Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43
Staż sanatoryjny: 4

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: nika50 »

:kwiat: Felice :?: Czy to znaczy że jeśli ostatni pobyt w sanatorium był 18 miesięcy temu to -teraz jak złożyłam wniosek i już po zakwalifikowaniu i ocenie balneologa mogę dzwonić do NFZ o tzw. "zwroty" :?: :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Przepraszam,że się wtrącę choć pytanie było do Felice. Jeśli minęło 18 miesięcy od przyjazdu z sanatorium poprzedniego to możesz dzwonić o zwroty. To z moich obserwacji po przeczytaniu wielu wielu postów w tym dziale. :kwiat: :kwiat: :kwiat: Tak to zrozumiałam ale zdania bardziej doświadczonych kuracjuszy się przydadzą na pewno Tobie.
Na Twoim miejscu bym próbowała dzwonić tylko musisz być przygotowana na bardzo szybki wyjazd :D
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

:) Dzięki :kwiat: Betina71 :kwiat: Tak wnioskowałam również :) po przeczytaniu postów na forum :kwiat:
ale lepiej się upewnić i dopiero" pewny " dzwonić do NFZ o zwroty :o
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie ma za co. Ja czekam na zakwalifikowanie i ocenę balneologa a korzystając z okazji,że to będzie mój pierwszy wyjazd do sanatorium z NFZ to jak otrzymam numerek będę dzwonić o zwroty bo nie bardzo mi się uśmiecha czekać 38 miesięcy na wyjazd. ;) Pozdrawiam.
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Betina71 :kwiat: Pakowanie i szybkie wyjazdy" to takie " są w dzisiejszych czasach ,
i też są czasami wskazane dla zdrowia ;) jeżeli mamy takie" prawo " to należy z niego korzystać -jeżeli inni korzystają ;)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016 23:12 przez nika50, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jasne a w dodatku jakie ekscytujace :D :twisted:
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ekscytacja ;) O tak :) To wciąga :)
i nawet samo sprawdzenie 'skierowania' w przeglądarce :lol:
i ile numerków rozdał danego dnia nasz NFZ :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To mnie jeszcze nie dotyczy bo czekam na numerek :D dopiero i już czas mi się dłuży ha ha ale z tego co wiem to są ponad 100 tyś. makabra :twisted:i nie wiem czy nerwów,zdrowia i cierpliwości by mi wystarczyło na czekanie w tej OGROMNEJ KOLEJCE.
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Betina71 ;) Może Cie pocieszę ale wielkopolski czas oczekiwania to"niby" 18 miesięcy :?:
po 1 miesiącu oczekiwania spadło około 2 tys numerów , a mój numer na wejściu był ponad 60.000 :cry:
Z obliczeń to podany termin przez NFZ- nijak się ma do tych "18 miesięcy " :oops:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

nika50 pisze:Betina71 ;) Może Cie pocieszę ale wielkopolski czas oczekiwania to"niby" 18 miesięcy :?:
po 1 miesiącu oczekiwania spadło około 2 tys numerów , a mój numer na wejściu był ponad 60.000 :cry:
Z obliczeń to podany termin przez NFZ- nijak się ma do tych "18 miesięcy " :oops:
Nika masz rację. Ja startowałam z numerkiem 47 tys. Miałam napisane okres oczekiwania 17 m-cy. Wyjazd wypadał mi na lipiec( tak celowałam). Niestety okres wydłużył się o ok. 2 m-ce i mam przewidziane na wrzesień. Dziś mój numerek to 7428. Też próbuję ze zwrotów zaraz po 1 czerwca. Tylko ja mam utrudnione, bo potrzebuję 2 skierowania. Mamy zamiar z mężem razem wyjechać. Nie wiem na ile mamy szans. Napewno napiszę jak w tym naszym NFZ to wygląda.
ODPOWIEDZ