Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: ewiko »

Nigdy do tej pory nie dzwoniłam o zwroty, więc nie wiem czy można się dodzwonić. Tak się ułożyło. Jednak czytając Wasze posty sądzę że o tej porze roku po prostu tych zwrotów nie ma. A miłe panie z NFZ-tu, nie chcąc tracić jakże cennego czasu , telefonów nie odbierają. Gdyby nas i nasz cenny czas szanowano, nagraliby na sekretarkę że aktualnie ZWROTÓW BRAK. Oczekujący po jednym wykonanym telefonie, próbowaliby następnego dnia, zamiast tracić wiele godzin ze słuchawką w dłoni.... To takie moje przemyślenia, ale może jestem w błędzie :oops: .
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

milenista pisze:Stokrotka 4 lata ? :shock: to Ty powinnaś jechać x2 do sanatorium słowo daje .Mimo,że czekam połowę twojego terminu a w życiu słabo mi się finansowo wiedzie zbieram na wyjazd prywatny bo inaczej jak człowiek sam o siebie nie zadba to kto?
Tak jest u nas w śląskim NFZ od wyjazdu do kolejnego mija niestety 4 lata. Można jeszcze w tym czasie starać się o wyjazd z ZUS w ramach prewencji dla podratowania zdrowia ale z kolei nie każdy też może sobie na to pozwolić ze względu na pracę. :twisted: :o
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

stokrotka pisze:ata 62 na Śląsku jest to samo.
Tak jest od wielu lat,albo zajęte ,albo nikt nie odbiera.Chociaż? są szczęśliwcy którzy wydzwonili zwrot.
Ja zacznę dzwonić za 10 dni -ze względu na urlop,ktorego w tym roku inaczej nie dostanę.Wszystko jedno gdzie pojadę byle załapać się w czasie urlopu.
Stokrotko a czy jest jakiś inny specjalny numer do zwrotów czy tylko ten 1 ogólny? Tam się dodzwonić graniczy z cudem :roll: :o
MagdaWielkopolska
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 15:49
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: MagdaWielkopolska »

ewiko pisze:Nigdy do tej pory nie dzwoniłam o zwroty, więc nie wiem czy można się dodzwonić. Tak się ułożyło. Jednak czytając Wasze posty sądzę że o tej porze roku po prostu tych zwrotów nie ma. A miłe panie z NFZ-tu, nie chcąc tracić jakże cennego czasu , telefonów nie odbierają. Gdyby nas i nasz cenny czas szanowano, nagraliby na sekretarkę że aktualnie ZWROTÓW BRAK. Oczekujący po jednym wykonanym telefonie, próbowaliby następnego dnia, zamiast tracić wiele godzin ze słuchawką w dłoni.... To takie moje przemyślenia, ale może jestem w błędzie :oops: .
Witaj, ja mogę wypowiedzieć się jak wygląda sprawa w Wielkopolsce - panie (i u nas tez Pan) pracujący w dziale uzdrowisk odbierają nie tylko telefony dotyczące zwrotów, ale również innych ważnych bądź mnie ważnych spraw. Do tego też przyjmują interesantów stąd też nie zawsze te telefony są odbierane. Oczywiście do NFZ-tu dodzwonić się jest bardzo trudno ale trzeba być cierpliwym :D
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

W Mazowieckim nie przyjmują interesantów, a do zwrotów są wyznaczone specjalne numery i godziny, a dodzwonić się i tak nie można :(
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Gdy tak tu czytam o różnych oddziałach , jak tu nie kochać mojego oddziału ;) :lol: :D :D
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Gdy tak tu czytam o różnych oddziałach , jak tu nie kochać mojego oddziału ;) :lol: :D :D
:D więc doceniaj to co masz i to gdzie mieszkasz :twisted: :lol: hi hi
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Ja pochwalę (po raz kolejny) zachodniopomorski - dodzwaniam się zawsze w każdej sprawie. Dostaję odpowiedź. Nie czuje się zbywana. Koresponduje tez mailowo i zawsze dostaję odpowiedź.
Wysłana prośba co do terminu wyjazdu uwzględniona.
Wysłana prośba o zmianę profilu wyjazdu mojej mamy uwzględniona.
Oby tak dalej.
Bogutka
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Lubelski jest bardzo doceniany :D
kontakt telefoniczny bez problemu :D
kontakt osobisty nawet z Panią Kierownik bez problemu :D
i najważniejsze , że zawsze starają się znaleźć rozwiązanie nawet drobnego problemu oczywiście na naszą korzyść :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Margot to na pewno w naszym kraju jest ? :D
ODPOWIEDZ