Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: grazynamackowiak »

Witam dzwońcie o zwroty do skutku , samemu można sobie wybrać miejsce wyjazdu :D
Karencje odczekuje po kuracji jeszcze nie moge :(
Smutne ale odczekać muszę .pózniej też zadzwonie :roll:
Ostatnio jak dzwoniłam , zawsze wszystko załatwiłam :roll:
Mam nadzieję że póżniej tak będzie ;)
Wsparcie jak najbardziej wskazane i cenne wskazówki jakie piszecie :D 8-) :shock:
Informacje nam przekazujcie pozdrawiam :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
ania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2013 09:29
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ania »

Witaj Grazynamackowiak :) :kwiat:
Po jakim czasie mozna dzwonić do NFZ i pytac o zwroty? Byłam w sanatorium w sierpniu 2014, czyli minęło 22 miesiące. W kwietniu złożyłam wniosek ( 2 miesiace temu) i czekam z nr ponad 21tys. Muszę odczekać 12 miesięcy od złożenia wniosku? Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Aniu ze zwrotami jest różnie w różnych województwach. W jednych można dzwonić i starać się o nie od razu,w innych po 18 miesiącach,po weryfikacji a u mnie w śląskim po 22 miesiącach od złożenia wniosku. Najlepiej więc będzie jak zapytasz u żródła w swoim funduszu ;) :kwiat: .Pozdrawiam
beatricz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:47
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: beatricz »

Witam że Szczawna! Wpadłam na chwileczkę zwroty w śląskim pod nr. 32-735-05-92 lub 32-735-05-22i tylko te dwa numery, dzwonić do skutku. Pozdrawiam dużo cierpliwości życzę Beata.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bardzo dziękuję beatricz :kwiat:
Wspaniałego pobytu,super pogody,owocnych zabiegów i kuracji życzę. Pozdrawiam cieplutko ;)
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Dziwne jesteśmy z tego samego NFZw dzwoniłem setki razy nigdy mi się nie włączyła jakaś informacja ,że jestem na jakimś miejscu albo telefon ma sygnał zajętości albo się dodzwania i tyle nie wiem dlaczego masz inaczej nie potrafię tego wyjaśnić ?????[/quote]

Tak mam Milenista. Nie wiem dlaczego. Nie znam się na tym. Dzwonie po raz pierwszy o zwroty. 618506189 zawsze pod ten numer. Dziś wyjątkowo odebrali od razu. Aż się zapowietrzyłam, bo się nie spodziewałam. Niestety dziś nie było nic. I chyba wiem jak to działa. Jeśli coś mają pytają o numer. Chyba chodzi o schorzenie. Dziś nic nie było i nawet nie spytała mnie o mój numer. Czekam dalej, a kolejka powolutku leci.
MagdaWielkopolska
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 15:49
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: MagdaWielkopolska »

Hana51 pisze:Dziwne jesteśmy z tego samego NFZw dzwoniłem setki razy nigdy mi się nie włączyła jakaś informacja ,że jestem na jakimś miejscu albo telefon ma sygnał zajętości albo się dodzwania i tyle nie wiem dlaczego masz inaczej nie potrafię tego wyjaśnić ?????

Tak mam Milenista. Nie wiem dlaczego. Nie znam się na tym. Dzwonie po raz pierwszy o zwroty. 618506189 zawsze pod ten numer. Dziś wyjątkowo odebrali od razu. Aż się zapowietrzyłam, bo się nie spodziewałam. Niestety dziś nie było nic. I chyba wiem jak to działa. Jeśli coś mają pytają o numer. Chyba chodzi o schorzenie. Dziś nic nie było i nawet nie spytała mnie o mój numer. Czekam dalej, a kolejka powolutku leci.[/quote]
Witajcie, co do Wielkopolskiego NFZ -tu i sprawy o której piszecie to faktycznie zmieniło się.Po 20 maja NFZ zaszczycił mnie telefonem i coś przerwało rozmowę. Po chwili Pan z NFZ-tu zadzwonił ponownie i przeprosił mnie ale niestety zmieniają cały system telefoniczny i linie i są jeszcze kłopoty natury technicznej.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

WIENIA jak tam Twoje telefony w sprawie zwrotów? 8-)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Betina gratulacje jeszcze raz :D u mnie bez zmian nie ma nadmorskich.Chyba po niedzieli jak nic nie wydzwonię to zdecyduję się na coś innego.
Jeszcze jutro próbuję i zobaczymy.Ty już szcześliwa jak ja kocham takie szybkie niespodzianki :D Mogłabym pakować się nawet na dwa dni przed wyjazdem byle nad morze. :D
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Heh szkoda,że tylko do samego morza mam 8 km:) ale dam radę busikiem :lol:
ODPOWIEDZ