ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Betina71 »

Co to za turnusik?Prywatnie?
daroo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2013 11:29
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: daroo »

prywatnie cena w miare ,24 zabiegi ;) i teren to co lubie gory i trasy pod kije NW,narobie km
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To fajnie,że robisz to co i gdzie lubisz
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do kogo to ma być,kogo chcesz wystraszyć? Tutaj akurat nikt z nas w to miejsce nie jedzie :o
ganela
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lis 2014 20:05
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: ganela »

nfz slask papieru zlozone luty 2014 przydzial od 3 wrzesnia 2016 ciechocinek, dostalam z numerem 965
Awatar użytkownika
elaw35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 19:31
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: elaw35 »

Ja po prawie 4 latach byłam teraz w Rymanowie Zdroju,wrociłam 31maja..Słyszałam rozne opinie o składaniu wniowskow ponownie,,wiec poszłam zapytac do NFZ ,a tam pani mi wytłumaczyła ze;zabiegi wykonane w sanatorium maja działac ok.1rok-1.5 .wiec wniosek mozna złozyc po roku od pobytu i okres oczekiwania od złozenia ok.30 mies..(NFZ slask).
Powiedziałam wiec ze jesli te zabiegi maja działac niby 1.5 roku..to jak złoze teraz,,to i tak drugie tyle jest jeszcze do czekania,,wiec powinni zaraz przyjmowac wnioski a nie po roku jak w innych wojewodztwach...wiec pani mi grzecznie doradziła ze jak mi sie nie podoba to zeby sie wyprowadzic tam gdzie tak jest,,gdzie nie trzeba tyle czekac... :oops: No i sprawa wyjasniona.. :oops:
Awatar użytkownika
elaw35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 19:31
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: elaw35 »

Atak jeszcze nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi mam pytanko..czy jesli zmini sie choroba to tez trzeba odczekac ten rok od ostatniego pobytu zeby złozyc wniosek? ;) :?:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak bo pobyt to pobyt...liczy się sztuka 8-) bo każdy by mógł wynajdywać choroby i ciągle na inne schorzenie składać by nie czekać karencji
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

elaw35 pisze:Atak jeszcze nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi mam pytanko..czy jesli zmini sie choroba to tez trzeba odczekac ten rok od ostatniego pobytu zeby złozyc wniosek? ;) :?:
Szkoda że o to nie zapytałaś na miejscu.Nie wydaje mi się że trzeba czekać znów rok by złożyć wniosek.Jeśli jadę teraz np. na drogi oddechowe i po powrocie złożę wniosek na narządy ruchu to powinni zaakceptować bez oczekiwania 12 msc. Jak się ma jedno schorzenie do drugiego?
Gardło podleczyłam (jeśli to w ogóle możliwe) a siadł w międzyczasie oczekiwania na wyjazd kręgosłup.Teraz więc potrzeba rehabilitacji narządów ruchu.Dlaczego więc mam czekać rok jeśli dolegliwości pojawiły się w okresie oczekiwania na wyjazd dróg oddechowych.To bezsens bo na narządy ruchu przecież składa się wniosek pierwszy raz.
Nikt sobie nie wynajduje chorób -bo na wszystko trzeba mieć wyniki badań-rezonans,tomograf,i inne.Wyniki tych badań lekarz wpisuje we wniosku.Jadąc do sanatorium zabiera się te wyniki ze sobą.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Najlepiej o to dowiedzieć sie u zródła czyli w oddziale NFZ :o :kwiat:
ODPOWIEDZ