kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
magdalena32
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2010 19:44

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: magdalena32 »

Rozporządzenie rozporządzeniem... :lol: Zadzwoniłam do NFZ na początku lipca i takiej odpowiedzi mi udzielono.Że po 18 miesiacach od złożenia wniosku będą więcej na temat realizacji mojego wniosku wiedzieć.I tak też się stało :) Nawet parę dni wcześniej...
Ewo,też miałam nadzieję na cieplejsze i dłuższe dni spędzone na"urlopie" :( pozdrawiam serdecznie
magdalena32
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2010 19:44

Post autor: magdalena32 »

e,tam...praktyka zupełnie inaczej wygląda niż Pan sądzi:)Czytać rozporządzenia wszyscy chyba umiemy;)Opisuję fakty,które w moim wypadku miały miejsce.I po prostu uważam,że wykonanie telefonu niczego nas nie pozbawi,a wręcz przeciwnie...Po telefonie wykonym przeze mnie-zapytałam Panią z NFZ,czy coś nt.mojego wniosku może powiedzieć,stwierdziła że nie :D ..i za dwa dni miałam infomacje,w przeglądarce skierowań, o terminie i miejscu wyjazdu :) ..A do 18 miesięcy jeszcze trochę pozostalo... ;) Nie konfabulujmy nad rozporządzeniami.Bo to zdecydowanie nie ma sensu.pozdrawiam
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamila »

Madzik , a z jakiego jestes wojewodztwa ? ja jestem z pomorskiego i tez kolejka schodzi coraz wolniej . od 15tego poszedl jeden nr. Moze kazdy oddzial ma swoj inny system ? tak sie zastanawiam .... zostalo mi 2219 i mialam nadzieje ,z epojade w sierpniu . U mnie napisali , ze okres oczekiwania wynosi 12-14 mies, a skladalam we wrzesniu 2010.
Awatar użytkownika
anulka63
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2011 16:17

Post autor: anulka63 »

magdalena32 pisze:Faktycznie,do plus że wiem kiedy wyjadę :o Mimo wszystko mialam nadzieję na sierpień lub wrzesień :? ..I nie na Iwonicz..bo tam byłam już w sanatorium..To moj drugi wyjadz w życiu do sanatorium..i po raz drugi w to samo miejsce..No ale cóż-ważne że w ogóle pojadę:)I mam nadzieję kręgosłup trochę podreperuję;)pozdrawiam i wytrwałości w oczekiwaniu życzę :)
Witaj Magdaleno:)też byłam dwa razy w sanatorium w Iwoniczu/Górnik i STOMIL/,a niedawno miałam przyjemność wrócić z Polańczyka,gdzie kurowałam się w DEDALu.
Iwonicz też ma swoje uroki:)a najważniejsza jest dobra kuracja i wypoczynek:)Jednakże z tych wszystkich sanatoriów najlepiej oceniam ostatnie.Było SUPER .Może i Ty kolejne będziesz miała gdzie indziej :)Życzę miłego pobytu i pięknych wrażeń :)
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamila »

No nie , tu nie ma co za bardzo kombinowac z pojęciami termin - wyjazd :)
Pozostalo nam cierpliwie czekac . u mnie wczoraj nie zszedł ani jeden nr. dzisiaj na razie trzy .
Dziwi mnie jednak , ze w poprzednich latach , gdy mialam zlozone wnioski , to przewaznie wyjezdzalam wszesniej niz pisali.
Ewaaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2011 19:16

Post autor: Ewaaaa »

Obserwuje kolejkę :shock: i w ostatnich dniach zmniejsza się o kilka liczb a następnie zwiększa :( i wychodzi na to że drepczę w miejscu.Pozdrawiam nowych obserwatorów i życzę cierpliwości . :!:
Ewaaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Z Małopolski :)
Ewaaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Madzik, szczerze mówiąc jak na pierwszy raz jest mi to obojętne, fakt góry mam na wyciągnięcie ręki a one o każdej porze roku są interesujące i inne, więc nawet to samo miejsce wydaje się zawsze ciekawe.Morze lubię latem i przyznam ze nie wyobrażam sobie urlopu, żeby nie jechać nad Bałtyk ale z chęcią zobaczyłabym je zimą.
Ewaaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Madzik .Sanatorium w Kołobrzegu byłoby moim marzeniem ale trzeba mieć dużo szczęścia żeby dostać taką miejscowość ,tam o każdej porze roku pewnie jest ładnie .Byłam w Kołobrzegu około 15 lat temu i od tamtego czasu na pewno wiele się zmieniło, zresztą jak wszędzie.Lekarz zasugerował mi morze ale wybrałam góry bo bliżej no i również miałam nadzieję, że dostanę sanatorium w Bieszczadach i jeszcze najlepiej gdyby to był wrzesień ,pażdziernik -marzenie :lol: Ale cóż pozostaje czekać i pewnie dostanę w listopadzie gdzie dzień jest krótki i do miejscowości której trudno poszukać na mapie:roll: Poczekamy ,zobaczymy a Tobie życzę upragnionych gór :D
Madzzia
Na forum od: 20 lip 2011 17:57

Post autor: Madzzia »

Kołobrzegu jest nawet ok, ale często chyba tam wysyłają
Zablokowany