Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Suzen »

Wiadomo,że to jest tych pań praca.Jednakże sądzę ,że telefonów i interesantów mają wiele .
A szczególnie w sezonie wiosenno-letnim. :shock: Być może mogą niekiedy być "lekko" poirytowane. :?
Jak każdy z nas w swoim życiu ;)
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

A ja trafiam zawsze na sympatyczne panie. I wręcz to one zachęcają do częstego dzwonienia. W ubiegłym tygodniu dzwoniłam 2 razy dziennie o 9.00 i 14.00. Dziś pani mi o 14.00 powiedziała sama że mam zadzwonić jeszcze przed 15.00. Co więcej powiedziała że codziennie można dzwonić w godzinach od 9.00-15.00. Niestety nie było dla mnie, ale zostałam mile zaskoczona przez tę panią. Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :D
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

andr58 wczoraj narobiłeś trochę zamieszania ze swoimi wyjazdami. :?
Poniżej masz dwa fragmenty postów, które opisują Twoje wyjazdy.
andr58 pisze:Byłem w tym sanatorium w 2014 roku na przełomie kwietnia i maja.(...)
andr58 pisze:Byłem w Ustce w sanatorium Radość od 27.04 do 18.05.2016r.(...)
Pierwszy cytat dotyczy pobytu w Dusznikach w sanatorium "Moniuszko". Nie ma na Forum
żadnego Twojego wpisu, który świadczył by o tym, że byłeś w 2015 roku w sanatorium,
a jeśli tak, to wydzwoniłeś sobie zwrot po 24 miesiącach oczekiwania. :)
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: andr58 »

Dzia_dek pisze:andr58 teraz to u Ciebie coś nie pasuje. Ty może nie chwal się zbyt głośno tym wyjazdem. :lol:
Gdzie jest ustawowe 18 miesięcy przerwy pomiędzy ostatnim dniem, ostatniego pobytu, a pierwszym dniem kolejnego?
Czy na pewno poprzedni i ten wyjazd były z NFZ-u, a nie z ZUS-u? Jeśli tak to znaczy, że ktoś w oddziale zrobił małe
niedopatrzenie. Te 18 miesięcy przerwy to dla pracowników NFZ-u jest "świętość". Normalnie jeśli ten czas nie minie
to nikt nie chce z Tobą rozmawiać o żadnym wyjeździe ze zwrotów.
Dziadku ,masz rację z tymi 18 mięsiacami ale ja miałem przyznany turnus pod koniec czerwca ale z powodu braku możliwości w tym terminie otrzymania urlopu pojechałem do NFZ i rozmawiałem osobiście z paniami i może to wpłynęło na taką a nie inną decyzję .Znajomości jak ktoś tam napisał w NFZ nie mam
Rozpisałem sie nie witając wszystkich oczekujacych więc czynię to teraz
Dzień dobry i wszystkim oczekujacym życzę szybkiego ubywania numerków :) :) :) i radości z tego powodu :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziadku wszystko się zgadza to co napisałeś bo zapomniałem wspomnieć że wniosek do sanatorium lekarz wystawił mi w październiku 2014r .A w Moniuszko byłem tak jak cytowałeś.Przepraszam za zamiesznaie :cry:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

andr58 pisze:Dziadku wszystko się zgadza to co napisałeś bo zapomniałem wspomnieć że wniosek do sanatorium lekarz wystawił mi w październiku 2014r .A w Moniuszko byłem tak jak cytowałeś.Przepraszam za zamiesznaie :cry:
Witaj.
Jak sam widzisz cuda się nie zdarzają a NFZ ma swoje ustawy,prawa i nikt się tam nie pomyli na naszą korzyść ;) . Po prostu nie o wszystkim pamiętałeś i nie zbyt precyzyjnie określiłeś.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki za zrozumienie .Piszę będąc w pracy więc coś mi sie tam pomerdało ,zwracam Wam honor ,macie rację
Pozdrawiam wszystkich i przepraszam za zamieszanie :oops:
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: nika50 »

Hana51 pisze:A ja trafiam zawsze na sympatyczne panie. I wręcz to one zachęcają do częstego dzwonienia. W ubiegłym tygodniu dzwoniłam 2 razy dziennie o 9.00 i 14.00. Dziś pani mi o 14.00 powiedziała sama że mam zadzwonić jeszcze przed 15.00. Co więcej powiedziała że codziennie można dzwonić w godzinach od 9.00-15.00. Niestety nie było dla mnie, ale zostałam mile zaskoczona przez tę panią. Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :D

"Hana51"
Dziś mamy w naszej kolejce 1 zwrot :kwiat:

Korzystajmy Wszyscy z tego "przywileju" jeżeli mamy taką możliwość
Pozdrawiam Oczekujących i życzę wymarzonych zwrotów :serce:
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyżby NFZ dzisiaj strajkował że żadnych zwrotów nie ma.Bo nikt się nie chwali a może już się pakują do wyjazdu :D :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

nika50 pisze:
Hana51 pisze:A ja trafiam zawsze na sympatyczne panie. I wręcz to one zachęcają do częstego dzwonienia. W ubiegłym tygodniu dzwoniłam 2 razy dziennie o 9.00 i 14.00. Dziś pani mi o 14.00 powiedziała sama że mam zadzwonić jeszcze przed 15.00. Co więcej powiedziała że codziennie można dzwonić w godzinach od 9.00-15.00. Niestety nie było dla mnie, ale zostałam mile zaskoczona przez tę panią. Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :D

"Hana51"
Dziś mamy w naszej kolejce 1 zwrot :kwiat:

Korzystajmy Wszyscy z tego "przywileju" jeżeli mamy taką możliwość
Pozdrawiam Oczekujących i życzę wymarzonych zwrotów :serce:
Zgadza się. Ktoś właśnie łyknął przede mną Inowrocław. Jeden telefon za póżno. :( :( :( Póżniej były również nawet Lądek , ale nie dla mnie. Niestety. Ale dzwonić nie przestaję. Jutro od nowa. W końcu muszę trafić!!!!!!!!
ODPOWIEDZ