Iwonicz Zdrój od 20.06.2013

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 19:03
Staż sanatoryjny: 6

Iwonicz Zdrój od 20.06.2013

Post autor: deremi »

Witam- otrzymałem skierowanie do Białego Orła od 20.06 do 11.07. 2013. Czy ktoś tam się w tym czasie wybiera z Zachodniopomorskiego? Możliwe że się dogadamy w sprawie wspólnej podróży. Pozdrawiam.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: Iwonicz Zdrój od 20.06.2013

Post autor: stokrotka »

Jak to jest że już masz skierowanie na tak odległy termin ? W którym NFZ dają skierowanie 4 mies.do przodu.
Szczęściarz :)
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:D Witam- nie znam się na tym- korzystam z sanatorium dopiero drugi raz i po raz kolejny mam taki czasokres skierowania. NFZ Szczecin :) . Miło słyszeć że chociaż w tym mam farta :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

No tak, ciesz się chłopaku z takiego farta.Tak bardzo chciałam jechać gdy będzie ciepło.A tu dowiedziałam się na miesiąc przed wyjazdem że jadę w ???? marcu.
Czekałam 22 miesiące i się doczekałam.Miałam mieć morze ,a mam góry i jeszcze ten marzec :( .Widać w NFZ nie kierują się zaleceniami lekarza kierującego, tylko swoim widzimisie.W góry mam "rzut beretem" dlatego pragnęłam morze.Tymczasem jadę 6 marca i muszę zabrać odzież na każdą porę roku.Będzie na pewno zima ,może troszkę wiosny -bo takie są prognozy.Szkoda tylko że zabraknie zieleni wokół. A lato będę miała w pokoju jak grzejniki nie da się przykręcić.Jadę pierwszy raz z NFZ to tym bardziej jestem niepocieszona takim obrotem sprawy.Obym tylko gardełko podratowała .Bo pracować muszę jeszcze długie lata.Pozdro ;)
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam- niestety nad przydziałem miejsc i terminów nie mamy wpływu.
elkaszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 22:18

Post autor: elkaszka »

Witam. I ja też się cieszę, że będę na kuracji w Iwoniczu Zdrój od 21.06.2013 r.do 14.07.2013r. Świetny termin. :D Będe w Ziemowicie. Może gdzieś się tam zobaczymy :) :lol:
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:) Witam- ja myślę, że termin jest bardzo dobry ;) . Tylko, żeby jeszcze pogoda nam dopisała. Korzystam dopiero po raz drugi z takiego dobrodziejstwa i ciekaw jestem jak będzie rozkładał się czas zabiegów i wolny. Poprzednio miałem do śniadania po zabiegach. Pażywiom- uwidzim. Pozdrawiam :D
nowy74
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2013 16:11
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: nowy74 »

Witam! Ja też mam do Ziemowita na 21-06-2013, tyle tylko, że ja jestem po raz pierwszy-czyli nowicjusz! :( i nie mam zielonego pojęcia co będzie tam potrzebne! :? Będę raczej jechał samochodem, więc jeśli jest ktoś chętny, mogę zabrać z Kielc, czy po drodze. A podpowie mi ktoś kiedy tam trzeba być, na którą godzinę? :oops: Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:) Cześć- widzę, ze turnusy w różnych sanatoriach rozpoczynają się w różnych terminach. Z tego co mi wiadomo, to pobyt rozpoczyna się o godz. 14.00 ( do tej godziny zostają posprzątane i przygotowane pokoje po poprzednich kuracjuszach ). A co zabrać ze sobą? Jedziesz samochodem więc jesteś w tej szczęśliwej sytuacji, że możesz zabrać o wiele więcej niż osoby podróżujący pociągiem. Wszystko zależy od Twoich upodobań. Tak więc zmieszczą się i dresy z adidasami do rekreacji i lakierki z garniturem też do rekreacji :D . Miłego dnia życzę.
elkaszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 22:18

Post autor: elkaszka »

Witaj Nowy74,
Cieszę, że już będę miała znajomego ( z internetu :D ). Jadę z Radomia autobusem i będę tam ok.godz. 11. W zasadzie godzina przyjazdu nie ma takiego znaczenia. Prawie zawsze byłam w sanatorium w godzinach przedpołudniowych i nie było problemu z zakwaterowaniem. Ludzie dojeżdżają tak jakie mają połączenia. Do Iwonicza jadę pierwszy raz . Ale już się naczytałam co tam można zobaczyć. Jest dużo ciekawych tras spacerowych - trzeba mieć wygodne buty. Jest gdzie potańczyć - też dobre buty się przydadzą :lol: . Jak zobaczysz średnią blondynkę z długimi włosami - to będę ja ;) . Do miłego zobaczenia :) .
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ