kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Madzzia
Na forum od: 20 lip 2011 17:57

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: Madzzia »

tak mi sie wydaje
dorcia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2010 15:15

Post autor: dorcia »

Witam Was kobietki,szkoda czasu na sprawdzanie codziennie kolejki.Tu nie ma żadnych konkretnych i logicznych zasad "schodzenia numerków",ja tak ślęczyłam codzień przy komputerze i doszłam do wniosku,że następnym razem jak złożę wniosek do sanatorium,to będę zaglądać maksymalnie po pół roku i co miesiąc.Ja rozumiem to każdy się niecierpliwi i chciałoby się jak najszybciej mieć informację o wyjeżdzie.A tu jest informacja i wielkie rozczarowanie - miejscowość do której akurat nie ma ochoty się jechać,mało tego stare sanatorium ,gdzie na zabiegi biega się po kilku sanatoriach.Warunki nieciekawe,pokoje 3 osobowe bez balkonu(problem z suszeniem).Byłam już kilka razy w sanatorium i mam swoje wymagania,bo trafiało się różnie,jak była super miejscowość to obiekt był beznadziejny,jak był obiekt super to obsługa niemiła wręcz nieprzyjemna.Dla mnie obecnie ważne są następujące atuty - pokój max.2 osobowy,zabiegi na miejscu,super pogoda,odpowiednie towarzystwo no i możliwość zwiedzenia ciekawych miejsc.Pozdrawiam i miłych wrażeń.
:D
Ewaaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2011 19:16

Post autor: Ewaaaa »

:shock: obserwuję non stop i na ta chwile mam 2984,kolejka przesuwa się :roll: powoli bo powoli ale do przodu .18 miesięcy minie mi 8 sierpnia więc może do tego czasu coś się wyklaruje:)Jovanko oby nasze przypuszczenia co do terminu się nie sprawdziły! :(
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Witam ! Czy istnieje taka lista oczekujących na sanatorium z Krus ? Dostałam właśnie odpowiedź z siedleckiego Krusu że zostałam zakwalifikowana ,ale gdy zadzwoniłam do Siedlec Pani bardzo grzecznie wytłumaczyła mi że mam się uzbroić w cierpliwość i że zadzwonią ;/
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamila »

Meduzo , ja mysle , ze taka kolejka na pewno istnieje tylko , ze takiego systemu internetowego nie maja .
Jezeli nie powiedzieli ile czasu mniej wiecej mozesz czekac , to po prostu zadzwon do tego biura w KRUSie .

Moja kolejka bardzo powoli schodzi , w tej chwili nr 2105 i ani zadnej wiadomosci o miejscu i terminie pobytu w sanatorium .
W tym miesiacu poszlo do tej pory 415nr , nie spodziewalam sie tego ! Tak wiec nawet w sierpniu nie pojade . Dziwne to wszystko , bo kiedys zawsze wypadlo wczesniej niz okreslony przyblizony termin.
Pozdrawiam wszystkich czekajacych :)
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamila »

aaa, przeciez juz dzwonilas ...., sorry .
a pani nie powiedziala jak dlugo mniej wiecej sie czeka ?
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

kamila pisze:aaa, przeciez juz dzwonilas ...., sorry .
a pani nie powiedziala jak dlugo mniej wiecej sie czeka ?
Pani powiedziała że około roku ...ale z drugiej strony Pan urzędnik który łaskawie raczył odebrać moje podanie poinformował mnie że ok 6 miesięcy a może nawet jeszcze w tym roku :( I nie wiem czy można dzwonić wcześniej czy dać sobie spokój :oops:
VIOLINA
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 paź 2009 01:18

Post autor: VIOLINA »

Hejka. ja miałam nr 18280 i w ciągu roku wyjechałam do sanatorium. Jak obserwowałam kolejkę na stronie internetowej pozostało mi jeszcze około 2000 po 11 miesiącach. Przysłali mi odpowiedź, że za 3 tygodnie musiałam wyjechać. A więc na pewno kolejka nie będzie trwać ponad 18 miesięcy.NFZ musi się wyrobić w ciągu 18 miesięcy. Już złożyłam kolejny wniosek i znów czekam. Osoba z którą mieszkałam w pokoju ze złożeniem wniosku do sanatorium musi czekać około roku, ponieważ lekarz nie chce jej wystawić. Ja jestem z lubelszczyzny i po miesiącu po powrocie z Kolejowego Sanatorium w Nałęczowie złożyłam kolejny. Radzę cierpliwie czekać. pozdrawiam wszystkich cieplutko :D
VIOLINA
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 paź 2009 01:18

Post autor: VIOLINA »

Meduza lepiej sprawdzać na stronie NFZ wg. nr skierowania :P :roll:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam! Wniosek na leczenie szpitalne złożyłam 6.07.2011 Leczenie poszpitalne.Dzisiaj dostałam potwierdzenie przyjęcia wniosku .Mam numer 2723 na dzień 25.07.2011 .Dzisiaj sprawdzałam mam nr.2580.Zaszeregowanie /Choroby ortopedyczno -urazowe /w skrócie ortopedia.Ciekawe gdzie mnie wyślą .Pozdrawiam.
Zablokowany