milenista pisze:Ach widzisz nie mogłem sobie przypomnieć z kim to rozmawiałem w jakimś temacie a to z Tobą data mi przypomniała 30 sierpnia moje urodziny haha czemu nie życie zna różne przypadki
Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni
- asiulek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 cze 2014 17:02
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dło
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
O 14.00 dostałam ze zwrotów do Rymanowa. Od 21.06-12.07. Zostały mi 4 dni
STOMIL zna ktoś ? proszę o komentarze. Nie mam czasu wertować po działach, zaraz wchodzę na ich stronę i dzwonię co i jak. Jeszcze podróż. Wiem tylko że czeka mnie 650km. Jadę z Poznania .Ale Wasze komentarze tego ośrodka jeśli ktoś tam był będą nieocenione.
- asiulek
- Super Kuracjusz

- Hana51
- Super Kuracjusz

- asiulek
- Super Kuracjusz

Co to dla takiej obrotnej dziewczyny, jak TyHana51 pisze:Dziękuję Asiulek! Właśnie załatwiłam sobie dwójeczkę!!!!![]()
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
Hania informacje kuracjuszy przebywający w Rymanowie Zdrój -Stomil
Może informacja nie w tym dziale
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5751811&start=150
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/se ... d%5B0%5D=3
- Celinka52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2016 14:26
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
witaj Hana i gratuluję ! a pisałyśmy ci- dzown, dzwon, trzymamy kciuki i oto efekty! Wspa- nia- łe- go odpoczynku !Hana51 pisze:No to mamJuż na walizkach i ze skierowaniem może nie w dłoni ale w przeglądarce już jest.
O 14.00 dostałam ze zwrotów do Rymanowa. Od 21.06-12.07. Zostały mi 4 dni![]()
![]()
Takie emocje że nie wiem jak ja to ogarnę.
STOMIL zna ktoś ? proszę o komentarze. Nie mam czasu wertować po działach, zaraz wchodzę na ich stronę i dzwonię co i jak. Jeszcze podróż. Wiem tylko że czeka mnie 650km. Jadę z Poznania .Ale Wasze komentarze tego ośrodka jeśli ktoś tam był będą nieocenione.
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Staż sanatoryjny: 4
Oto kilka słów o "Stomilu" w Rymanowie Zdroju.Hana51 pisze:No to mamJuż na walizkach i ze skierowaniem może nie w dłoni ale w przeglądarce już jest.
O 14.00 dostałam ze zwrotów do Rymanowa. Od 21.06-12.07. Zostały mi 4 dni![]()
![]()
Takie emocje że nie wiem jak ja to ogarnę.
Budynek jest oddalony od centrum Zdroju około 1,5 km za drogą. Przez park ciut bliżej.
Dojeżdżając komunikacją publiczną lepiej wysiąść na przystanku Rymanów Zdrój - Góra
(jeśli dojeżdża); stamtąd jest zdecydowanie bliżej niż z przystanku głównego.
Obiekt jest po przebudowie i remoncie; na ukończeniu budowa łącznika między budynkami,
budowany jest też basen, którego budowa może zakończy się do końca br.
Pokoje dwuosobowe od strony pn. z widokiem na zalesione wzgórze, od strony płd. trzy i
czteroosobowe z balkonami i widokiem na rzeczkę Tabor i Rymanów. Wyposażenie pokoi
w meble - standard, plus szklaneczki talerzyki sztućce i jeden mały ręcznik na osobę.
Możliwość jego wymiany za 2 zł, poszewka też 2 zł, poszwa, prześcieradło - 3 zł.
Można doposażyć pokój w czajnik za 30 zł od pokoju (ewentualnie bezpłatny na korytarzu),
TV - w chwili obecnej 31,5 zł od osoby i dostęp do WiFi 50 zł. To ceny za turnus 21 dni.
Deska do prasowania na korytarzu, żelazko do wypożyczenia na dyżurce za 2 zł/godz.
Wyżywienie przygotowywane we własnej kuchni (rzadkość w Rymanowie), stołówka,
zwana w chwili obecnej restauracją w budynku głównym. Posiłki wydawane w II turach.
Baza zabiegowa na miejscu i w budynku obok do przejścia +/- 50 m.
Parkingi dwa i niestety płatne. Ten obok budynku 12 zł/ doba. Ten w uliczce poniżej 7 zł/ doba.
Przy opłatach trzeba uwzględnić opłatę klimatyczną w wysokości 3,50 za dobę.
Najlepiej dotrzeć tutaj rano wtedy mamy większą możliwość wyboru pokoju i towarzystwa.
W budynku funkcjonuje kawiarnia, która trzy razy w tygodniu (wtorki, czwartki i soboty)
zaprasza na wieczorki taneczne przy muzyce na żywo. Wstęp 5 zł - od lat niezmiennie gra
zespół "Braciaki". Przy ładnej, ciepłej pogodzie wieczorki taneczne odbywają się na deskach
zadaszonego amfiteatru obok sanatorium. Wtedy wstęp jest bezpłatny.
Jeśli chodzi o baseny, to na odkryty można było przejść, z sanatorium na skróty, kładką nad Taborem,
ale ostatni raz woda w tym basenie była latem 2002 roku i nie jest to pomyłką. Od tamtej pory mimo
różnych przetargów nie udało znaleźć się inwestora i zarządcy tego obiektu. (podobnie jest w Iwoniczu Zdroju).
Można skorzystać z basenu krytego w "Kasztanowym Dworze". Karnet 10 wejść to wydatek bodajże 70 zł.
Jest jeszcze basen w "Szajna-Spa", ale zdecydowanie droższy. Wejście ponad 20 zł.
To tak z grubsza chyba tyle. Pozostaje życzyć owocnej kuracji, dobrego towarzystwa, pięknej pogody
i miłego pobytu, a później czekamy na jeszcze bardziej szczegółowy opis Twojego pobytu
- Hana51
- Super Kuracjusz

Dzięki Wszystkim
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3