Przerzeczyn Zdrój - turnus 02 sierpień 2011-
Przerzeczyn Zdrój - turnus 02 sierpień 2011-
Wybieram się do uzdrowiska samochodem ze względu na fatalne połączenie z Tychów (Katowice) jeżeli ktoś ma ten sam termin i jest zainteresowany zabrać się ze mną do tego uzdrowiska to zapraszam.
Poczytałem trochę na temat tego Uzdrowiska nie wygląda to kolorowo, pokoje jedno lub dwu osobowe można "włożyć między bajki" tak samo jak pokoje z łazienkami.
Może znajdzie ktoś jakieś linki ?
Re: Przerzeczyn Zdrój - turnus 02 sierpień 2011-
Ja będę jechałam z Częstochowy, nie wiem jeszcze czym,też nie jestem zachwycona ale podobno w Forsycji jeszcze najlepsze są warunki,liczę na to przynajmniej.
Mam nadzieję że pogoda dopisze i latem zawsze lepiej w sytuacji gdy zabiegów nie ma na miejscu nie wiem jak stołówka. Czy był tam ktoś kiedyś i mógłby napisać coś więcej?
- Ida
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2010 11:08
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Jakie jest wyżywienie? Czy jest możliwość diet? Pokój lepiej rezerwować wcześniej czy na miejscu? Które zabiegi szczególnie Pani poleca, mam problem z kręgosłupem. Skąd Pani będzie jechać?:)
- Ida
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2010 11:08
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Pani była kilka lat temu, to ja pozwolę sobie skopiować (z innego forum) podsumowanie ostatniego roku.Ida pisze:Byłam kilka lat temu, teraz nie jadę. Trudno mi więc powiedzieć coś na temat wyżywienia, bo zawsze coś się zmienia. Proszę wejść na stronę tam są aktualne dane teleadresowe i najlepiej zadzwonić. Polecam kąpiele radonowo-siarczkowe i gimnastykę w basenie. Życzę udanego pobytu.
~Bela
Data: 01.06.2010r., 21:41
Akacja i Cis
Miałem okazję byc w tym uzdrowisku od 11.05.2010 do 1.06.2010r. Niech to szlak trafi takie uzdrowisko,jaki NFZ podpisuje umowy na takie leczenie.Warunki w Akacji to łażące mrówki i robaki po podłodze i ludziach.Ciąg komunikacyjny w korytarzu to 75cm (powinno byc minimum 250cm),dwie osoby chude nie moga sie minąć.Osoby niepełnosprawne poruszające sie o kulach mieszkają na piętrach ,do czego to podobne. Po zabiegach borowinowych nie ma wypoczywalni,kuracjusz musi biec spocony do pokoju ,żeby wypocząc. Jedzenie ,zeby nie umrzeć ,żadnych rozrywek kulturalnych. TYLKO OBSŁUGA SYMPATYCZNA I PERSONEL MEDYCZNY SUPER.W SZCZEGÓLNOŚCI P.MAŁGOSIA I P.D.BŁAŻEJCZYK KAŻDEMU ODRADZAM TAM JECHAĆ BELA
o Odpowiedz
• ~Renata, Bydgoszcz
Data: 16.03.2010r., 18:44
Uzdrowisko Akacja
Byłam w terminie 16.02,pobyt miał być do 9.03 (wtorek) jednak jak sie okazało na miejscu zabiegi były tylko do 6.03( sobota) tak więc w sobotę większość wracała do domów, a pobyt był tym samym skrócony o 2 dni zabiegów!Jeśli chodzi o pokoje, bardzo malutkie urządzone w stylu wczesnego Gierka. Podgłogi skrzypiały a toalety na korytarzu wspólne.Jedzenie bardzo skromne, tak żeby nie umrzeć. Zabiegi doskonałe, obługa rewelacyjna wszyscy bardzo mili, atmosfera rodzinna.Ukłony dla Pani Krysi która wykonywała zabiegi z borowiny, przemiła osoba.
• ~Tadeusz z Katowic
Data: 16.12.2009r., 10:28
brac ze sobą ksero skierowania ,zobaczycie ze sie przyda,żarcie szkoda gadac,zabiegi ...na chyba jak wszędzie,całe to uzdrowisko przejdziecie w 15 minut,jak kto lubi wycieczki to i owszem są i to dużo,polecam Wiedeń ze względu na profesjonalizm przewodnika i to tyle.O pokojach nie piszę ,bo wiadomo,że te całe sanatoria to relikty PRL
• ~edek,katowice
Data: 13.03.2009r., 20:20
SANATORIUM ;AKACJA;
w budynku"AKACJA;drugie piętro-podłoga w pokojach i na korytarzu trzeszczy i skrzypi w nocy niema szans na spokojny sen łazienki ciągle zalane z natrysku jeśli można mówić o kawałku foli zawieszonej na rurce.szafa w każdej chwili grozi przewróceniem,łóżko jest chyba od fakira bo sprężyny kłują w każde miejsce-brak reakcji na zgłaszane usterki.[AKACJA]to rudera do zamknięcia -nie polecam. Edek, Katowice
Należy dodać że uzdrowisko Cis to budynek a raczej Kamieniczka adaptowana na potrzeby kuracjuszy po byłej Dyrekcji.
Mam pytanie dlaczego ktoś kto był kilka lat temu ( nawet nie podając w którym roku i skąd jest) w uzdrowisku tak bardzo ochoczo zachwala go nie podając szczegółów pobytu.
Na pewno zweryfikujemy to co pisali dotychczasowi kuracjusze z tym co pisze Pani Ida.
Będę jechała z Częstochowy, mam pytanie czy byłaby możliwość zabrania się z Panem? O której planuje Pan wyjechać? Nie wiem na 100% czy na pewno,bo jestem w trakcie organizowania sobie dojazdu,ale nie zaszkodzi zapytać:)