Iwonicz Zdrój od 20.06.2013

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
darek1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2012 00:39

Re: Iwonicz Zdrój od 20.06.2013

Post autor: darek1 »

Czesc elkaszka :kwiat: ja to chyba przesune termin do iwonicza z 14 maja na 20 czerwca,bo milo by bylo potanczyc z blandynka o dlugich wlosach w krakowiaku ;)
elkaszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 22:18

Post autor: elkaszka »

Witaj Darku1 :) ,
Sympatyczny pomysł :D :D
Pozdrawiam serdecznie :) :)
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

deremi pisze::D Witam- nie znam się na tym- korzystam z sanatorium dopiero drugi raz i po raz kolejny mam taki czasokres skierowania. NFZ Szczecin :) . Miło słyszeć że chociaż w tym mam farta :lol:
ja tez z tego NFZ czekałam dwa miesiące na wyjazd i tak dostała nad morze mieszkam w tym klimacie t
am tez mnie skierowali był to marzec ,śnieg, zima ale sanatorium to znaczy ludzie cudowni nie mam pojęcia co ci lekarze mają na myśli jaka w tym jest logika .
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 19:03
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: deremi »

Witam :) Widzę że Elkaszka zostanie naszym Animatorem czasu wolnego (jeśli taki się nam po zabiegach trafi ) :lol: .
Klaraklara- nie powiem, że ja jestem tak bardzo zadowolony z przydziału. Wprawdzie chciałem w góry, ale jak widać nie za bardzo to są góry, a po drugie dalej od siebie mam już tylko Polańczyk. Nadto mam cichą nadzieję, że może negatywne opinie jakie znalazłem o Białym Orle będą przesadzone ( dotychczasowy kontakt z jego pracownikami niestety nie nastraja mnie optymistycznie ). Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

Deremi - ja tak miałam tez kiedy zobaczyłam jak to dostałam przydział ,zaczęłam biegac po internecie i sprawdzać jak tam jest i jakie warunki i nie ma strony internetowej same najgorsze opinie załamałam się no cóż każdy by chciała Arkę. Pojechałam wszystko się sprawdziło totalnie najgorsze miejsce warunki jeszcze gorsze o jedzeniu nie wspomnę , na drugi dzień po śniadaniu /oczywiście stołówka w innym miejscu/ zadecydowałam że musze coś z tym zrobić i tak się stało ,pomyślałam sobie że nikt nie będzie decydował o tym co ja mam jesc i w jakich warunkach mam mieszkać XXI wiek!!!? .Poszłam do dyrekcji głównej to oni tym decydują i w taki to sposób zmieniłam miejsce pobytu sanatoryjnego było cudnie .Tak że zapowiadało się kiepsko ale to jest tak jak w przysłowiu wszystko dobrze się kończy. Teraz tęsknie za tym wszystkim okropnie i nic to że było na morzem. :D
Pozdrawiam
elkaszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Deremi,
Mogę być i animatorem i moderatorem czasu wolnego :lol: (jakiś ten czas wolny tam chyba będzie...) :D .
A co do gór: Beskid Niski to wprawdzie nie Himalaje, ale tereny urokliwe i trochę tych pagórków to tam jest....
Obiekt "Biały orzeł" na zdjęciach prezentuje się stylowo i "klimatycznie". A i nazwa zacna. A że turnus jest w okresie letnim to i ewentualny brak superkomfortu nie będzie bardzo doskwierał. Trzeba się pozytywnie nastawić i cieszyć na miły pobyt i skuteczną kurację. :D . Serdecznie pozdrawiam życząc dobrego tygodnia :) :)
nowy74
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2013 16:11
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: nowy74 »

Witaj elkaszka! Skoro jedziesz autobusem to musisz mieć bezpośrednie polączenie? Ja się wybieram autem,bo nie mam takowego, ale może to i lepiej, bo nie jestem od nikogo uzależniony! A z drugiej strony to może się tam do czegoś przydać! A jak wspomniałaś, że jesteś "średnia" to chodzilo o wzrost, czy wiek? :? I jak tu poznać wśród tylu kobiet!? Myślisz, że nie będzie więcej blondi z długimi włosami? :) A pokręcić by się mógł! :D Mam do Ciebie jeszcze takie pytanie- co z cennymi rzeczami? :oops: Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

;) Cześć Wam- ja nie z tych co szukają dziury w całym- po prostu nadmieniam, że w sprawach przydziału miejsc sanatoryjnych tak jak i w życiu- jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Ja też teraz jestem na etapie zbierania wiadomości z ,, pierwszej ręki" od byłych kuracjuszy i wiem, że można czas tam spędzić miło i efektywnie ( aktywnie :D ) na pewno stanę na głowie aby tak się stało.
Miłego wieczoru życzę. :)
elkaszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Nowy74, :)

"Średnia" to np. średni wzrost :lol: A tak, to jestem chyba do rozpoznania :lol: A co do cennych rzeczy to nie radzę zabierać rodzinnych klejnotów :) ale jakaś skrytka czy sejf na dokumenty lub inne zasoby to w każdym większym sanatorium się znajdują. Może i laptop ( o ile cenny) da się tam zdeponować ( tylko po co ?). Ja nie próbowałam. :)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:shock: Bez klejnotów???? Do sanatorium???? :oops: :cry:
:lol: Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ