Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Betina71 »

Kobietki dzwoniące o zwroty wiara czyni cuda i góry przenosi a determinacja bardzo pomaga :P :serce: Trzymam kciuki ;) a w zamian chcę jutro usłyszeć dobre wieści 8-)
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Betina71 pisze:Kobietki dzwoniące o zwroty wiara czyni cuda i góry przenosi a determinacja bardzo pomaga :P :serce: Trzymam kciuki ;) a w zamian chcę jutro usłyszeć dobre wieści 8-)
Ja również chcę usłyszeć dobre wieści z drugiej strony słuchawki ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Dzwonię -pytam o zwroty i słyszę odp. -MORZA NIE MA !! Czy ja pytałam o morze ? :o :lol: :lol:
Potrzebuję wyjechać w pasującym mi terminie ,bez wybrzydzania.Był Świeradów,Goczałkowice ,Ustroń -tylko wszystko za szybko (brakuje mi urlopu).
Dlaczego nas ze Śląska wysyła się najbliżej jak tylko można ? Bo Goczałkowice czy Ustroń to rzut beretem .W każdy weekend możemy tam pobyć niekoniecznie w sanatorium.
"Słynne" morze to dla wybrańców :o :lol: :lol: :?: :?:
Zastanawiam się skąd się biorą zwroty w promieniu 60-80km od miejsca zamieszkania? Jeśli morza nie ma , czyżby były rezygnacje bo tak blisko? sama nie wiem co o tym myśleć.
A może morze jest zimą bardziej dostępne dla południowej Polski?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Morze jest zimą bardziej dostępne dla wszystkich...przyczyna prozaiczna....jest więcej skierowań.Na letnie miesiące NFZ- towców jest zdecydowanie mniej,króluje komercja.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Telefony w dłoń i przy uchu :lol: :kwiat: dzwońcie o zwroty a my tutaj trzymamy kciuki :serce: 8-)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Pierwsza próba z uśmiechem pani z funduszu bo już poznaje po glosie :) nawet nie muszę się przedstawiać i krótka piłka nie mamy żadnych zwrotów :( :kwiat: Haniu a co u Ciebie :?:
Proszę trzymajcie dalej może pomoże. :)
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

stokrotka pisze:Dzwonię -pytam o zwroty i słyszę odp. -MORZA NIE MA !! Czy ja pytałam o morze ? :o :lol: :lol:
Potrzebuję wyjechać w pasującym mi terminie ,bez wybrzydzania.Był Świeradów,Goczałkowice ,Ustroń -tylko wszystko za szybko (brakuje mi urlopu).
Dlaczego nas ze Śląska wysyła się najbliżej jak tylko można ? Bo Goczałkowice czy Ustroń to rzut beretem .W każdy weekend możemy tam pobyć niekoniecznie w sanatorium.
"Słynne" morze to dla wybrańców :o :lol: :lol: :?: :?:
Zastanawiam się skąd się biorą zwroty w promieniu 60-80km od miejsca zamieszkania? Jeśli morza nie ma , czyżby były rezygnacje bo tak blisko? sama nie wiem co o tym myśleć.
A może morze jest zimą bardziej dostępne dla południowej Polski?
Stokrotko, kiedy w marcu wydzwaniałam po zwroty .... było tylko morze . A ja nad morzem mieszkam. Marzyłam o górach. Nic nie wydzwoniłam. Jade za 2 tygodnie do Dusznik.
Ot przewrotnośc losu.
Bogutka
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Osobiście to mnie się wydaje,że zwroty jak już robią osoby jeśli dostały skierowanie gdzieś bardzo blisko miejsca zamieszkania.. ;) np.w śląskim są zwroty ale tylko w miejscowości południowe lub do 300 km od nas. :twisted:
Bo kto o zdrowych zmysłach po wyczekiwaniu na sanatorium 24-30 miesięcy zwróci morze? Mimo wszystko pojedzie,nawet jeśli ośrodek nie bardzo mu odpowiada bo kolejna taka okazja z NFZ będzie za 3-4 lata. :twisted:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

"Kto przy zdrowych zmysłach oddaje latem sierowanie",chyba tylko jakieś wypadki losowe.Nie ma ani morza ani gór ani nawet zadoopia. :( :evil: :twisted:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

No cóż, ja nie wydzwoniłam :( Dostałam przydział do Krynicy Górskiej na wrzesień i dzwonić już nie mogę . dziewczyny cały czas trzymam za Was kciuki, a nóż się uda :D
ODPOWIEDZ