przedłużenie leczenia w sanatoriumna koszt NFZ

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
rybaczek16
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2009 04:44

przedłużenie leczenia w sanatoriumna koszt NFZ

Post autor: rybaczek16 »

czy był taki kuracjusz lub kuracjuszka, która miał(a) możliwość przedłużenia leczenia sanatoryjnego na koszt NFZ, który skierował na turnus 21dni i są wskazania do nie przerywania leczenia zaistniałego schorzenia, nawet wskazanie do pogłębienia ilości zabiegów, które rokuję wyleczenie.
jak to wygląda od strony formalnej, kto o tym decyduje o przedłużenie określonego terminu leczenia.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Re: przedłużenie leczenia w sanatoriumna koszt NFZ

Post autor: kasiula »

Ciekawy post rybaczek.....sama jestem teraz ciekawa czy jest taka możliwość..ale wątpię ..
barbara1955
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2012 20:37

Post autor: barbara1955 »

Taka możliwość jest tylko gdybyś była w sanatorium z ZUS-u
aga24.
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2009 10:21

Post autor: aga24. »

Witam,
mialam przedluzenie turnusu z NFZ . Moj lekarz prowadzacy w sanatorium napisal pismo do NFZ i czekalam na decyzje. Zazwyczaj decyzja o przedluzeniu przychodzi w ostatni dzien pobytu w sanatorium :) Szczerze to nie polecam, gdyz bylam 6 tygodni, zabiegi wykanczaja czlowieka po tak dlugim czasie. Mnie niejednokrotnie juz sie w glowie krecilo od tych wszystkich naswietlen, kapieli itd.Mysle, ze wystarczjaca 3 tyg. wystarczy
ramons
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2013 17:37
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: ramons »

Jeden raz na ostatniej wizycie lekarz zaproponował mi przedłużenie pobytu na następny turnus , ale nie skorzystałem . W sanatorium z ZUS też miałem taką propozycję i też nie zostałem dłużej . Co za dużo to nie zdrowo , męczące i nie jest powiedziane że bardziej pomoże .
ODPOWIEDZ