St LUKAs - 3 czerwca-zus- Ktoś się wybiera?

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
duke
Na forum od: 12 kwie 2013 11:34

St LUKAs - 3 czerwca-zus- Ktoś się wybiera?

Post autor: duke »

Witam, mam turnus z zus na 3 czerwca, wybiera sie tam ktoś w tym czasie? :)
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2013 20:03
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Re: St LUKAs - 3 czerwca-zus- Ktoś się wybiera?

Post autor: sylwiah77 »

Ale Ci zazdroszczę ;-) Jest tam super ...byłam 1,5 roku temu ...miło wspominam ten pobyt ;-)
Janek U.
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2011 13:54

Post autor: Janek U. »

Byłem tam w grudniu 2011 r. ośrodek super, okolica też super, na tańce chodziliśmy do Zdrojowej, można jeszcze zabawić się w Magnoli, ale tam prawie sami Niemcy, pani Dyrektor bardzo wyrozumiała a i obsługa bardzo miła, życzę przyjemnego pobytu....
duke
Na forum od: 12 kwie 2013 11:34

Post autor: duke »

zapowiada się ciekawie heh a jak jest z przydzialem miejsc znaczy po ile osob w pokoju i czy mniej więcej rowno wiekiem przydzielają czy jak kto chce?? oczywiscie jeszcze kwestia opłat, za co się placi i ile? jedzenie wystarczające czy trzeba sie dożywiać?
Janek U.
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2011 13:54

Post autor: Janek U. »

Dla kuracjuszy ZUSu przydzielali pokoje 3 i 2 osobowe w podobnym wieku. Kuracjusze z ZUSu nie płacą za pobyt, wyżywienie, zabiegi... płacą jedynie za parking samochodowy, ale wszyscy dostają zwrot kosztów podróży najtańszym środkiem lokomocji. Jedzenie średnio dobre, mi wystarczało.
iwonap
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2013 13:39

Post autor: iwonap »

3.06 z ZUS śmigam do Jantara Gdańsk Sobieszewo.... czy jest ktoś jeszcze na ten termin?
:)
Yaro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2013 23:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Yaro »

duke pisze:Witam, mam turnus z zus na 3 czerwca,
Gwoli ścisłości piszesz o St. Lukas w Świeradowie zdr. :?: Byłem tam rok temu :evil: Reklamują się jako cztero gwiazdkowy hotel :lol: A dla ZUS-owców i NFZ-owców nie dają ręczników, a pościel jest nie zmieniana przez cały pobyt, jedzenie to same mielonki. Czyli to co nie zjedzą Niemcy ze szwedzkiego stołu to wyląduje za dzień-dwa, trzy, na stole zusowców i enewzetowców. Zabiegi mizerne, bo mają bardzo słabe zaplecze rehabilitantów, żeby troszkę odciążyć tych biednych ludzi sam sobie robiłem ultradźwięki i krioterapię miejscową :roll: Tydzień temu wróciłem z Ustronia, a byłem w Orliku. To ponad 200% lepszy ośrodek jak ten ze Świeradowa z tą ich cwaną "Otyłą Panią Dyrektor" z zadyszką. W dwu gwiazdkowym Orliku dają ręczniki, w połowie turnusu zmieniają pościel, jedzenie jest trzy razy lepsze, a co najważniejsze to mają conajmniej trzysta procent więcej rehabilitantów i normalne zabiegi. A co do opłat, to w Lukas-ie kasowali wtedy za parking 50 dych i za dostęp do internetu też 50 dych, ale to można ominąć, wystarczy dogadać się z kimś kto już zapłacił i podzielić fifty fifty :mrgreen:
ika
Na forum od: 16 maja 2013 16:32

Post autor: ika »

witam na forum!
ja również mam skierowanie z zus od 3.06 do st lukas, jadę samochodem z Zielonej Góry mogę kogoś zabrać
alisa
Na forum od: 19 maja 2013 11:49

Post autor: alisa »

Również jadę do ST LUKAS 3 czerwca -jest to mój pierwszy turnus rehabilitacyjny, opinie o Ośrodku różne, mam nadzieje, że nie będzie to strata czasu a zabiegi pomogą :)

do zobaczenia
ODPOWIEDZ