja startowałam z numerkiem 47 tys. Miałam napisane okres oczekiwania 17 m-cy. Wyjazd wypadał mi na lipiec( tak celowałam). Niestety okres wydłużył się o ok. 2 m-ce i mam przewidziane na wrzesień. Dziś mój numerek to 7428. Też próbuję ze zwrotów zaraz po 1 czerwca. Tylko ja mam utrudnione, bo potrzebuję 2 skierowania. Mamy zamiar z mężem razem wyjechać. Nie wiem na ile mamy szans. Napewno napiszę jak w tym naszym NFZ to wygląda.