Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Betina71 »

Wienia pisze:Będę dzwonić do skutku,boję sie tylko,żeby nie znudzili się moimi telefonami i wcisneli co popadnie. :( Jeszcze mam numer ponad 6 tys więc może się uda. :)
Mam taką nadzieję,chciałabym zobaczyć coś nowego,a tyle jescze do zobaczenia.Oby zdrowia i czasu starczyło.Następne podejście w piatek bo pracują.
Pozdrawiam i życzę udanego weekendu :kwiat:
Różnie może być i jak będziesz w nieskończoność ale do Twojego marzenia dążąc odmawiała ich propozycji....hm...nie wiadomo jak w końcu ktoś zareaguje. Zapewne mają odnotowane rozmowy z Tobą i odmowy :(

Powodzenia jednak Ci życzę bo czasami marzenia się spełniają :) :kwiat:
beatricz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:47
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: beatricz »

Mnie też marzy się morze, a w śląskim tylko podwójne mają na dzień dzisiejszy do Szczawna od 02.06 do Młynarza. Będę jeszcze dzwoniła, zobaczymy....?
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Przyznam się, że ja kiedyś myślałam, że jak się zadzwoni i zaproponują coś ze zwrotów to trzeba brać bo inaczej jako odmowa będzie traktowane i po sanatorium :D
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Dagna pisze:Przyznam się, że ja kiedyś myślałam, że jak się zadzwoni i zaproponują coś ze zwrotów to trzeba brać bo inaczej jako odmowa będzie traktowane i po sanatorium :D
Na to by mogła wskazywać logika...dzwonisz,pytasz,prosisz,oferują Ci i bierzesz a nie odmawiasz.Może uzależnione jest to od tego czy stały bywalec sanatorium dzwoni?Gdy ktoś jedzie pierwszy raz pewnie bierze pierwszą możliwą ofertę i jest zadowolony,że w ogóle jedzie. ;) :lol: Dzwoniąc po zwroty decydujemy się na szybki,możliwy wyjazd i w sumie nieznane.Też tak myślałam do momentu jak tutaj poczytałam jak osoby praktykują.Nie mam jeszcze takiego problemu i możliwości i na dzień dzisiejszy nie wiem jak się zachowam gdy będę dzwoniła o zwroty. :P a pojadę dopiero pierwszy raz z NFZ.
Pozdrawiam i spełnienia marzeń sanatoryjnych życzę :twisted:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Ja od razu powiedziałam,że interesują mnie rejony nadmorskie i wczoraj pani nie pytała o numer skierowania tylko od razu powiedziała nic nie mamy na dzisiaj,proszę dzwonić jutro.A dzisjaj proszę numer skierowania,i mamy takie miejscowości,wiec grzecznie podziekowałam nie odczułam jakiejś niechęci,ale to dopiero poczatek.
Zobaczę jak to dalej będzie przebiegać . :)
Zwroty możesz brać nie musisz bez konsekwencji,to jest szybki wyjazd maksymalnie 2 tygodnie,a bywa parę dni.
Może być tak,ze któregoś dnia zastanę przydział w przeglądarce. :o
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Wienia :kwiat: Mam również tak jak Ty numer 6tys. z hakiem. Spodziewam się września, ale też będę próbować o zwroty. A jak Ty się spodziewasz terminowego wyjazdu?
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Hana51 według tego co napisał fundusz 22 miesiace mija w lipcu,ale to wakacje i wiem że są opóźnienia a mnie wrzesień baaardzo nie pasuje.Gdybym wiedziała ,ze dostanę w sierpniu, dałabym sobie spokój z tymi zwrotami.Do końca nie można przewidzieć :kwiat:
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43

Post autor: nika50 »

Wienia pisze:Ja od razu powiedziałam,że interesują mnie rejony nadmorskie i wczoraj pani nie pytała o numer skierowania tylko od razu powiedziała nic nie mamy na dzisiaj,proszę dzwonić jutro.A dzisjaj proszę numer skierowania,i mamy takie miejscowości,wiec grzecznie podziekowałam nie odczułam jakiejś niechęci,ale to dopiero poczatek.
Zobaczę jak to dalej będzie przebiegać . :)
Zwroty możesz brać nie musisz bez konsekwencji,to jest szybki wyjazd maksymalnie 2 tygodnie,a bywa parę dni.
Może być tak,ze któregoś dnia zastanę przydział w przeglądarce. :o
Wienia :kwiat:
Dzwoń do skutku Kobieto ;) miejsce w kolejce jest -nic nie tracisz ,
a teraz masz wybór z którego świadomie korzystasz ;)

Wienia :kwiat: życzę wymarzonych miejsc :)

...a to Szczawno ze zwrotów to mnie się marzy :serce:
dla jednej morze
dla innej góry
i czy się taki narodził
co by nam dogodził :)
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43

Post autor: nika50 »

Hana51 pisze:Wienia :kwiat: Mam również tak jak Ty numer 6tys. z hakiem. Spodziewam się września, ale też będę próbować o zwroty. A jak Ty się spodziewasz terminowego wyjazdu?
Hana 51 :kwiat:
Jak będziesz"próbować" dzwonić o zwroty to proszę o informację oferty naszego NFZ z danego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

nika50 pisze:
Hana51 pisze:Wienia :kwiat: Mam również tak jak Ty numer 6tys. z hakiem. Spodziewam się września, ale też będę próbować o zwroty. A jak Ty się spodziewasz terminowego wyjazdu?
Hana 51 :kwiat:
Jak będziesz"próbować" dzwonić o zwroty to proszę o informację oferty naszego NFZ z danego dnia :kwiat:
Oczywiście że napiszę co i jak :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ