weryfikacja

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Re: weryfikacja

Post autor: darek »

Weryfikacja ,chyba w każdym oddziale NFZ inaczej przebiega ,ale i weryfikacja nieraz koryguje ..skierowania.
Znam przypadek kiedy to wniosek do sanatorium wypisał wraz z wypisem ze szpitala lekarz prowadzący na oddziale szpitalnym, zdarzyło się ,że miał chyba czas lub też uległ namolnej pacjenctce.
Wniosek został wysłany do NFZ.
Czas miła -pacjentka najnormalniej w świecie zapomniała o wniosku.
Okazał się ,że Fundusz po swoich 18 miesiącach od REJESTRACJI czyli po ..20 od wypisania -odesłał do lekarza czyli do Szpitala.
Lekarz nie mając kontaktu -..NAPISAŁ prawde ,że ostatni raz widział Pacjentke dwa lata temu odesłał
Fundusz chyba wykreslił z listy w tym też czasie Pacjentka sama zgłosiła sie do lekarza rodzinnego ten wypisał wniosek i przy składaniu ..Pacjentka mieszkajaca 2-3 przystanki autobusowe dała do rejestracji i podczas składania okazało sie ,że ..poprzedni nie spełnił warunków -Kobiecie w ramach rekompensaty dano na NOWY sanatorium po 6 miesiącach.

Wniosek sprawdzajmy ,kto wypisywał wniosek ,aby mimo chodem nie zaginął lub sprawdzajmy w internecie gorzej z ludkami nie mobilnymi
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mask »

Mask pisze:Zacząłem 20 miesiąc oczekiwania :roll: . przy numerze 21700, dzisiaj skierowanie zostało zwrócone do weryfikacji.
Jak się wszystko dobrze ułoży, to może w czerwcu będę polował na zwroty :?: :D
Minęło 25 dni i po weryfikacji, na liczniku jest 17000.
Teraz tylko potrzebuję fajny zwrocik w góry :D , tylko jak się dodzwonić do funduszu :evil: :?:
Zaczynam polowanie :twisted:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Weryfikacja która była przeprowadzona przez Wielkopolski NFZ
na leczenie w szpitalu uzdrowiskowym ,byla leczenie sanatoryjne dla dorosłych .
Dokumentacja z ksero szpitalne prośba o ponowną weryfikacje ;)
Odesłano ponownie do funduszu rozpatrzono pozytywnie .
Przysłano do domu leczenie w szpitalu uzdrowiskowym
szpital uzdrowiskowy Lądek Zdrój :D
Przypadek mojej córki sama dokumentacje wysyłalam
i pisalam prośbę o ponowną weryfikacje :D
Awatar użytkownika
Wanda Maz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 08:39
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Wanda Maz »

Weryfikacja to zjawisko nie do wyjaśnienia .Moja znajoma złożyła wniosek z miesiąc wcześnie niż ja .Teraz ma 20 000 numerek i jeszcze jej nie weryfikowali gdy ja dostałam dokumenty przy 25 tyś. .I ja siedzę sobie w 13 wagoniku a ona nie zweryfikowana.Fakt inny rodzaj leczenia ale jakby nie patrzył czarna magia. :)
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Lekarz wystawiający skierowanie jest na urlopie, a w powiadomieniu napisane, że czas 30 dni na odesłanie bo wycofają z kolejki :cry:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dagna pisze:Lekarz wystawiający skierowanie jest na urlopie, a w powiadomieniu napisane, że czas 30 dni na odesłanie bo wycofają z kolejki :cry:
nie przejmowałbym się
NIE WYCOFAJĄ wszak lekarz zapewne nie będzie na urlopie 30 dni chyba ,że jest możliwość wypisania przez zastępującego w przychodni
po za tym jest okres urlopowy
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

OK jutro zadzwonię dopytać czy ktoś inny może podpisać i sama zawiozę,bo to dłuuugi urlop i jak znam swoje szczęście to nie wyrobi się w czasie - policzyłam, że w pracy powinien być 27 dnia, a wiadomo różnie bywa. I tak już ponad 2 miesiące spóźniona ta weryfikacja.
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Remik »

Tak lepiej dopilnuj sama ,szczęście jest zezowate to pewne, moje skierowanie w ogóle wysłano do innego NFZ niż należę ,niewłaściwy NFZ dopiero po nie mal 2 miesiącach odesłał do właściwego z czego zrodził się właśnie kilkumiesięczny poślizg co skutkowało ,że w sanatorium byłem bodaj 3 czy 4 stycznia :)
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dopilnuję :) bo niby jeden NFZ Mazowiecki, a skierowanie wysyłałam do Warszawy, pismo o nadaniu nr i potem o zakwalifikowaniu przyszło z Radomia, a to o weryfikacji teraz z Ostrołęki, wypadałoby odesłać do Ostrołęki ale zawiozę osobiście do Warszawy bo mam bliżej. Nic dziwnego, że wraca się do kolejki miesiąc albo dłużej po weryfikacji jak to taka biurokracja, że każde biurko w innym mieście :lol: .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ale kolejka i numer i tak dalej idzie swoim torem- Nawet szybszy zwrot skierowania nie wiele da
ODPOWIEDZ