Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Betina71 »

Wybacz ale dla mnie to długo...jak pismo czy wniosek wpływa,jest dostarczone gdziekolwiek do urzędu,instytucji to tyle dni ma leżeć w XXI wieku by ktoś łaskawie wprowadził je do systemu na komputer? Tak to ma działać?
Wiem upierdliwa jestem ale konkretów,systematyczności i trzymania się terminów nauczona jestem. ;) :twisted:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Felice pisze:To wcale nie jest sztucznie wydłużane,taka duża ilość wniosków wpływa.A z tego co napisałaś to chodzi o 12 dni (tyle jest od 27 kwietnia do 9 maja).
Chyba nie do końca się zrozumiałyśmy. Wniosek dostarczono 27 kwietnia więc powinien zostać zarejestrowany ( w urzędzie oddajesz pismo i dostajesz pieczątkę z datą wpływu ) szybciej a nie w tyle dni. Czekać na ocenę balneologa można te 30 dni bo wniosków lekarz ma sporo a to rozumiem. ;)
Upierdliwość moja nie zna granic :lol: wiem :o
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Betinko , ja tam nie jestem zbytnio w tym rozeznana , ale wydaje mi się , ze to dopiero po opinii balneologa , wysyłaja odpowiedź o Jego decyzji . I na to mają 30 dni . Chyba nie mogą nadać numeru wcześniej , no bo przecież to właśnie od decyzji balneologa zalezy nasz numerek w kolejce , to On określa profil leczenia . Moze tez leczenie uznać za bezcelowe i odrzucić wniosek . I co wtedy ? :shock: :shock: :shock: bo nadgorliwa pani urzędniczka wysłała nam juz decyzję o zakwalifikowaniu i nadała numerek :?:
Wysyłanie odpowiedzi tylko takiej , ze wniosek wpłynął , jest raczej bezcelowe .
Moze ja źle rozumuję , ale tak mi się wydaje :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie rozumiemy się nadal.Nie chodzi mi o numerek po ocenie balneologa bo na to jest jeszcze czas ale o to dlaczego tak długo ł go ktoś wklepywał na komputer ( od 27 kwietnia do 9 maja ) a tego dowiedziałam się telefonicznie. Na opinie czekam spokojnie a na to jest czas 30 dni własnie od tego nieszczęsnego 9 maja
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Przeciez kolejka i tak liczy Ci się od 27 kwietnia , no to jakie to ma znaczenie ? Poza tym był długi weekend , to tez opóźniło pracę .
30 dni od wpłynięcia , nie od zarejestrowania , czyli od 27 kwietnia .
Ostatnio zmieniony 02 cze 2016 13:32 przez GIENIA, łącznie zmieniany 1 raz.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Gieniu ja najpierw dostałam pisemko, że wniosek został zarejestrowany podano nr i że czeka na opinię balneologa, w przeglądarce byłam 920010, potem dopiero była informacja, że zakwalifikowali i okres oczekiwania około 20 miesięcy i to pisemko dostałam dokładnie 30 dnia od złożenia wniosku. Widocznie w mazowieckim dużo pieniędzy na pocztę mają ;)
Ostatnio zmieniony 02 cze 2016 13:33 przez Dagna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Moim zdaniem niepotrzebna biurokracja ;)

Ja dostaję zawsze ok 3 tygodnie od wysłania wniosku , odpowiedź już z nadanym numerkiem :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Przeciez kolejka i tak liczy Ci się od 27 kwietnia , no to jakie to ma znaczenie ? Poza tym był długi weekend , to tez opóźniło pracę .
30 dni od wpłynięcia , nie od zarejestrowania , czyli od 27 kwietnia .
Wpłynięcie było 27 kwiecień a oni mi mówią teraz,że 9 maja .Sama go oddawałam wtedy i tego się czepiam.Skąd z 27 zrobił się 9?
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

W naszym funduszu dostajemy jedno pismo z informacją pod jakim numerem zostało zarejestrowane i że lekarz specjalista zakwalifikował np
na uzdrowiskowe leczenie sanaroryjne dorosłych i wpisany profil lczenia..Pismo otrzymujemy do 30 dni od złożenia wniosku.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Moim zdaniem niepotrzebna biurokracja ;)

Ja dostaję zawsze ok 3 tygodnie od wysłania wniosku , odpowiedź już z nadanym numerkiem :)
Mnie kolejka będzie się liczyła od 9 maja a nie od 27 kwietnia kiedy to złozyłam wniosek i tego nie rozumiem.
ODPOWIEDZ