Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam dzwońcie o zwroty do skutku , samemu można sobie wybrać miejsce wyjazdu
Karencje odczekuje po kuracji jeszcze nie moge
Smutne ale odczekać muszę .pózniej też zadzwonie
Ostatnio jak dzwoniłam , zawsze wszystko załatwiłam
Mam nadzieję że póżniej tak będzie
Wsparcie jak najbardziej wskazane i cenne wskazówki jakie piszecie
Informacje nam przekazujcie pozdrawiam
Witaj Grazynamackowiak
Po jakim czasie mozna dzwonić do NFZ i pytac o zwroty? Byłam w sanatorium w sierpniu 2014, czyli minęło 22 miesiące. W kwietniu złożyłam wniosek ( 2 miesiace temu) i czekam z nr ponad 21tys. Muszę odczekać 12 miesięcy od złożenia wniosku? Pozdrawiam
Aniu ze zwrotami jest różnie w różnych województwach. W jednych można dzwonić i starać się o nie od razu,w innych po 18 miesiącach,po weryfikacji a u mnie w śląskim po 22 miesiącach od złożenia wniosku. Najlepiej więc będzie jak zapytasz u żródła w swoim funduszu .Pozdrawiam
Witam że Szczawna! Wpadłam na chwileczkę zwroty w śląskim pod nr. 32-735-05-92 lub 32-735-05-22i tylko te dwa numery, dzwonić do skutku. Pozdrawiam dużo cierpliwości życzę Beata.
Dziwne jesteśmy z tego samego NFZw dzwoniłem setki razy nigdy mi się nie włączyła jakaś informacja ,że jestem na jakimś miejscu albo telefon ma sygnał zajętości albo się dodzwania i tyle nie wiem dlaczego masz inaczej nie potrafię tego wyjaśnić ?????[/quote]
Tak mam Milenista. Nie wiem dlaczego. Nie znam się na tym. Dzwonie po raz pierwszy o zwroty. 618506189 zawsze pod ten numer. Dziś wyjątkowo odebrali od razu. Aż się zapowietrzyłam, bo się nie spodziewałam. Niestety dziś nie było nic. I chyba wiem jak to działa. Jeśli coś mają pytają o numer. Chyba chodzi o schorzenie. Dziś nic nie było i nawet nie spytała mnie o mój numer. Czekam dalej, a kolejka powolutku leci.
Hana51 pisze:Dziwne jesteśmy z tego samego NFZw dzwoniłem setki razy nigdy mi się nie włączyła jakaś informacja ,że jestem na jakimś miejscu albo telefon ma sygnał zajętości albo się dodzwania i tyle nie wiem dlaczego masz inaczej nie potrafię tego wyjaśnić ?????
Tak mam Milenista. Nie wiem dlaczego. Nie znam się na tym. Dzwonie po raz pierwszy o zwroty. 618506189 zawsze pod ten numer. Dziś wyjątkowo odebrali od razu. Aż się zapowietrzyłam, bo się nie spodziewałam. Niestety dziś nie było nic. I chyba wiem jak to działa. Jeśli coś mają pytają o numer. Chyba chodzi o schorzenie. Dziś nic nie było i nawet nie spytała mnie o mój numer. Czekam dalej, a kolejka powolutku leci.[/quote]
Witajcie, co do Wielkopolskiego NFZ -tu i sprawy o której piszecie to faktycznie zmieniło się.Po 20 maja NFZ zaszczycił mnie telefonem i coś przerwało rozmowę. Po chwili Pan z NFZ-tu zadzwonił ponownie i przeprosił mnie ale niestety zmieniają cały system telefoniczny i linie i są jeszcze kłopoty natury technicznej.
Betina gratulacje jeszcze raz u mnie bez zmian nie ma nadmorskich.Chyba po niedzieli jak nic nie wydzwonię to zdecyduję się na coś innego.
Jeszcze jutro próbuję i zobaczymy.Ty już szcześliwa jak ja kocham takie szybkie niespodzianki Mogłabym pakować się nawet na dwa dni przed wyjazdem byle nad morze.