Dziwnówek 21.06-14.07.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Dziwnówek 21.06-14.07.2016

Post autor: Malgi »

grazynamackowiak pisze:Witam wyjeżdzających do Dziwnowka super ekipa , dołaczyła zawsze towarzystwo :) 8-)
Forumowicze życzą spotkania , super wypoczynku i udanej kuracji pozdrawiam :kwiat:
Dziękujemy Grażynko! Mamy zamiar się dobrze zrehabilitować i dobrze bawić :-)
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Może ktoś jeszcze w tym terminie jedzie? :kwiat:
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

A do wyjazdu coraz bliżej... :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
JoannaL1961
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2016 14:29
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: JoannaL1961 »

Na szczęście coraz bliżej :D bo kręgosłupy szwankują, a i psychice też się przyda odpoczynek :) Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia w Dziwnówku :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Elzbietka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2012 19:45

Post autor: Elzbietka »

Witaj :)
W sierpniu ubiegłego roku byłam w "Jantarze" w Dziwnówku.Mimo wielu obaw przed wyjazdem....teraz piszę WARTO było jechać setki km. :) mimo niemiłego powitania pani recepcjonistki...
Jeśli usłyszysz że nie ma jedynek...dla kuracjuszy finansowanych przez ZUS to kłamstwo!!! Jak się okazało później,były... lecz dla wybranych!!! Super 2 baseny...duży z zimną wodą i mały z solanką...Rewelacja! Szefowa rehabilitantów wyjątkowa osoba i taki też profesjonalista!!!Dwa rodzaje pokoików 2-osob....duże kwadratowe i małe tak wąskie, że jedna osoba musi usiąść na łóżko aby druga mogła przejść :(Jedyną rzeczą do której można byłoby się przyczepić to rzeczywiście kuchnia....Sam ośrodek oceniam powyżej średniej. Bliziutko morze ale zabiegów jest tak dużo, że nie ma czasu na plażowanie. Zorganizowano parę wieczorków tanecznych w zależności od pogody albo w kawiarence albo pod namiotem. Trochę gości niemiecko języcznych było. A poza tym: w sezonie jest bankomat poza sezonem niestety niema, 3 sklepy spożywcze, 2 sklepiki odzieżowe, apteka beznadziejnie zaopatrzona...kilka smażalni. Główną atrakcją miejscowość w sezonie jest chyba tylko malutka uliczka prowadząca do plaży z namiotami oferującymi "krem mydło i powidło" jak w każdej nadmorskiej miejscowości. Poza sezonem...diabeł mówi dobranoc :( Jeżeli wybierasz się do sanatorium PKP to radzę wysiąść w Kamieniu Pomorskim i dojechać PKS.To tak pokrótce. Chętnie bym tam wróciła. Nie martw się będzie na pewno ok. Nie wspomniałam, że zarówno sam ośrodek jak i teren wokół niego jest nieskazitelnie czysty, zadbany i nieustannie sprzątany. Bardzo duży plus !!!!
Pozdrawiam serdecznie życząc miłego pobytu.
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki Elżbietka, ja wybieram się swoim autkiem, mam nadzieję, że jednak trochę słońca uda nam się złapać? Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Droga Elżbietko jak już wielokrotnie pisałem jedynki przydzielane są na podstawie złożonych dokumentów (przesłanych)przez ordynatora dzień wcześniej przed turnusem.Ordynator decyduje a nie Pani recepcjonistka Jedynek jest 6 na turnus z ZUS( a chętnych czasami 20 osób i trzeba wybrać komu) . Wg. opinii kuracjuszy Panie w recepcji są bardzo mile i uczynne.
Nie wiem w jakim okresie byłaś ale w porze wiosennej a pewnie analogicznie zimowej i jesiennej jest czynny tylko jeden sklep Lewiatana. Wszystko pozamykane a apteka najbliższa jest w Dziwnowie. Kuchnia gotuje smacznie i taka jest opinia bywalców turnusów rehabilitacyjnych . Pani dietetyczka stara się jak może i dobiera super diety. Jadłem tam z resztą obiad.
Awatar użytkownika
JoannaL1961
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bardzo dziękuję za obszerne informacje. Zasmuciło mnie trochę, że nie ma czasu na plażowanie bo też trochę by się przydało. Mam nadzieję, że uda się wygospodarować trochę czasu na złapanie słońca :) Jadę swoim autem i prosiłabym jeszcze o informację czy są na terenie ośrodka parkingi i jaka cena?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Już pisalem .obszerny parking na terenie ośrodka ,strzeżony . cena w sezonie niskim to doba 7 złotych a w letnim ( wysokim ) to 15 złotych doba. na terenie ośrodka są leżaki ogrodowe i tam w przerwach miedzy zabiegami można ciałko opalać . :)
Awatar użytkownika
JoannaL1961
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuje za informacje. Trochę drogo ten parking, no ale jak się chce wygodnie jechać to trzeba potem płacić :):):) coś za coś :)
ODPOWIEDZ